spot_imgspot_img
12.4 C
Vaslui
23-feb.-2024

Educație cu bătaia: învățătoare acuzată că a lovit un copil de la clasa pregătitoare!

- Advertisement -
ACUZAȚII… Mama unui elev de clasa pregătitoare de la Școala Gimnazială “Dimitrie Cantemir”: “doamna învățătoare a lovit inclusiv o copilă bolnavă, luată în plasament de un asistent maternal”.

VIOLENȚĂ… Un nou caz de agresiune în școală. O învățătoare de la Școala Gimnazială “Dimitrie Cantemir” Vaslui este acuzată că ar fi lovit în cap mai mulți elevi de la clasa pregătitoare. “A venit copilul plângând și mi-a spus <mamă, mi-a dat atât de tare în cap, că am amețit>. Mai înțeleg o urecheală, dar să îi dai în cap?”, spune mama unui băiețel de la Școala Gimnazială “Dimitrie Cantemir” Vaslui. Potrivit acesteia, învățătoarea nu se află la primul astfel de incident: “Situația este cunoscută încă din luna noiembrie, când doamna învățătoare a lovit un alt copil, iar mama lui a făcut o ședință cu părinții pentru a lămuri lucrurile. A lovit inclusiv o copilă bolnavă, luată în plasament de un asistent maternal. Ea este cea mai agresată. Am anunțat și Protecția Copilului, am făcut reclamație la Inspectoratul Școlar Județean și plângere la Poliție, dar mi s-a sugerat să le retrag. Mulți părinți au dat înapoi, pentru că i s-a făcut rău doamnei învățătoare când a auzit că i s-a făcut plângere”, a spus mama băiețelului. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean, Comisia de Disciplină a școlii a demarat o anchetă: “Am primit o reclamație care nu este însoțită de dovezi. Urmează ca incidentul să fie verificat. Comisia de disciplină s-a întrunit, probabil se va mai întruni de cateva ori, pentru că trebuie să întocmească un raport, să analizeze chestionarele aplicate la clasă, e important să aflăm care e atmosfera de la orele de curs, iar apoi să prezinte raportul Consiliului de Administrație al școlii”, a declarat prof. Andrei Huiban, inspectorul adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui. Și polițiștii au început cercetările pentru a stabili cu exactitate dacă învățătoarea a avut sau nu un comportament abuziv cu elevii de clasă.

Școala Gimnazială “Dimitrie Cantemir” Vaslui

Mama unui elev de clasă pregătitoare atrage atenția asupra comportamentului unei învățătoare de la Școala Gimnazială “Dimitrie Cantemir” Vaslui. Aceasta spune că dascălul nu a renunțat la vechile metode de a educa copiii. “De la începutul anului i-a agresat. Pe al meu l-a lovit în cap, pe un alt băiat la fel… Chiar și pe o copilă bolnavă, luată în plasament de un asistent maternal. E cea mai agresată de doamna învățătoare și doamna de Educație fizică și sport… Am dovezi, conversații cu mamele lor care spun că le-au venit copiii acasă și au spus că au fost loviți. La mine a venit copilul plângând și mi-a zis <mamă, mi-a dat atât de tare în cap, că am amețit>. Mai înțeleg o urecheală, dar să îi dai în cap? A fost ședință pe tema asta în luna noiembrie, când a fost lovit un elev. Atunci s-au folosit de boala mea, că am atacuri de panică și iau medicamente de depresie… Dar nu poți să-ți bați joc de boala unui om. Dacă iau un tratament, nu înseamnă că sunt nebună. Am mesaje de la două mămici, care au zis că și ai lor copii au fost agresați de doamna învățătoare. Mulți dintre părinți s-au retras, nu vor să vorbească despre asta pentru că i s-a făcut rău doamnei învățătoare când a auzit că i s-a făcut plângere. Din noiembrie, când a fost ședința cu părinții, ea a continuat să aibă același comportament. Doamna director m-a rugat să-mi retrag plângerea pentru că doamna învățătoare nu a mai făcut niciodată așa ceva, dar nu cred că un om cu atâta experiență, cred că are în jur de 50 ani, face pentru prima dată asta. Mi s-a propus să îmi mut copilul la altă clasă că, probabil, doamna nu e compatibilă cu copilul meu…. Ok, nu ești compatibilă cu copilul meu, dar nici cu copiii altora? Ce înseamnă asta? M-au sunat și domnii de la inspectorat și la fel, voiau să-mi retrag plângerea. Duminică am făcut plângerea la Poliție, azi (n.r. ieri) am sunat și mi s-a zis să aștept. Ok, aștept”, a povestit mama băiatului de clasă pregătitoare.

ISJ Vaslui: “Consilierii de la CJRAE, care se vor duce acolo, știu cum să discute cu copiii, vor vedea dacă incidentul a existat și dacă a fost atât de grav sau nu…”

Contactat telefonic, inspectorul adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui a spus că reclamația este analizată, în această perioadă, de Comisia de Disciplină a Școlii Gimnaziale “Dimitrie Cantemir” Vaslui: “Incidentul urmează să fie verificat, s-ar fi produs pe jumătatea lunii ianuarie, dar abia acum a fost reclamat. O echipă a inspectoratului a mers la școală, a constatat că s-au respectat toate procedurile, acum suntem în așteptarea deciziei pe care o va lua Comisia de Disciplină și apoi Consiliul de Administrație al școlii. Din informațiile pe care le am, la o întâlnire cu profesorii de la clasă, realizată de Comisia de prevenire și combatere a violenței în școală, s-a aplicat un chestionar părinților și nu ar fi reieșit situații atât de grave care să se refere la doamna învățătoare (n.r. că aceasta ar avea un comportament agresiv față de elevi). Relațiile la clasă sunt în general bune. De asemenea, tot din informațiile primite, știu că s-a convocat un consiliu al părinților de la clasă, a fost o dezbatere destul de aprinsă și dumneaei a rămas singură pe poziții, ceilalți părinți s-au delimitat de modul său de abordare”, a declarat prof. Andrei Huiban. În ceea ce privește acuzațiile potrivit cărora inspectoratul ar fi sugerat mamei să își retragă reclamația, respectiv plângerea depusă la Poliție, acesta a declarat: “nu am avut astfel de discuții. Doamna inspector de sector a avut o discuție telefonică în prezența mea și a doamnei președinte a Comisiei de Disciplină, dar vă spun că nu am asistat la nicio încercare de a i se sugera într-o formă sau alta ceva. Colegii mei au fost la școală și au invitat-o și pe dumneaei să vină pentru a purta câteva discuții, dar nu a venit. Apoi am sunat-o pentru că voiam să clarificăm textul reclamației, care era destul de lapidar, mai apăreau și alte nume de elevi, nu se înțelegea prea clar ce era cu ei. Ne-a trimis un SMS, în care ne-a spus că și-a angajat un avocat, e dreptul său să facă asta. Reclamația există, trebuie să i se dea curs, să fie verificată… Consilierii de la CJRAE, care se vor duce acolo, știu cum să discute cu copiii, vor vedea dacă incidentul a existat și dacă a fost atât de grav sau nu… Dacă va fi confirmat, va fi aplicat regulamentul, Comisia va lua o decizie, ulterior va fi avizată de Consiliul de Administrație și apoi vom fi și noi informați”, a mai declarat prof. Andrei Huiban.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Copiii au același comportament ca al părinților. Sunt părinți needucați. Ce să-i ceri copilului? Să vină cei de la CJRAE CĂ TOT STAU DEGEABA. Profesori de sprijin nu sunt, că stau în birourile de la CJRAE, LOCURI CĂLDUȚE. Au un confort de invidiat și noi stăm în clasă cu elevi care fac obiectul personalului de la CJRAE. Nu suntem plătiți pentru comportamentul elevilor cu dosare cu handicap. Părinții nu se duc la comisii și noi ne chinuim cu ei. De ce? Să și-l țină acasă. Dacă vrea la școală , să vină maică-sa să-l păzească în clasă sau să stea pe hol părinții și la semnul învățătoarei să intre să și-l educe, să-l calmeze.

  2. de ce se vrea sa se musamalizeze acest caz??? sa fie data afara din invatamant ca sa nu mai sufere si alti copii !!!! ea stie cat sufera un parinte cand afla ca cineva strain ii agreseaza si ii loveste copilul ????? poate acel copil are si probleme de sanatate si ea il loveste si peste cap ??? sa fie data afara sa scapam de astfel de gunoaie ale societatii !!! doamna director de ce nu o sanctionati si vreti sa o protejati …. vreti sa denigrati faima scolii cu aceste josnice fapte ale unei incompetente fara performante ??? afara cu gunoaiele !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.