23.9 C
Vaslui
25-mai-2022

Educație cu bătaie: profesor din Huși, cercetat după ce a lovit și a tras de păr un elev!

Angela Berghi, bunica elevului

GRAV… Poliția Huși cercetează un profesor de la Școala Gimnazială “Anastasie Panu”, acuzat că a agresat un elev de clasa a VII-a, pe care l-ar fi lovit peste cap și l-ar fi tras de păr. După incident, copilul a stat o noapte internat la Spitalul Huși. Bunica și unchiul elevului au reclamat la Poliție cele întâmplate, cerând sancționarea cadrului didactic. Inspectoratul Școlar a fost, de asemenea, înștiințat, însă a precizat că asupra acestui fapt urmează să se pronunțe comisia de disciplină din școală. De față cu unchiul băiatului, cu dirigintele și cu conducerea unității de învățământ, profesorul de Biologie ar fi recunoscut că gestul său a fost greșit și că regretă cele întâmplate. “Eu cresc acest copil, e sufletul meu și nu permit nimănui să mi-l bată. Nici măcar nu este profesorul său, nu face ore cu el”, a spus Angela Berghi, bunica elevului. Reprezentanții IPJ Vaslui au confirmat faptul că profesorul este în prezent cercetat pentru “purtare abuzivă”.

Totul s-a petrecut, a povestit elevul, în ziua de 6 octombrie, când, de la geamul clasei aflate la etajul al doilea al clădirii, băiatul ar fi strigat destul de tare către un coleg, căruia voia să îi spună că el mai are o oră, până să plece acasă. Profesorul de Biologie era de serviciu și, probabil, auzind gălăgie, a intrat în clasă, s-a îndreptat spre elev și l-ar fi lovit peste cap, de față cu ceilalți copii. A plecat apoi din clasă, însă a revenit, găsind elevii comentând pe tema celor întâmplate. Se pare că asta l-a determinat să facă și mai multă “ordine”, astfel că, așa cum a declarat elevul la Poliția Huși, dascălul mânios ar fi dat cu piciorul într-un scaun, după care l-ar fi tras de păr. “Profesorul l-a întrebat cum îl cheamă, de unde vine, iar când a înțeles că băiatul e abia venit în școală din străinătate, a început să spună mai multe lucruri nu prea frumoase despre toți cei care vin cu impresii din alte țări. Dar Mario, nepotul meu, nu a făcut nicio impresie, doar a răspuns unui coleg care îl întrebase dacă mai are ore. Profesorul nu avea niciodată în viața lui voie să dea “castane” în capul nepotului meu. Nici măcar nu este profesorul lui, nu face ore cu el, ca să spui că poate s-a purtat urât sau nu a învățat. Cu ce drept lovești un copil? L-ai crescut, i-ai dat să mănânce? Sunt alte soluții ca să îl pedepsești dacă a făcut gălăgie, dar nu te repezi tu să îi dai în cap și să îl tragi de păr. Scade-i nota la purtare, cheamă-mă pe mine la școală, dar nu sări la bătaie la un copil”, spune, supărată, Angela Berghi, bunica elevului.

Copilul se plângea că îl doare capul și a fost dus la spital

După ce s-ar fi produs agresiunea, copilul a rămas la ultima oră, apoi a plecat spre casă. Între timp, se dusese vorba despre cele întâmplate și mai mulți părinți s-au informant unii pe alții despre situație pe un grup de Whatsapp. Așa a aflat la scurt timp mama băiatului, care lucrează în Austria. “Fata mea m-a sunat și mi-a spus că Mario a fost bătut la școală de un profesor. Am pornit înaintea lui. L-am găsit pe drum, plâns, speriat. Venea spre casă. Mi-a spus ca a fost bătut și am zis că mergem direct la Poliție. Avea cucuie”, a spus Angela Berghi. Polițiștii au preluat plângerea formulată pe numele profesorului de Biologie. Bunica susține că, în acea seară după ce a ajuns acasă, băiatul acuza dureri de cap, motiv pentru care a mers la Spitalul municipal Huși. A fost internat peste noapte, iar externarea s-a făcut a doua zi, în jurul orelor 11,00. “La ora 13,30, fiul meu s-a dus la școală, unde a fost chemat de domnul diriginte, pentru o discuție în prezența conducerii. Profesorul a venit, a recunoscut că a greșit și că îi pare rău. A spus că își va cere scuze, dar nu s-a dus să vorbească cu băiatul. Oricum, noi nu ne retragem plângerea de la Poliție. Să se facă dreptate”, a mai spus, vehementă, bunica.

Elevul a revenit în această toamnă la Huși, după ce a învățat mai mulți ani în Austria

Mario este elev în clasa a VII-a, la Școala Gimnazială “Anastasie Panu” din Huși. Băiatul a urmat cursurile unei școli din Austria, țară în care lucrează părinții săi. La insistențele bunicii, care are nevoie de un sprijin, întrucât soțul său este bolnav, Mario a venit în România, pentru a continua școala în orașul natal și a fi alături de părinții mamei sale. Bunica este cea care se ocupă îndeaproape de copil, de aceea a reacționat atât de vehement, când a auzit cele întâmplate, ajungând să depună, iată, plângere la Poliție. “Pe numele cadrului didactic se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție.

Inspectoratul Școlar: “Cazul este în atenția comisiei de disciplină”

Conducerea ISJ Vaslui a confirmat faptul că a fost informată despre cazul de la Huși. “Întotdeauna, când ni se semnalizează un asemenea caz, luăm act de el, luăm legătura cu școala, cu directorul în primul rând. Nu discutăm cu profesorul, pentru că nu avem încă informații, nu putem acuza. De la directorul școlii luăm la cunoștință de ceea ce s-a întâmplat, după care școala este cea care începe demersuri. De obicei, se constituie o comisie de disciplină a cărei componență este stabilită de la începutul anului școlar, din cadre didactice ale școlii. Această comisie va analiza situația și, în funcție de concluzii, se vor lua măsuri”, a declarat profesorul Pavel Toma, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui.

Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

14 COMENTARII

 1. Numa tehnici didactice știți voi ăștia deștepți din spatele telefonului și al calculatorului iar acasă nu sunteți în stare să vă educați odrasla așa de buni sunteți la dat din gură.

 2. . Dar copilul efectiv ce a facut….. dar daca i i zici o data , de doua ori .. cu frumosu sa stea linistit .. si el…. i ti intoarce spatele… mai ridici vocea, te faci ca i l lovesti, ,, etc etc…..
  Parintii stiu ce a facut odorul lor de sa ajuns la asemenea acuzatii????
  dirigintele stie ca elevul are anumite comportamente .. .. au fost anuntati parintii????
  fara sa si scrie numele eleviii sa scrie pe hirtie efectiv ce sa intimplat …
  si adevarul iese la iveala.
  Parintii elevului sa fie anuntati ca de nu sint adevarate acuzele, profesorul i i poate da in judecata ….

  • nu poti bate copilul nimanui! Niciodata! Punct. Cine esti tu sa ridici mana asupra unui copil? Un animale, scuze de exprimare. Bataia e pentru animale fara minte.

   • Iaca noi am luat trosneală pe săturate la școală. Am 40+ ani. Și când mă uit la răzgâieții din ziua de azi, mi-e GREAȚĂ. Mi-e JALE de viitorul țării. Stau ei la ora opt pe strada școlii, de parcă sunt cercetători cu vreo douăzeci de ani de muncă în spate, înșirați la cafele și ȚIGĂRI !!! de îți ceri tu voie să te scuze să treci.

    Și te asigur că nici jumătate din ei nu știu să se exprime corect, măcar cât mine.

    • Ai perfecta dreptate aici.E jale cu generatia asta de draci de acu.Mai mulkta nesimtire si proasta crestere nu am vazut.Dar totul pleaca de la educatia de acasa.Sau mai bine zis care educatie????

 3. Nu cumva sa tragi de par odorul ca asa cred niște imputiti . Vai de mama noastra ce generatii vin din urma . Oferitile tot si n-o sa mai avem nimic in țărișoară asta .Invatatii sa muncească in ordine si disciplina .

   • La sârbi de acum 30 ani era asa, atât le trebuia sa vina plodul lovit la scoală, a doua zi politia era prezenta acasă cu ancheta
    La noi lumea e credincioasa și bătaia e rupta din rai :))

  • Pai din câte înțeleg copilul este adus din Austria la scoala in România , el in loc sa fie ajutat de către cadrele didactice sa se adapteze la noua scoala el este bătut și amenințat , cum vreți ca aceasta țară sa dea înainte ????? Suntem in urma cu 100 ani fata de țările civilizate, lumea zboară pe luna și noi am rămas tot pe premiza ca bătaia este rupta din rai ..!!! Vai și amar

 4. Pai, elevul trebuia sa bata profesorul..asa este la moda…vai ce articol important… sa ridice mana cine nu a luat bataita la scoala , pentru diverse motive…a prins bine atunci..dar acum, vai de tara noastra..

  • Eu nu am luat! Și sunt +40…eu am avut profesori și învățători care m-au educat și învățat! Copilul acesta tocmai a primit o lecție.. când te deranjează ceva închizi pumnii și dai, da’ dai nu uiți cine, ce și cum… Vai de tara noastră este pt că noi suntem vai de noi iar noi suntem asa pt ca niște oameni vai de ei ne-au educat sa fim vai de noi… observi cercul vicios în care ne învârtim?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here