spot_img
spot_imgspot_img
24.9 C
Vaslui
25-mai-2024

EDUCATOARE INCONSTIENTA

- Advertisement -

IRESPONSABILA… O educatoare de la Grãdinita Nr. 19 „Micuta Picasso“, din subordinea Scolii Nr. 8 Vaslui, a pus în pericol viata copiilor de 5 – 6 ani pe care îi are în grijã, plimbându-i pe marginea soselei, printre camioane si masini în vitezã, în zona industrialã! Zona nu prezintã niciun fel de sigurantã pentru pietoni, nu existã trotuare si soferii merg în vitezã. Un pas mai mult pe carosabil si oricare dintre copii ar fi putut fi izbit în plin de un camion! Printre copii se aflã si bãiatul fotbalistului de culoare de la FC Vaslui, Mike Temwanjera, care, alãturi de colegii lui, se va alege cu o rãcealã strasnicã din cauza curentului de pe pasarelã! Asta, pe lângã pantalonii murdari de noroi! Conducerea Inspectoratului Scolar al Judetului Vaslui a deschis o anchetã în acest caz, primul lucru care a fost aflat fiind acela cã micutii au fost într-o actiune de cunoastere a mediului înconjurãtor!

Copiii din grupa pregãtitoare din cadrul Grãdinitei 19 „Micuta Picasso“, aflatã în subordinea Scolii Nr. 8 Vaslui au fost pusi în pericolul de a-si pierde viata, chiar de educatoare! Aceasta a gãsit de cuviintã sã scoatã la plimbare copii de 5 -6 ani, printre camioanele si masinile în vitezã, în zona industrialã, unde nu existã troturare si nici treceri de pietoni! Traseul pe care l-a ales educatoarea s-ar putea schita astfel: a trecut de garã, înspre Bârlad, si a traversat cu copiii calea feratã prin dreptul depozitelor de materiale de constructii aflate în zona pasarelei, dupã care a luat-o pe drumeagul mocirlos de lângã pod, pentru a iesi la strada care duce înspre Ulerom si Vascar, cel mai probabil, ca princhindeii sã admire gardurile ruginite pe care scrie „Fier Vechi“ si sã vadã si ei cum e sã mergi prin noroi! Dupã ce au ajuns la strada respectivã, s-au îndreptat înspre pasarelã, urmând sã o traverseze si sã coboare prin dreptul vulcanizãrilor si service-urilor auto aflate lângã intersectia cu strada Decebal, în zona fostului ICIL, ca apoi sã se îndrepte spre grãdinitã! Zona pe care a ales-o educatoarea pentru plimbare este extrem de periculoasã chiar si pentru adulti: pe portiunea de drum care leagã strada Decebal de Paiu, masinile circulã cu vitezã foarte mare si trotuarul, în afarã de portiunea de pe pasarelã, este inexistent! Dacã un copil ar fi fãcut un pas mai mult pe carosabil, ar fi putut fi izbit în plin de un camion, în conditiile în care soferii obisnuiesc sã meargã cu vitezã în zonã, tocmai pentru cã pietonii sunt foarte rari si, în niciun caz, nu se asteaptã sã vadã pe-acolo un grup de copii, la…plimbare!
[…]

În sosete si slapi, la plimbare prin vânt rece, pe pasarelã

Pe lângã faptul cã micutii au fost expusi riscului de accidente, acestia au toate sansele sã se aleagã în zilele urmãtoare, si cu o rãcealã strasnicã. Pe pasarelã bãtea foarte tare un vânt rece, iar unii dintre ei erau îmbrãcati subtirel. Unul nu avea nici mãcar încãltãminte adecvatã, fiind în sosete si slapi! Educatoarea nu s-a obosit sã-i ajute sã se încheie la geci pe toti, asa cã, dupã câteva minute de plimbat prin curent, copiii tremurau de frig si unora dintre ei începuse sã le curgã nasul! Întrebatã dacã nu i se pare periculos sã plimbi copiii într-o asemenea zonã, când orasul este plin de parcuri si trotuare spatioase, treceri de pieteni, unele chiar semaforizate, ceea ce le conferã un plus de sigurantã, educatoarea a rãspuns cã nu! Ideea de a-i plimba pe copii într-o zonã atât de periculoasã este cu atât mai ciudatã cu cât educatoarea este un cadru didactic în vârstã, ceea ce înseamnã cã are sau ar trebui sã aibã o experientã considerabilã în domeniu.

I-a dus în zona industrialã ca sã cunoascã mediul înconjurãtor!

Informat despre aceastã situatie, inspectorul scolar general prof. Mihaela Cososchi a luat imediat legãtura cu conducerea Scolii Nr. 8 Vaslui, pentru a afla de ce educatoarea a dus grupa pregãtitoare la plimbare prin zona industrialã. Pãrintii nu au fost informati despre aceastã iesire si, mai ales, despre traseul pe care l-au parcurs elevii si pentru care, în mod sigur, nu si-ar fi dat acordul. Regulamentul spune însã cã nu este obligatoriu ca ei sã fie informati, fiindcã iesirile în aer liber fac parte din activitatea zilnicã la grãdinite. Problema este însã nu a iesirii, ci a destinatiei, a spus inspectorul scolar general Mihaela Cososchi. Mi s-a spus cã doamna educatoare a initiat o actiune de cunoastere a mediului înconjurãtor. M-am întrebat si eu, de ce nu i-a dus pe copii în Copou sau în oricare alt parc din oras?“, a precizat inspectorul general.

Fiul lui Mike Temwanjera a fãcut cunostintã cu noroaiele vasluiene

Printre copiii scosi la plimbare în Zona Industrialã se aflã si cel al fotbalistului de la FC Vaslui Mike Temwanjera. Bãiatul, ca majoritatea copiilor, era îmbrãcat subtire, cel putin pentru curentul rece de pe pasarelã. Nu avea cãciulitã, noroc de gluga de la hanorac. La spate, pantalonii îi erau stropiti pânã la genunchi de noroiul din bãltile prin care a trecut împreunã cu colegii sãi, la îndemnul educatoarei. Colac peste pupãzã, a început sã-i curgã si nasul! Ca si celorlalti, de altfel! Dacã pãrintii copiilor nu mai stiu cum sã-i fereascã de boli, frig, curent si accidente, iatã cã însãsi educatoarea cãreia i-au încredintat, încalcã toate mãsurile de precautie si-i expune si la accidente si la rãcealã, deodatã!

„Am declansat o anchetã“

„Am declansat o anchetã în acest caz, urmând ca, în primã fazã, sã-i cerem doamnei educatoare o notã explicativã, pentru a vedea ce anume a motivat-o sã-i ducã pe copii într-o zonã periculoasã, în loc sã meargã în Copou. Considerãm cã acesta este un caz izolat. În general cadrele didactice îsi fac datoria si copiii sunt în sigurantã sub supravegherea lor“, a declarat prof. Mihaela Cososchi, inspector scolar general.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.