spot_imgspot_img
6.6 C
Vaslui
27-feb.-2024

Educatoarele promoției 1977, întâlnire la 45 de ani de la absolvire!

- Advertisement -
REVEDERE… După 45 de ani de la absolvire, educatoarele promoției 1977 și-au dat întâlnire în Copou.

ÎNTÂLNIRE… Absolventele Școlii Pedagogice din Bârlad, promoția 1977, și-au dat întâlnire, la 45 de ani de la absolvire. Fostele educatoare s-au strâns la un restaurant din parcul Copou al municipiului Vaslui pentru a depăna amintiri despre vremurile în care făceau primii pași în tainele învățământului.

“Suntem educatoarele care am absolvit școala în 1977, cele care au sărbătorit, în acel an, Centenarul Independenței, așa cum ne-am numit noi. Toate suntem cadre didactice pensionare. Am avut o întâlnire în urmă cu 5 ani și acum ne-am decis, în scurt timp, să ne revedem. Suntem colege din Vaslui, Huși, Bârlad sau mediul rural și ne-am dorit să ne revedem. Ne amintim că, în urmă cu 45 de ani, am absovit două clase, fiecare cu câte 40 de elevi ca apoi să ne împrăștiem prin toată țara. De-a lungul timpului, prin mâinile noastre au trecut multe generații. După 40 de ani de muncă, putem spune că am ajutat și îndrumat mii de elevi. La acea vreme, preluam o clasă de copii și îi îndrumam timp de patru ani: grupa mică, mijlocie, mare și clasa pregătitoare. Nu am numărat, efectiv, câte generații au trecut prin mâna noastră, dar au fost destule. Acum suntem persoane care am ajuns la 70 de ani sau chiar am depășit, dar colege de-ale noastre încă activează ca educatoare. Și nu pentru că nu ar dori să stea acasă, cu nepoții, la pensie. Factorii de decizie preferă personal calificat în locul celor fără calificare”, spun educatoarele prezente la întâlnire. De asemenea, în cadrul întâlnirii, fosta educatoare de la Oșești a oferit fostelor colege câte o carte de versuri, scrisă de ea, intitulată “Mai aproape de Dumnezeu”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Cele mai calde felicitari, voua,doamnelor care v-ati dedicat intreaga voastra cariera educatiei a zeci de generatii de copii ! Multa sanatate voua si familiilor voastre! Forta si putere sa aveti, pentru a va ocupa la fel de bine si de nepotii vostri! Va imbratisez cu mult drag pe fiecare dintre voi, chiar daca nu ne-am vazut niciodata! Din aceasta poza, o cunosc pe doamna Aurica Arhire (Astancai). Am fost colegi de clasa la scoala generala din Cretesti. SANATATE VOUA SI FAMILIILOR VOASTRE !
    Cu mult respect,
    Mihai Orzan (un pensionar)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.