spot_imgspot_img
17.6 C
Vaslui
30-sept.-2023

Egalizarea varstei de pensionare intre barbati si femei, eliminata din Legea pensiilor

- Advertisement -

LEGE Coalitia guvernamentalã a decis marti sã amendeze Legea pensiilor pentru a elimina egalizarea vârstei de pensionare la femei si bãrbati, astfel încât, în 2030, vârsta de pensionare a femeilor va fi de 63 de ani, iar cea a bãrbatilor de 65 de ani.

Participantii la discutiile din coalitie au declarat marti, pentru NewsIn, cã propunerea a fost înaintatã de presedintele UDMR, Marko Bela. Aceasta a fost acceptatã atât de reprezentantii PDL cât si de cei ai UNPR si a fost însusitã de Executiv.Parlamentarii coalitiei urmeazã sã depunã amendamente la Legea pensiilor, pentru a elimina prevederile privind egalizarea vârstei de pensionare.

Legea pensiilor a fost adoptatã de Senat în luna mai. Proiectul prevede cã, în 2030, vârsta de pensionare va fi de 65 de ani atât pentru femei cât si pentru bãrbatii. În prezent, vârsta de pensionare este de 58 de ani la femei si de 63 de ani la bãrbati. Proiectul va fi discutat marti de Comisia de muncã a Camerei Deputatilor, dupã care va intra în dezbaterea plenului. Camera Deputatilor este for decizional. Legea pensiilor este una dintre legile de reformã a cãror adoptare a fost convenitã cu FMI.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.