25.5 C
Vaslui
29-iun.-2022

Ei ne-au parasit in 2009!

ADIO… S-a încheiat anul 2009. Un an greu, peste care criza si-a lãsat amprenta, mii de familii din judetul Vaslui încercând sã supravietuiascã nevoilor de zi cu zi. Pentru altele, însã, 2009 a însemnat durere si jale, despãrtirea de cei dragi. Unii au murit mult prea tineri, iubind viata la disperare. Altii au cãzut victime propriilor dorinte de autodistrugere, dorind sã-si încheie socotelile cu viata într-un mod absurd. Nu în ultimul rând, ne gândim si la cei care au plãtit cu viata o simplã eroare. Pentru toti acestia, un gând pios si amintirea nestearsã a clipelor petrecute pe acest pãmânt.

Se împlineste un an, astãzi, de când doi tineri din Vaslui au murit pe dealul Miclestiului. Sorin Daniel Chelaru, de 26 ani, mergea spre Iasi, într-o searã de duminicã, pe 4 ianuarie 2009. În dreapta sa, se afla Elena Niticã, de 24 ani, prietena bãiatului. Din motive care nu sunt explicate nici astãzi, masina Renault Megane condusã de Chelaru a iesit de pe DN 24 si s-a înfipt într-un copac de pe marginea drumului. În urma impactului extrem de violent, cei doi ocupanti ai masinii au decedat pe loc. Impactul a fost atât de puternic încât cei doi tineri, chiar dacã aveau puse centurile de sigurantã, nu au avut nicio sansã. Echipajul de descarcerare sosit la fata locului s-a chinuit aproape o orã sã-i scoatã pe cei doi tineri dintre fiarele contorsionate ale autoturismului, iar medicii de la ambulantã nu au avut ce face, decât sã constate decesul celor doi. Elena Niticã si Sorin Daniel Chelaru erau împreunã de mai bine de cinci ani, ea terminase facultatea în 2008, la ISE, si lucra la Dedeman, iar el era student la Asistentã socialã, la ID. În martie, într-o secundã de neatentie, un tânãr de nici 20 de ani si-a pierdut viata, la intrarea în municipiul Vaslui. În noaptea de 27 spre 28 martie, masina condusã de Alin Butnaru s-a lovit violent de un plop de pe marginea DN 24 Vaslui-Iasi, la intrarea în municipiul resedintã. În stare foarte gravã, Alin a fost transportat la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi, acolo unde pãrintii si fratele sãu s-au rugat zile si nopti pentru o minune. Din pãcate, în noaptea de 3 spre 4 aprilie, inima bãiatului de 19 ani a încetat sã mai batã. A lãsat în urma sa o familie devastatã de durere, oameni care nu vor întelege niciodatã de ce Dumnezeu le-a dat o asemenea povarã pe umeri, pentru restul vietii.

Sinuciderea studentului Dragos Pop, controverse si ipoteze

O sinucidere misterioasã a fãcut sã curgã râuri de cernealã, la jumãtatea anului trecut. Vasluianul Constantin Dragos Pop a fost gãsit înjunghiat în gât în noaptea de Înviere, în apartamentul pãrintilor de pe strada Traian, de cãtre un verisor si mãtusa sa. Circumstantele în care a fost gãsit corpul neînsufletit al tânãrului au condus la nenumãrate interpretãri: usa nu a fost fortatã, era închisã pe dinãuntru, iar la locul faptei nu s-au gãsit urme de violente. Tânãrul a fost gãsit pe pat, cu fata în jos, într-o baltã de sânge, având gâtul tãiat, iar lângã pat un cutit de bucãtãrie, printre sticle de whisky. Chemati de urgentã la locul tragediei, procurorii vasluieni au început o anchetã în cazul lui Dragos Constantin Pop, care s-a dovedit mai mult decât dificilã. Dragos Pop era student în anul II la Facultatea de Automatizãri si Calculatoare din cadrul Universitãtii Tehnice „Gheorghe Asachi“ Iasi, sectia Ingineria Sistemelor. În apartamentul de pe strada Traian, tânãrul era mai mult musafir, venind sãptãmânal acasã, de la Iasi. Tatãl bãiatului era plecat în Spania si îi trimitea lui Dragos bani pentru studii regulat. Rudele bãiatului au spus, initial, cã la mijloc ar fi un omor bine pus în practicã de cãtre cunostinte ale tânãrului, mobilul fiind banii pe care acesta îi avea în casã. Cercetând, procurorii au ajuns si la varianta corectã a acestei tragedii. Cu o zi înainte de a-si pune capãt zilelor, tânãrul de 20 de ani a accesat pe Internet un articol despre un bãrbat care s-a sinucis cu antigel. Pornind de la acest fapt, s-a ajuns la concluzia cã sinucigasul încercase tot felul de metode, pentru a-si pune capãt zilelor, însã nu a avut destul curaj. Pânã la urmã, dupã ce a bãut bine, s-a folosit de un cutit de bucãtãrie pentru a-si duce la capãt planul diabolic.

Durere fãrã margini în primãria Ivãnesti

Atât primarul, cât si viceprimarul din Ivãnesti, din mandatul 2004-2008, au murit anul trecut, în mod neasteptat. La jumãtatea lunii mai, primarul Petricã Lazãr a trecut în nefiintã, dupã o lungã suferintã. A fost înmormântat la Vaslui, în cimitirul Eternitatea, fiind condus pe ultimul drum de sute de oameni care l-au cunoscut si pretuit. În iunie, Lazãr a primit titulatura de “cetãtean de onoare al comunei Ivãnesti“. „Familia, primãria si Consiliul local al comunei Ivãnesti comemoreazã 40 de zile de la încetarea din viatã a celui care a fost Petricã Lazãr, primarul comunei Ivãnesti. În data de 18 mai 2009, inima cea mereu tânãrã a omului, prietenului, colegului a încetat sã mai batã, lãsând în urma sa regrete enorme. În scurta sa perioadã în care a fost primar al localitãtii a lãsat în urma sa unele obiective socio-culturale cu care localitatea se mândreste: sediul primãriei, sediul Centrului Cultural, Scoala Cosesti, Atelierul scolii de Arte si Meserii, modernizarea celor mai importante cãi de comunicatie », au spus colegii fostului primar. Cu douã zile înainte de Crãciun, fostul viceprimar, Titu Enutã, a murit si el, într-un groaznic accident de circulatie. Masina Volvo, condusã de Titi Enutã, nu a oprit la bariera de cale feratã, desi se apropia acceleratul Iasi-Brasov. Titu Enutã a depãsit coloana de masini, încercând sã ajungã mai repede în oras. În momentul în care a ajuns pe calea feratã, a fost izbit în plin de acceleratul Iasi-Bucuresti. Într-o fractiune de secundã, soferul masinii a murit strivit de tampoanele locomotivei, în timp ce pasagerul din dreapta a fost rãnit grav, intrând în comã. Masina Volvo a fost târâtã aproape 300 de metri de locomotivã, oprindu-se în dreptul unor depozite. Desi echipajele SMURD si ale Ambulantei au ajuns în timp scurt, nu s-a mai putut face nimic pentru a-i salva pe cei doi ocupanti ai masinii.

S-a strivit de un utilaj de 25 de tone

Patronul popasului Poliana, din zona “Stâna Costesti“, Titi Rãdãcinã, a plãtit cu viata o secundã de neatentie. În vârstã de 45 de ani, Rãdãcinã se îndrepta catre casã, într-o searã ploioasã de octombrie. În fata sa, pe DE 581, circula un utilaj Wola, de 25 de tone, care se îndrepta de la baza Banca spre Bârlad. În conditii neelucidate, Titi Rãdãcinã nu a vãzut la timp uriasa masinãrie si s-a zdrobit de Wola. „În momentul în care a fost lovit în spate de jeep, soferul Wolei a fost aruncat de pe scaun“, sustin sefii firmei de constructii. Câinele de vânãtoare, care se afla pe bancheta din spate a masinii, a fugit peste câmpuri, imediat dupã producerea accidentului. Cercetãrile politiei au arãtat cã mastodontul avea luminile de avarie puse si masinã de însotire. Mai mult, utilajul mergea cât mai în dreapta drumului, pentru a nu încurca circulatia de pe DE 581.

horatiu_coatu_revolutionar_2.jpgO moarte absurdã: Horatiu Coatu

La începutul lunii august, o veste a fãcut vâlvã în judet: Horatiu Coatu, presedintele Asociatiei Revolutionarilor din judetul Vaslui, a decedat la Iasi, dupã o bãtaie cruntã aplicatã de un consãtean. Vasile Cordon, în vârstã de 29 de ani, din comuna Suletea, a fost trimis în judecatã pentru sãvârsirea infractiunii de loviri cauzatoare de moarte. La jumãtatea lunii iulie, tânãrul l-a bãtut crunt pe Horatiu Coatu, presedintele Asociatiei Revolutionarilor “22 Decembrie“ – filiala Vaslui. Potrivit politiei, în zilei de 22 iulie, tânãrul se afla într-un local de pe raza comunei Suletea, sub influenta bãuturilor alcoolice. În momentul în care în bar a intrat Horatiu Coatu, între cei doi a izbucnit un conflict. Se pare cã presedintele revolutionarilor vasluieni i-ar fi adresat injurii lui Cordon, fapt care l-a scos din sãrite pe acesta din urmã. Horatiu Coatu, în vârstã de 73 de ani, a fost stâlcit în bãtaie de Vasile Cordon. Desi a fost transportat imediat la Spitalul de Neurochirurgie Iasi, rãnile suferite s-au dovedit a fi fatale. Pe 4 august, Horatiu Coatu a murit, în ciuda eforturilor depuse de medici pentru a-i salva viata.

marius_alexii.jpgMarius Alexii, un ziarist printre îngeri

Pe 18 octombrie, o vestea a îndurerat mass-media vasluianã: Marius Alexii a murit la numai 30 de ani, lãsând în urma sa o durere de nedescris. Într-o searã de duminicã, în jurul orei 18.00, Marius a acuzat dureri de inimã, astfel cã familia a chemat ambulanta. Trebuia sã ajungã la operatie, la Iasi, având grave probleme cardiace. Initial, Marius a ajuns la Spitalul Judetean de Urgentã, cu insuficientã cardiacã, într-o stare foarte gravã. Medicii de la Urgente au încercat sã-l stabilizeze si l-au trimis spre un spital din Iasi. În drum spre spital, în zona comunei Solesti, inima tânãrului nostru coleg a mai încetat sã batã. Timp de o orã, pânã ce au ajuns la Iasi, medicii de pe Ambulantã au încercat sã-l resusciteze, însã Marius Alexii murise. Au rãmas în urmã, pentru a-l plânge tot restul zilelor, Cristina, fata cu care plãnuia sã facã nunta în acest an, si un copil de numai un an si sapte luni, Darius. Colegii si-l vor aminti întotdeauna drept un om de televiziune devotat meseriei, debutul sãu în bransã datând din 2000. A lucrat la studioul Antena 1 Vaslui ani de-a rândul, fiind unul dintre cei mai apreciati jurnalisti din judet. Desi nu a fost jurnalist, numele Vasile Corduneanu va rãmâne si el în istoria presei locale. Ani de-a rândul sofer la Adevãrul de Vaslui, nea Vasile, cum îi spuneau apropiatii, a murit în toamna anului trecut, desi nimeni nu credea în tragicul sãu sfârsit. Si-ar fi dorit sã iasã la pensie, însã viata i-a rezervat un alt destin.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here