spot_img
spot_imgspot_img
16.1 C
Vaslui
25-mai-2024

„EKSTASIS”, prima expozitie personalã a unui pictor bârlãdean renumit în Europa!

- Advertisement -
EXPOZITIE… Marius Lupu, un bârlãdean foarte cunoscut în Europa, a deschis prima expozitie personalã la Galeriile de Artã N.N.Tonitza!

PREMIERÃ… La Galeria de Artã „N. N. Tonitza” din Bârlad a avut loc vernisajul expozitiei de graficã si picturã „EKSTASIS” a artistului vizual Marius Lupu, prezentat de pictorul si criticul de artã Liviu Hâncu. Marius Lupu este prezent pentru prima oarã cu o expozitie personalã pe simezele galeriei de artã bârlãdene. Este licentiat al Universitãtii de Arte „George Enescu” Iasi, iar din anul 2018 este membru stagiar al Uniunii Artistilor Plastici din România.

Marius Lupu este unul din bârlãdenii care a muncit la Roma pentru ca românii din Italia sã fie informati cât mai corect. Marius, de 56 de ani, este cunoscut bârlãdenilor ca fiind initiatorul „Zilei Caricaturistilor la Bârlad (Art Club, 5 mai 2000), a absolvit Universitatea de Arte „George Enescu” din Iasi, Facultatea de Arte Vizuale, sectia Design, în 2004. În 2003, a plecat cu o bursã europeanã Erasmus/Socrates – la Politecnico di Milano. A fost elev la Colegiului National „Gheorghe Rosca Codreanu” din Bârlad, liceu pe care îl are si acum în inimã sa. <<Între 2000-2004 am avut câteva experiente lucrative în Italia, iar din 2005 m-am auto-detașat la Roma pe perioadã nedeterminatã – unde am realizat diverse proiecte de publicitate si design, inclusiv pentru firmele si asociatiile românesti din Italia. Am fost o perioadã graficianul „Gazetei Românesti” si art-directorul ziarului „Actualitatea Româneascã”, editat în România si destinat conationalilor din diasporã>, a precizat acum câtiva ani, în ziarul Vremea Nouã, bârlãdeanul Marius Lupu.

Artistul ne propune o experien esteticã specialã

Lucrãrile sale se înscriu, prin tehnicile, mijloacele de expresie si materialele folosite (cãrbune, grafit, acrilice si ulei pe pânzã), culoare si formã, în arta de facturã / sorginte academicã, dar nu numai. Expozitia este ineditã si prin tematica propusã, cea a extazului – fie el mistico-religios, bahic, amoros, eliberator etc. – exprimatã prin portret (în primul rând), printr-o serie de compozitii cu personaje, douã studii surprinzãtoare cu referinte la Bernini si Caravaggio, iar pe final având si un excurs interesant conturat în jurul ideii de artã conceptualã. Arta lui Marius Lupu este o provocare pentru privitor, care este pus în postura de a explora întelesuri, de a descoperi sensuri, trãind totodatã bucuria de a participa astfel la însusi actul creator. Expozitia oferã privitorului, transpus în imagini artistice si simboluri, un univers psihologic si senzorial – al gândurilor, al emotiilor si sperantelor umane.

Sunteti deci invitati la aceastã expozitie – si, prin urmare, la cunoastere de sine, la aprofundare si descoperire interioarã. Expozitia a fost organizatã cu sprijinul Primãriei si Consiliului Local Bârlad si este deschisã pânã pe 31 august (de marti pânã duminicã, între orele 9.00 -17. 00 ) la Galeria de Artã „N.N. Tonitza” din Bârlad

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.