23.9 C
Vaslui
25-mai-2022

El Salvador vrea să construiască un oraș dedicat Bitcoin. Criptomoneda va fi generată folosind energia unui vulcan

El Salvador intenționează să construiască un oraș la baza unui vulcan, pe care îl va finanța cu Bitcoin, a anunțat președintele țării, citat de BBC.

Orașul va fi circular, de forma unei monede mari și va fi construit în regiunea sud-estică La Unión, a spus președintele Nayib Bukele.

Amplasamentul va profita de energia geotermală a vulcanului Conchagua pentru a alimenta generarea de bitcoin, a adăugat el, potrivit Mediafax.

El Salvador este prima țară care a decis folosirea Bitcoin ca mijloc legal de plată.

Măsura a dus la proteste pe scară largă din cauza temerilor că această criptomonedă va aduce instabilitate și inflație în această țară săracă din America Latină.

Adresându-se unei mulțimi gălăgioase la un eveniment promoțional bitcoin în orașul de coastă Mizata, Bukele a declarat că noul oraș planificat va „include totul”.

„Zone rezidențiale, zone comerciale, servicii, muzee, divertisment, baruri, restaurante, aeroport, port, cale ferată – totul dedicat bitcoin”, a spus președintele, care a adăugat că în oraș nu se vor percepe impozite pe venit, ci doar taxa pe valoarea adăugată.

El a precizat că jumătate din veniturile obținute vor fi folosite pentru „a construi orașul”, în timp ce restul va fi folosit pentru a menține străzile „îngrijite și curate”. …https://www.digi24.ro/stiri/externe/el-salvador-vrea-sa-construiasca-un-oras-dedicat-bitcoin-criptomoneda-va-fi-generata-folosind-energia-unui-vulcan-1744643

Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here