24.8 C
Vaslui
29-sept.-2022

Electricitate pentru casele izolate din Munții Vrancei. Văd pentru prima oară becul aprins în casa lor

- Advertisement -

Asociaţia Energia Inteligentă va monta la sfârșitul săptămânii panouri fotovoltaice în cinci gospodării izolate situate în comunele Năruja și Vintileasca din Munţii Vrancei, prin proiectul Energie pentru Viaţă.

În plin secol XXI, în judeţul Vrancea există câteva sute de locuinţe care sunt luminate ca-n Evul Mediu, cu lumânarea sau cu lampa cu petrol. Foarte puţini şi-au permis câte un mic generator, care să le asigure măcar iluminatul casei.

Pe acest fond, o asociație din Mediaș va duce energie electrică în locuri izolate din două comune, Năruja și Vintileasca, unde oamenii nu au avut niciodată curent electric.

Cinci case din comunitățile amintite  vor beneficia de energie electrică de la sfârșitul acestei săptămâni grație proiectului ”Energie pentru viață”, al Asociației Energia Inteligentă, care va monta panouri fotovoltaice în gospodării izolate din Munții Vrancei.

Diferența dintre întuneric și lumină va fi făcută de cele cinci familii beneficiare de simpla apăsare a unui întrerupător, datorită companiilor care susțin acest proiect…https://adevarul.ro/stiri-locale/focsani/electricitate-pentru-casele-izolate-din-muntii-2207150.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.