1.5 C
Vaslui
04-dec.-2022

Electrocutat sub privirile tatãlui

- Advertisement -

A vrut sã-si ajute pãrintele sã sudeze cãruta, dar a murit electrocutat. Un copil în vârstã de 14 ani din satul Popesti si-a pierdut viata, sâmbãtã seara, sub privirile neputincioase ale pãrintilor. Politia a început o anchetã pentru a stabili cum s-a petrecut totul. Pe fir a intrat si Protectia Copilului.

TRAGEDIE. Omul îsi suda cãruta, iar adolescentul a încercat sã-l ajute. S-a prins cu mâinile de cadrul metalic, fãrã sã-si dea seama cã este în pericol si, imediat, a fost aruncat la pãmânt. Medicii de la Ambulantã au fãcut eforturi supraomenesti pentru a-l salva. În zonã a aterizat si un elicopter SMURD de la Iasi, însã inima adolescentului a încetat sã mai batã. Pãrintii lui au lesinat în clipa în care au înteles cã si-au pierdut bãiatul si au avut nevoie de îngrijiri medicale. Bunica acestuia a fost transportatã cu ambulanta la Spitalul Judetean de Urgentã din Vaslui în stare de soc. Adolescentul era elev în clasa a IX-a la Liceul « I. Mincu » si fãcea naveta în fiecare zi la Vaslui, era cuminte si foarte muncitor. Tot satul plânge acum de mila lui.

Nu a avut nicio sansã!

Sãritor din fire, Andrei nu a vrut sã-si lase tatãl sã munceascã singur, nici de aceastã datã. Descult, a urcat în cãrutã în timp ce bãrbatul era cu spatele si suda o bucatã de metal, s-a apropiat periculos de mult si, într-o fractiune de secundã, a fost aruncat la pãmânt. „Voia sã-l ajute pe tatãl sãu sã sudeze cãruta si s-a electrocutat. El era în cãrutã si când a pus mâna pe partea de fier a trecut curentul prin el. Mãcar un picior dacã avea pe pãmânt scãpa, dar asa nu a avut nicio sansã. Nu mai respira. Nu si-a dat seama cã e în pericol! E o nenorocire care s-a abãtut asupra noastrã ! Un copil cuminte si harnic, care învãta si muncea alãturi de pãrinti…moartea lui ne-a marcat pe toti. Femeile au lesinat când au aflat cã Andrei e mort. Bunica lui a fost dusã la spital, maicã-sa stie cã bãiatul a fost dus cu elicopterul la Iasi. Nu avem cuvinte ! », a afirmat unchiul copilului. Medicii de la Ambulantã l-au resuscitat pe Andrei minute în sir. În mai putin de 20 de minute, la marginea satului a aterizat si un elicopter SMURD, chemat de la Iasi pentru a-l prelua pe bãiat. Inima lui a cedat, asa cã la fata locului s-a deplasat o echipã de criminalisti. Atmosfera era una apãsãtoare, fiind întretãiatã doar de strigãtele deznãdãjduite ale mamei. Cutremurati, zeci de oameni s-au strâns lângã casa familiei Popa si cu greu si-au putut stãpâni lacrimile. « Doamne fereste, ce tragedie ! Ce soartã a mai avut si copilul ãsta ! Sunt oameni necãjiti dar foarte muncitori, bãiatul era învãtat de mic sã facã de toate ! Era priceput în orice, ajuta pe toatã lumea, nu iesea din vorba pãrintilor ! Un copil prea bun, de asta l-a luat Dumnezeu ! Fãcea naveta la liceu în Vaslui, lua cãruta, o lãsa la marginea satului, iar când se întorcea de la scoalã, cosea iarbã si aducea la cai. Cãra apã, lemne, orice, orice ! A vrut sã îsi ajute tatãl si de aici i s-a tras moartea”, au povestit oamenii. Politia a început o anchetã. « Baiatul de 14 ani s-a atins de cadrul metalic al cãrutei pe care o suda tatãl sãu si s-a electrocutat. Cadrele medicale sosite la fata locului au constatat decesul acestuia. Politistii au început o anchetã pentru a stabili cu exactitate împrejurãrile în care a survenit decesul copilului », a declarat Alina Tonicã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Cei doi pãrinti mai au o fetitã, elevã în clasa a VI-a.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.