spot_imgspot_img
14.8 C
Vaslui
12-apr.-2024

Elev batut crunt in sala de clasa

- Advertisement -

MALTRATAT Un elev de clasa a VIII-a de la Scoala din Fâstâci a fost la un pas de a fi desfigurat, dupã ce a fost bãtut crunt chiar în clasã de tatãl unui coleg.

Elevul Mihai Simion a fost la un pas de a fi mutilat, dupã ce a fost bãtut de tatãl altui elev. Cu toate cã un cadru didactic al institutiei de învãtãmânt a încercat sã-l opreascã pe agresor, nimic nu l-a putut opri sã tãbãrascã cu pumnii peste bãiat. Totul s-a petrecut sub privirile îngrozite ale profesoarei de matematicã si ale colegilor de clasã, care sunt socati de cele întâmplate. Copilul în vârstã de 14 ani are nevoie acum de îngrijiri speciale. Potrivit mamei sale, Mihai a încasat-o dupã ce acesta a avut mai multe schimburi de replici cu copilul agresorului. “Cum este posibil ca bãiatul meu sã fie bãtut cu bestialitate chiar la scoalã?! Asa sunt copiii, se mai ceartã, dar ca sã vinã un adult si sã-mi maltrateze copilul, este de neconceput. Când am ajuns la scoalã, bãiatul meu era plin de sânge. L-am luat imediat si am venit la Spitalul de Urgentã Vaslui, la medicul legist. Urmeazã sã-i pun aparat dentar, a fãcut radiografie si va rãmâne fãrã o parte a dintilor. Am fãcut plângere la Politia din Cozmesti, de unde am înteles cã a fost amendat cu 500 de lei. Nu înteleg cum de s-a putut întâmpla asa ceva. Nu s-a gândit cã poate sã-l omoare? L-a lovit si în coaste, iar acum bãiatul meu se plânge si de dureri mari de burtã, nu mai mãnâncã si este foarte speriat de orice zgomot. Am înteles cã doamna profesoarã de matematica vrea sã se retragã de la catedrã, în urma acestui incident”, a declarat Maria Simion, mama bãiatului agresat.

“Nu mai am curaj sã vin la scoalã”

În urma bãtãii, pustiul spune cã îi este fricã sã mai meargã la scoalã. “Erau unele zile în care mã certam cu colegul meu. El avea obiceiul sã mã înjure si tot el mã ameninta cã îl aduce pe taicã-su sã mã batã. Nu i-am fãcut nimic! Sãptãmâna trecutã, tatãl lui a intrat în clasã, s-a repezit direct la mine, a aruncat banca si a început sã mã loveascã cu toatã puterea cu palmele si cu pumnii. Unul dintre profesori a intervenit, însã nu a reusit sã-l opreascã pe nenea, l-a împins si pe el. Nu stiu cum si cine l-a oprit. Acum nu mai vreau sã mai merg la scoalã, nici pe drum nu mai am curajul sã mai ies de frica lui “, povesteste Mihai.

Scoala nu detine pazã

Însã cum a fost posibil ca tatãl copilului sã intre în scoalã si sã loveascã un copil chiar în timpul unei ore, de fatã cu cadre didactice si cu elevi? “Având în vedere cã scoala nu dispune de pazã, este posibil ca incidente de genul acesta sã se repete. Tine de lipsa de culturã a unor pãrinti. Au ajuns sã vinã sã te strângã de gât chiar în scoalã. Acest individ i-a amenintat pe profesori cã dacã vor povesti cele întâmplate vor avea de-a face cu el. Politia localã i-a aplicat numai o amendã, însã, agresorul elevului s-a lãudat cã nu are bani sã o plãteascã, asa cã oamenii legii nu vor avea ce sã-i facã! Rog Politia Judeteanã sã facã o anchetã în legãturã cu acest caz, întrucât se musamalizeazã totul, în dezinteresul elevilor si al corpului profesoral. Si copilul sãu este unul cu probleme, nu este cheie de bisericã”, a declarat Manuela Ciobanu, directorul Scolii din Fâstâci.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.