8.8 C
Vaslui
24-mart.-2023

Elev bãtut în WC-ul scolii

- Advertisement -

VIOLENTÃ Patru tineri, elevi la Liceul Pedagogic din Bârlad, sunt cercetati de politisti dupã ce au bãtut un elev de 17 ani, de la Liceul « Mihai Eminescu », în incinta toaletei. În urma bãtãii primite, elevul de la Liceul Eminescu s-a adresat Politiei Bârlad. A fost deschisã o anchetã, politistii bârlãdeni luând mãsura sanctionãrii contraventionale a celor patru agresori. În plus, cei patru elevi de la Liceul Pedagogic se vor alege si cu notele scãzute drastic la purtare, precum si cu eliminarea de la scoalã pe o perioadã ce urmeazã a fi stabilitã de Consiliul Profesoral al liceului.

Liceul Pedagogic “Al Vlahutã” din municipiul Bârlad este târât pentru a treia oarã în acest an, într-un scandal care aduce în centrul atentiei opiniei publice, problemele grave de comportament ale unora dinrtre elevii acestei institutii de învãtãmânt. Patru elevi de la Pedagogic, din clasa a XII a profil sportiv (rugby) au intrat abuziv pe 6 decembrie, în incinta Liceului Teoretic “Mihai Eminescu” din Bârlad, fãrã ca nimeni sã-i întrebe nimic, si au ajuns la clasa elevului Mihai I., de 17 ani, din comuna Ivesti, clasã care îsi desfãsura activitatea în corpul “G” al liceului. Florin Sergiu Paiu, de 18 ani, si el tot din comuna Ivesti, avea ceva de “împãrtit” cu consãteanul sãu, Mihai I., pe care l-a acuzat cã “i-a jignit” prietena fãcând-o “japitã” asa cã l-a poftit pe acesta sã iasã afarã din clasã. Au ajuns în toaleta liceului, de la etajul I, unde, din cele relatate de martori si de victimã, doi au tinut de usa WC-ului si doi l-au bãtut crunt pe elevul de la Eminescu. Victima s-a adresat Politiei municipiului Bârlad, iar în prezent au fost identificati toti cei patru agresori (Florin Sergiu Paiu, Dorel Edson Topalã, Vasile Balan si încã un coleg de al lor, toti de 18 ani) fiind efectuate cercetãri cu privire la fapta comisã. La politie au ajuns, alãturi de agresori si pãrintii acestora. Vãzând cã «se îngroasã gluma», elevii bãtãusi si-au recunoscut fapta si s-au ales, în cele din urmã, cu o amendã serioasã, pentru pãtrunderea fãrã drept în incinta unei institutii scolare si constituirea în grup pentru comiterea de fapte antisociale si contraventionale. «Vom informa si conducerile scolilor de rezultatul anchetei iar cei patru tineri cu sigurantã cã vor fi sanctionati si de cãtre profesorii lor», a precizat comisarul Marinicã Gâlcã, adjunctul comandantului Politiei Bârlad.

« Vor fi eliminati !»

Tatiana Bratu, directorul Liceului Pedagogic din Bârlad, s-a arãtat extrem de nemultumitã de faptele comise de acesti elevi liceului care îl conduce. Este pentru a treia oarã în acest an, când numele liceului respectiv este pãtat de elevi. În luna ianuarie a acestui an, mai multi elevi de la clasa a X a – sectia Rugby, au avut un comportament huliganic într-un autobuz, în drum spre scoalã agresând verbal un taxator si pasagerii din autobuz, iar acum câteva zile, un alt elev, de 15 ani, din comuan Coroiesti, a ajuns în comã alcoolicã de gradul IV la Spitalul de Copii «Sf. Nicolae» din Bârlad, fiind gãsit pe stradã de cetãteni, dupã ce a consumat un litru de tuicã la ziua unui dintre colegi. «Mã deranjeazã foarte tare cã se târãste numele liceului în asemenea fapte antisociale. Cei patru elevi vor fi sanctionati foarte sever, cu scãderea notei la purtare, precum si cu eliminarea de la orele de curs, pe o duratã ce o va stabili Consiliul Profesoral, care va dezbate acest caz. Ei vor fi si consiliati în cadrul scolii, penttru cã un asemena comortament este inadecvat. Vom decide eliminarea lor si nu exmatriculare, pentru cã dacã îi exmatriculezi înseamnã sã îi lasi liberi pe strãzi, sã facã alte nenorociri. Dar vom lua mãsuri dure cu ei. Eliminarea nu înseamnã cã nu vor veni la scoalã. Ei vor fi prezenti dar nu vor intra la cursuri ci vor face curãtenie în scoalã”, ne-a precizat Tatiana Bratu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.