spot_img
29 C
Vaslui
18-iun.-2024
spot_img

Elev sponzorizat pentru performanta

- Advertisement -

BURSIER… Pentru performanta obtinutã în timpul gimnaziului, un elev de la Scoala din comuna Dãnesti, Vaslui, acum în clasa a IX-a de informaticã la Grupul Scolar Industrial “Stefan Procopiu“ a fost selectat pentru o bursã anualã oferitã de Dinu Patriciu.

Scolarizarea la oras a unui singur elev care provine din mediul rural costã foarte mult. Numai aprovizionarea cu cele necesare, cazarea, rechizitele, hrana depãsesc binisor de 300 de lei lunar. Pe lângã toate acestea, dacã nu existã motivatia elevului, toate cheltuielile ar deveni inutile. Nu este si cazul unui elev al Grupului Scolar Industrial “Stefan Procopiu“, Marius Ionut Varaciuc, care îsi dã toatã silinta ca scoala sã fie pe primul plan. A intrat la aceastã institutie în clasa de informaticã, cu o medie frumoasã. Si pentru cã s-a tinut serios de carte, a început sã culeagã rezultate chiar din primul an de liceu: a devenit beneficiarul unei burse scolare oferitã de Dinu Patriciu. Pe Marius Ionut Varaciuc îl caracterizeazã modestia. Se considerã un adolescent normal, cu hobby-uri sãnãtoase: sahul si fotbalul cu prietenii. Însã, înainte de acestea rãmâne studiul.

„Acasã, în Dãnesti nu aveam internet“

“Îmi plac geografia si informatica foarte mult! Vreau sã fac carierã în domeniu, este de viitor. Încã nu m-am acomodat cu materia, dar am speranta cã voi reusi sã fac fatã, ca sã continuie bursa, care mã motiveazã puternic. Mã ajutã mai ales pentru achizitionarea de materiale educative. Nu mã asteptam ca din 5000 de burse sã fiu tocmai eu selectat. Mã pasioneazã calculatorul. Acasã, în Dãnesti nu aveam internet, însã acum am posibilitatea de a merge oricând doresc la laboratorul de informaticã al liceului. Conditia esentialã este sã fiu bun la învãtãturã si sã nu absentez deloc pe parcursul anului scolar“, a declarat Marius Ionut Varaciuc.

Bursa, o formã de stimulare perfectã

Pe lângã faptul cã este premiant, Marius este si cursant al Centrului de Excelentã din cadrul liceului . “La noi în liceu functioneazã foarte bine sistemul de informare cu elevii. În fiecare zi de miercuri avem întâlnire cu reprezentantii elevilor, unde le aducem la cunostintã noutãtile favorabile lor, cum ar fi aceste burse. Noi îi ajutãm sã întocmeascã documentatia pentru a se putea înscrie la astfel de burse. La Grupul Scolar“ Stefan Procopiu“ sunt cinci beneficiari ai bursei “Dinu Patriciu“, din clase diferite. Este o formã de stimulare perfectã pentru un elev. Marius este înscris la clasa de informaticã a Centrului de Excelentã al liceului nostru, unde se fac pregãtiri în fiecare sâmbãtã pentru participarea la concursuri si olimpiade“, a declarat Romel Vicol, directorul Grupului Scolar “Stefan Procopiu“.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.