-3.2 C
Vaslui
07-feb.-2023

Elevã din Republica Moldova, cãzutã în iazul Gâdeasa (video)

- Advertisement -

O fatã de 17 ani din Republica Moldova, elevã la Colegiul Economic “Anghel Ruginã”, a fost salvatã “în extremis”, sâmbãtã seara, dupã ce s-a dezechilibrat si a cãzut în apa iazului de la Gâdeasa. A stat sub apã doar câteva minute si a fost adusã la suprafatã inconstientã. Inima tinerei a pornit din nou dupã ce o asistentã medicalã, aflatã la aceeasi petrecere, a resuscitat-o minute în sir. Fiind vorba de un accident, oamenii legii au stabilit cã nu sunt suspiciuni cu privire la o posibilã faptã penalã, asa cã nimeni nu poate fi tras la rãspundere. Cei care au intrat în anchetã sunt sefii Directiei Silvice Vaslui, care habar nu aveau cã acest canton fusese închiriat pentru o petrecere privatã.

ACCIDENT. Fata se afla la aniversarea unui coleg de clasã. Nestiind sã înoate, ea se bãlãcea în apã cu un colac. Când a iesit, a aruncat colacul pe mal, însã mâna i-a alunecat si ea a cãzut în apã. Un bãrbat a reusit sã o scoatã în scurt timp la suprafatã. Norocul a fãcut ca în acest grup sã se afle si o asistentã medicalã, mãtusa sãrbãtoritului, care a resuscitat copila aproape 40 de minute, pânã la sosirea ambulantei. Desi respira, starea fetei era una foarte gravã. “Din cauza drumului impracticabil, am ajuns dupã 45 de minute de la momentul la care a fost fãcutã solicitarea. Fata fusese scoasã din apã si, spre norocul ei, a fost acolo o persoanã cu pregãtire medicalã, care i-a acordat primul ajutor si i-a fãcut resuscitare cardio-pulmonarã. A fost gãsitã inconstientã, convulsivã. Noi am preluat pacienta într-o stare criticã, am stabilizat-o si am transportat-o la spital”, a spus dr. Mohamad Awad, SAJ Vaslui. La spital, medicii au fãcut tot ce era omeneste posibil sã o mentinã în viatã. “Starea pacientei care a ajuns sâmbãtã seara în Serviciul de Urgentã al spitalului nostru cu stop cardio-respirator, dupã înec, s-a ameliorat. A fost detubatã, iar acum este în stare de comã superficialã. Are o saturatie de oxigen de 95% si are modificãri importante la radiografia pulmonarã. Colegii mei fac absolut tot ce este posibil ca pacienta sã iasã cu bine din aceastã încercare”, a declarat dr Lelia Croitoru, directorul medical al SJU Vaslui. Fata este acum internatã în sectia Terapie Intensivã. Va rãmâne mai multe zile în spital pentru evitarea aparitiei oricãror complicatii, mai ales pulmonare. Dacã la canton petrecerea a continuat, pe holurile spitalului, câtiva bãieti se interesau speriati de soarta prietenei lor.

Sefii Directiei Silvice vor explicatii

În timp ce ambulanta gonea cu prietena lor cãtre spital, desi îngândurati, cei rãmasi în urmã fãceau glume si aveau puterea sã se amuze pe seama celor întâmplate. Mai mult, invocând faptul cã jurnalistii veniti la fata locului încalcã o “proprietate privatã”, cei de la canton s-au baricadat în spatele portilor închise, uitând cã, de fapt, cabana cu pricina apartine Directiei Silvice, o institutie deconcentratã, sustinutã din bani publici. Mai importanti decât era cazul prin prisma atentiei de care “se bucurau” brusc, tinerii, dar si adultii care-i însoteau, si-au continuat distractia. Totul, sub oblãduirea pãdurarului Popa Mircea, care “a uitat” sã îsi anunte sefii de faptul cã “a închiriat” cantonul pentru o petrecere privatã. “Nu stiu nimic despre ce se întâmplã la Gâdeasa. Nu am fost informat despre închirierea cantonului, despre faptul cã acolo are loc o petrecere. Acum aflu cã o tânãrã a cãzut în apã. E o tragedie. Voi trimite pe cineva în zonã si voi face o anchetã internã”, a spus Dumitru Popoiu, directorul Directiei Silvice Vaslui. O nefericitã întâmplare scoate la ivealã metode abuzive prin care unii pãdurari din judet înteleg sã îsi facã datoria, pentru care mai sunt si plãtiti pe deasupra.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

33 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.