Eleva eminenta salvata de la spanzuratoare de mama ei

DRAMÃ… Desi este o elevã exemplarã, care a terminat clasa a X-a cu media 9,80, o adolescentã din Husi, de la Colegiul National “Cuza Vodã” a vrut sã îsi ia viata, în urmã cu douã zile! Din motive imposibil de aflat, fata a vrut sã se spânzure si numai un miracol a fãcut ca mama ei sã o vadã la timp si sã o salveze de la moarte. Profesorii copilei sunt socati si nu îsi închipuie ce a putut-o determina sã recurgã la un asemenea gest.

EXTREM Are 17 ani si înainte un viitor frumos, pentru care învatã asa cum putini elevi de vârsta sa reusesc sã o facã! Cu toate acestea, una din cele mai bune eleve ale Colegiului “Cuza Vodã” a fost la un pas, sâmbãtã, 25 septembrie, sã îsi ia viata. “Sâmbãtã dupã-amiaza, prin serviciul 112, un bãrbat a anuntat faptul cã în curtea vecinilor sãi se întâmplã ceva nefiresc, deoarece se aud tipete. Politia Husi s-a deplasat imediat la fata locului si a constatat cã o minorã de 17 ani a vrut sã se sinucidã, prin spânzurare de un pom de lângã casã. Cineva din familie i-a tãiat funia imediat si a fost dusã de urgentã la spitalul “Dimitrie Castroian”. Motivele care au dus la comiterea acestui gest nu sunt încã cunoscute”, a precizat inspectorul Mihaela Straub, purtãtor de cuvânt al IJP Vaslui.

“Nu vreau sã mor”!

SALVATÃ Din fericire pentru fatã, s-a intervenit la timp. “Partea bunã este cã mama sa i-a tãiat repede frânghia. Astfel a fost adusã la noi constientã, dar cu semnele vizibile ale pesiunii mecanice exercitate la nivelul gâtului. Avea câteva vase foarte subtiri pocnite la nivelul fetei. Cu toate acestea s-a reusit salvarea ei si a fost tinutã doar pânã ieri în spital. Acum cred cã e în afara oricãrui pericol”, a precizat medicul Nelu Tãtaru. Acesta a mãrturisit cã l-a impresionat mult faptul cã, odatã ajunsã la spital, copila striga în continuu “nu vreau sã mor”.

Profesorii: “Este un copil de nota 10, de o cumintenie si de un bun simt cum rar gãsesti”!

SUSTINERE La aflarea vestii, profesorii Colegiului “Cuza Vodã” au fost socati. Ea este unul dintre copiii cu care scoala se mândeste, atât la învãtãturã, cât si la comportament. Mai mult, ea face parte dintr-o familie decentã, mama sa activând în sistemul sanitar al urbei. “Aceastã elevã este un model pentru toti copiii. Vã pot spune cã e un copil de nota 10, de o cumintenie si de un bun simt cum rar gãsesti. Nu a avut un absent niciodatã. Voi încerca sã îi vorbesc, sã mã apropii de ea mai mult, ca sã vedem cum vom gãsi împreunã o solutie la toate supãrãrile ei”, a spus diriginta clasei în care învatã fata.

“Eu cred cã trebuie sã învãtãm împreunã ceva din acest caz, fie si numai faptul cã este necesar sã le spunem în fiecare zi propriilor copii “te iubesc”!

“Asemenea cazuri ar trebui sã ne punã mai mult pe gânduri pe noi toti. Pe pãrinti, în principal. Ar trebui sã ne revizuim atitudinea fatã de proprii nostri copii si sã ne gândim dacã nu cumva nu le dãm atâta atentie si dragoste cât ar merita sau cât ar avea nevoie. Nu cunoastem motivul pentru care acest copil eminent a vrut sã termine socotelile cu lumea, de aceea e cu atât mai greu de înteles blocajul sãu emotional. Eu cred cã trebuie sã învãtãm împreunã ceva din acest caz, fie si numai faptul cã este necesar sã le spunem în fiecare zi propriilor copii “te iubesc”! Pentru ei înseamnã enorm! Sã încercãm sã le pãtrundem în suflet si sã aprindem acolo o luminitã, mai ales în vremea adolescentei, când toate lucrurile sunt neclare si învolburate”, a precizat profesor dr. psiholog, Magda Camelia Popovici.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ