24.3 C
Vaslui
01-iul.-2022

Eleva-minune din Dodești: a obținut un premiu important la Concursul Național de Matematică “Olimpiada satelor din România”

REZULTAT… Elena Mihaela Toader, elevă în clasa a V-a la școala din Dodești, a reușit să obțină o Mențiune la Concursul Național de Matematică „Olimpiada Satelor din România”, desfășurat în perioada 20-22 mai, la Cluj Napoca.

FELICITĂRI… O elevă din comuna Dodești este dovada vie că și la țară se face carte, dacă îți dorești cu adevărat. Se numește Elena Mihaela Toader, este în clasa a V-a, are numai note de 10 la școală, iar de curând a obținut un premiu important la nivel național. Este vorba despre o Mențiune la Concursul Național de Matematică „Olimpiada Satelor din România”, desfășurat în perioada 20-22 mai, la Cluj Napoca. „Drumul a fost lung, însă a meritat. Pentru mine a fost o experiență frumoasă, chiar dacă subiectele mi s-au părut foarte grele. Și nu doar mie mi s-au părut așa, ci tuturor participanților cu care am discutat. Când am văzut rezultatul, nu-mi venea să cred, nu mă așteptam, a fost o reală bucurie. Îmi place matematica, lucrez mult acasă, dar și cu domnul profesor atât la școală, cât și sâmbăta sau în vacanță. Concursul a fost, totodată, un prilej de a cunoaște orașul. Am vizitat Grădina Botanică, Cluj Arena și Iulius Mall Cluj Napoca”, a povestit Elena Mihaela Toader.

Concursul Național de Matematică „Olimpiada Satelor din România”, se adresează doar elevilor din clasele IV-VIII, din mediul rural. Lotul județului Vaslui a fost reprezentat de cinci elevi: Ivan Radu Ionuț (clasa a IV-a) de la Școala Gimnazială din Grivița – Trestiana, prof. Gorga Cezarina; Toader Elena Mihaela (clasa a V-a) de la Școala Gimnazială din Dodești – prof. Dorel Bujoreanu; Prodea Andrei (clasa a VI-a) de la Școala Vutcani – prof. Diaconu Ana; Drangă Iulia Sorina (clasa VII-a) de la Școala Gimnazială din Zorleni – prof. Sebeni Claudiu; Vasilică Ștefania (clasa a VIII-a) de la Școala Gimnazială din Bălteni – prof. Spuză Bogdan Constantin. Cel mai bun rezultat a fost obținut de Elena Mihaela Toader: locul IV, răsplătit cu o Mențiune. Inspectorul școlar de matematică, prof. Cătălin Daniel Cărăușu, a felicitat-o pentru premiul obținut și a îndemnat-o să continue să-și îndeplinească toate visurile. “Transmit sincerele mele felicitări pentru munca asiduă a Elenei și a domnului profesor Bujoreanu care a îndrumat-o cu mult drag. Mă bucur că tainele matematicii sunt descoperite și în mediul rural. Elena este un exemplu de urmat pentru toți elevii. Îmi doresc ca ea să reușească să își îndeplinească toate visurile. Bravo, Elena, pentru talent și muncă. Felicitări și părinților care au susținut-o și au educat-o exemplar”, a transmis inspectorul școlar de matematică, prof. Cătălin Daniel Cărăușu.

Elena, mândria Școlii Gimnaziale “Victor Ion Popa” Dodești

Elena Mihaela Toader este un copil model, are numai medii de 10, este altruist, iar profesorii au numai cuvinte de laudă la adresa ei. Dorel Bujoreanu, cadrul didactic care o pregătește la matematică, ne-a povestit că fata lucrează chiar și cinci ore pe zi pentru a desluși tainele matematicii. “Elena este o elevă de excepție a Școlii Gimnaziale “Victor Ion Popa”, sat Dodești. Pentru ea, finalul clasei a V-a este încununat numai de reușite, cu medii numai de 10 la toate disciplinele, iar aceste rezultate pe care le-a obținut au constat în muncă susținută, dar și în pasiune pentru matematică, întrucât munca individuală era și de cinci ore pe zi, atât în perioada școlară, cât și în vacanțe. Toți profesorii care predau la clasă sunt mulțumiți de comportamentul și de atitudinea ei din timpul orelor, de răspunsurile corecte, spontane și rapide, dar și de modestia ei. Este un copil frumos la suflet, sensibil și nobil, mereu dispus să-și ajute colegii. De asemenea, această elevă este o mândrie a școlii noastre și a comunei Dodești, atât prin implicare și dăruire, cât și prin buna creștere și prin respectul pe care îl acordă celor din jur. Orice școală ar trebui să aibă măcar câte un elev în fiecare clasă asemenea acestui copil model”, a declarat prof. Dorel Bujoreanu.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here