Elevele din București care au creat cea mai bună aplicație IT din Europa. „Hărțuirea stradală ne afectează pe toate”

Cinci eleve de clasa a XII-a din Capitală au dezvoltat cea mai bună aplicație IT din Europa și au ajuns în finala competiției internaționale Technovation Girls, un concurs de programare pentru fete. Tinerele au venit cu ideea aplicației Safe Walk pentru că ele însele, la nici 18 ani, au fost fluierate, atinse și au auzit de prea multe ori „hei, pisi” pe străzile din București.

Ruxandra Stoica, Ilinca Pitiș, Ioana Badea, Eva Marinescu și Andreea Ghinescu sunt toate eleve în clasa a XII-a, profil mate-info, la Colegiul Național Bilingv George Coșbuc din București.

Cum funcționează Safe Walk Safe Walk, aplicația de mobil pe care au dezvoltat-o cele cinci tinere, își propune să ajute fetele și femeile care sunt în pericol și sunt hărțuite verbal sau fizic pe stradă. Aplicația declanșează o primă alarmă menită să-l sperie pe atacator, apoi o a doua alarmă silențioasă prin care sunt alertați prietenii persoanei în pericol. Aceștia primesc în timp real și o transmisie audio și video și pot urmări prin GPS locația victimei.
Citeşte întreaga ştire: Elevele din București care au creat cea mai bună aplicație IT din Europa. „Hărțuirea stradală ne afectează pe toate”

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ