2.6 C
Vaslui
31-ian.-2023

Elevi de la scoli de elitã din tarã, participanti la Concursul „Misterele matematicii”

- Advertisement -

PREZENTÃ NUMEROASÃ… Concursul „Misterele matematicii” a strâns, zilele trecute, în municipiul Vaslui, 217 elevi din judet, dar si din tarã, inclusiv de la unitãtile de învãtãmânt de elitã, precum Liceul International de Informaticã Bucuresti, Colegiul National „Roman-Vodã” Roman si Colegiul National „Emil Racovi” Iasi. Concursul a fost organizat si gãzduit de Scoala Gimnazialã „Stefan cel Mare” Vaslui, iar cele mai bune rezultate au fost rãsplãtite cu diplome si premii în bani, acordate de Asociatia Arcasii lui Stefan si o altã asociatie din municipiul Vaslui. Din cauza normelor impuse de Regulamentul General de Protectia Datelor (GDPR), organizatorii nu pot face publice numele premiantilor, ci doar al scolilor la care acestia studiazã. Astfel, pe podium au urcat elevi din urmãtoarele unitãti de învãtãmânt: clasa a IV-a – Scoala Primarã Carol I Iasi si Colegiul National „Roman-Vodã” Roman, clasa a V-a – Scoala Gimnazialã „Mihai Eminescu” Vaslui, Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” Bârlad, Scoala Gimnazialã „Mihail Sadoveanu” Husi, clasa a VI-a – Colegiul National „Cuza Vodã” Husi, Scoala Gimnazialã „Nicolae Iorga” Iasi, Liceul Teoretic International de Informaticã Bucuresti, clasa a VII-a – Colegiul National „Cuza Vodã” Husi, Scoala Gimnazialã „Dimitrie Cantemir” Vaslui, Colegiul National „Emil Racovi” Iasi.

Concursul interjudetean de matematicã „Misterele matematicii” reprezintã un proiect ambitios menit sã concretizeze performanta si are ca scop stimularea interesului si depistarea elevilor talentati si pasionati de matematicã, prin rezolvarea de probleme de logica matematicã, perspicacitate, intuitie, ingeniozitate si aplicatii practice. „Maniera de formulare a problemelor propuse i-a încurajat pe cât mai multi elevi sã-si doreascã participarea. Problemele sunt practice, ancorate în viata realã, cu un enunt plãcut, interesant si incitant. Rezolvarea unor probleme de logicã nu necesitã neapãrat stãpânirea rigurozitãtii aparatului matematic, de aceea sunt admise solutii diferite si abordãri nespecifice. Prin participarea la acest proiect, elevul pasionat de matematicã îsi formeazã o imagine clarã asupra nivelului sãu de pregãtire si dobândeste o atitudine pozitivã fatã de evaluãri si competitii. Este un bun prilej de sistematizare a cunostintelor acumulate, de dezvoltare a abilitãtilor personale si de gestionare a emotiilor constructive, contribuind la transformarea participantului într-un tânãr competitiv în societatea cunoasterii”, a transmis prof. Mirela Obreja.

Printre participantii la Concursul „Misterele Matematicii” s-au numãrat si elevi de la opt scoli din mediul rural al judetului Vaslui

Chiar dacã urmeazã unei perioade de întrerupere de doi ani, cauzatã de pandemia COVID, datoritã impactului pozitiv în rândul elevilor si al cadrelor didactice, participarea la concurs este de la an la an mai numeroasã. „Si în acest an, concursul a avut un real succes si s-a bucurat de participarea a 217 elevi din clasele IV-VII. Au concurat elevi din scoli din judetele Vaslui, Iasi, Neamt, Bacãu si municipiul Bucuresti, dupã cum urmeazã: 15 scoli din mediul urban din judetul Vaslui, opt scoli din mediul rural din judetul Vaslui si zece scoli din Iasi, Neamt, Bacãu si municipiul Bucuresti. Ca în fiecare an, au participat alãturi de organizatori, liceeni, fosti elevi ai scolii care au participat la concursurile de matematicã si au fãcut cinste scolii. Multumim tuturor colegilor care s-au implicat în organizarea si desfãsurarea concursului si tuturor cadrelor didactice care au pregãtit loturile de elevi participanti. Îi felicitãm pe toti elevii participanti, le urãm succes în continuare si îi asteptam la editiile urmãtoare ale concursului”, a transmis prof. Mirela Obreja.

Concursul Interjudetean de Matematicã Stroe S. Belloescu, 19 noiembrie 2022

O altã competitie gãzduitã de judetul Vaslui, luna trecutã, este Concursul interjudetean de matematicã „Stroe. S. Belloescu”. S-a desfãsurat la Scoala Gimnazialã „George Tutoveanu” Bârlad si au participat 211 elevi din judetele Vaslui, Iasi, Galati si Vrancea. S-au acordat 46 de premii si mentiuni, în diplome si bani. Pentru rezolvarea a trei probleme propuse de sponsori, s-au acordat patru premii speciale la clasa a IV-a, douã premii speciale la clasele V-VI si douã premii speciale la clasele VII-VIII. De asemenea, un sponsor a acordat un premiu special pentru cel mai bun elev din mediul rural, iar Societatea de Stiinte Matematice din România (SSMR) a acordat 14 mentiuni, în diplome si cãrti, si un premiu special pentru un elev din mediul rural. Coordonatorul concursului a fost profesoara Spânu Liliana, iar presedintele de onoare a fost decanul Facultãtii de Informaticã, UAIC Iasi, prof.dr. Adrian Iftene. Luna aceasta, pe 10 decembrie, va avea loc o altã competitie. Este vorba despre Concursul International „Lumina Math”. La nivelul judetului Vaslui se va desfãsura în douã centre, dupã cum urmeazã: Scoala Gimnazialã „Vasile Alecsandri” Vaslui si Scoala Gimnazialã „Manolache Costache Epureanu” Bârlad. S-au calificat, dupã desfãsurarea primei etape (online), 372 elevi de la clasele II-VIII. Concursul îsi propune atragerea copiilor cãtre stiintele exacte, cresterea randamentului la matematicã, familiarizarea elevilor cu atmosfera de examen si testele de tip grilã, cât si pregãtirea acestora în vederea sustinerii testelor de tip international.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.