8 C
Vaslui
08-dec.-2022

Elevi drogati la Suletea

- Advertisement -

Un elev al scolii cu clasele I – VIII din comuna Suletea este suspectat de conducerea scolii cã ar fi consumat droguri procurate de la un alt elev, care are antecedente în acest sens. Conducerea scolii a început o anchetã internã, dar a anuntat politia dupã douã zile de la consumarea faptului. Între timp, în sat umblã zvonul cã, în curtea scolii, s-ar fi gãsit o minge de fotbal în interiorul cãreia ar fi fost mai multe pastile tip Ecstasy, fapt neconfirmat însã de conducerea scolii.

Un elev de clasa a VII-a de la Scoala cu clasele I – VIII din comuna Suletea se pare cã, la îndemnul unui coleg de clasã, ar fi luat o pastilã de culoare rosie, posibil droguri sau un anabolizant, ulterior având comportamentul schimbat în timpul orelor de curs. Conducerea scolii a început o anchetã cu privire la acest incident, întrebând elevii dacã au cunostintã de acest fapt, si, ieri, vineri 24 mai, la douã zile dupã incident, au sesizat organele de politie. Suspiciunile profesorilor si a directorului scolii, Iulian Codreanu, sunt alimentate de faptul cã elevul care ar fi furnizat respectiva pastilã este în evidenta politiei ca si consumator de droguri, fiind transferat, poate din acest motiv, în toamna trecutã de la o scoalã din municipiul Bârlad. „În cursul zilei de miercuri, 22 mai, am fost sesizati de niste elevi cã un coleg al lor, din clasa a VII-a, ar fi luat o pastilã de culoare rosie, la îndemnul unui alt elev, despre care stiam cã, în trecut, ar fi avut ceva probleme cu consumul de droguri. Imediat am început o anchetã internã în scoalã, iar ieri am depus o sesizare în acest sens la postul de politie din comuna Suletea. Nu avem de unde sti ce fel de pastilã a luat elevul în cauzã, dar am încercat sã luãm cât mai repede mãsuri. Ce am reusit sã aflãm este faptul cã pastila respectivã, de culoare rosie, a fost furnizatã de un elev tot din clasa a VII-a, care s-a transferat la începutul anului scolar de la o scoalã din Bârlad, si care, se pare, are antecedente în ceea ce priveste consumul si distributia de droguri, fiind sub monitorizarea atât a politiei, cât si a DGASPC Vaslui. Pânã acum nu am avut nici un fel de probleme, pe perioada desfãsurãrii orelor de învãtãmânt, sã avem elevi sub influenta bãuturilor alcoolice sau a drogurilor de orice fel, tocmai de aceea am si reactionat imediat, începând o anchetã internã, chiar dacã nu am sesizat, la acel moment, nici organele de politie si nici conducerea Inspectoratului Scolar Judetean” a declarat Iulian Codreanu, directorul scolii din Suletea.

Se încearcã musamalizarea cazului?

„Gurile rele” din comunã povestesc cã, în urmã cu trei zile, s-ar fi gãsit în curtea scolii o minge de fotbal plinã cu pastile tip Ecstazy, abandonatã. Mai mult decât atât, oamenii bãnuiesc cã, în barul din apropierea scolii, nerespectându-se prevederile legale, s-ar servi bãuturi alcoolice minorilor, si, zic ei, este posibil ca în respectivele bãuturi, inclusiv în paharele de suc, s-ar fi pus, fãrã stirea copiilor, astfel de pastile, poate pentru a se crea dependentã si a se crea o piatã de desfacere a drogurilor, fie din alte motive, inclusiv de „fidelizare” a clientilor de orice vârstã. Barul respectiv, la care fac referire cei care, la adãpostul anonimatului, ne-au sesizat, apartine fostului primar Petru Guzganu, si care, se pare, ar fi fost atentionat în mai multe rânduri de cãtre cadrele didactice si functionari ai primãriei sã nu mai serveascã bãuturi alcoolice minorilor. „Am fost si eu sesizat de cãtre cetãtenii din comunã cu privire la acest aspect, cum cã s-ar fi gãsit droguri în curtea scolii, sau cã, la barul de lângã scoalã, se servesc bãuturi alcoolice minorilor, chiar si în pauze, nerespectându-se astfel legea. Am fost plecat din localitate, dar mã voi interesa cu privire la aceste aspecte, si, dacã va fi cazul, voi cere retragerea autorizatiei de functionare a unitãtii respective si voi anunta organele în drept. Dacã se adeveresc respectivele fapte, este un lucru foarte grav, începând de la posibile încercãri de musamalizare a situatiei din partea factorilor competenti, si pânã la încãlcarea, cu bunã stiintã, a legii, inclusiv ajungându-se pânã la acuzatii de o gravitate extremã, de trafic de droguri”, era de pãrere Robert Ciprian Tamas, primarul comunei Suletea. Conform datelor primite de la IPJ Vaslui, pânã ieri, vineri, 24 mai, nu fusese fãcutã nici o sesizare cu privire la faptele respective, nici la postul de politie, si nici la serviciul de urgente 112!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.