spot_imgspot_img
22.4 C
Vaslui
15-apr.-2024

Elevi trăsniți din Duda, în comă alcoolică de Revelion, după două sticle de Cava D’oro!

- Advertisement -

URĂTORI DE LA DUDA…. Trei minori din satul Duda, o fată de 12 ani, un coleg de aceeași vârstă, ambii elevi în clasa a V-a, împreună cu un alt adolescent, în vârstă de 16 ani, au ajuns în seara de Revelion, în comă alcoolică la Spital, după ce au băut pe uliță două sticle de coniac. Aceștia fuseseră la urat, spun vecinii, iar cu banii câștigați s-au oprit la un bar din sat și au cumpărat două sticle de Cava D’oro. S-au dus toți trei pe o uliță și au început să se cinsteacă unul pe altul, în prag de An Nou. După ce au băut de nu au mai știut de ei, elevii au picat ca secerați lângă un gard. A fost nevoie de trei ambulanțe, care să îi transporte de urgență la spital pe minorii cheflii.

Prima căreia i s-a făcut rău, căzând în mijlocul drumului, a fost fata. A fost chemată la fața locului o ambulață, însă, spun cei din Duda, între timp, au început să se simte foarte rău și ceilalți doi băieți. “Cam pe la ora 20,00, în seara de Revelion, s-a petrecut toată treaba. Au mai venit două salvări, ca să îi ducă la spital pe acești copii fără mite și lăsați de capul lor”, spun sătenii. La Spital, medicii le-au acordat imediat îngrijiri și au rămași și uimiți când au constat că aceștia aveau o alcoolemie de 1,8 g/l alcool pur în sânge, ceea ce înseamă că erau, practic, în comă alcoolică, ținându-se cont de vârsta lor fragedă. Li s-au făcut spălături, li s-a aplicat terapia corespunzătoare, cadrele medicale spunând că a fost extrem de riscantă această aventură bahică a copiilor de la Duda. În prezent, pacieții au fost externați, băieții mai întâi, iar fata a mai fost o zi ținută sub supraveghere. “Unul dintre băieți, cel de 12 ani, a fost adus azi acasă. Este speriat, slăbit, se simte cam rău. E ținut în casă. Mi-a spus fratele lui că e vai de el. Poate îi vine mintea la cap, să nu mai facă așa ceva niciodată”, au spus vecinii.

Gabi, Andrei și Vlad au dat gata cele două sticle de Cava D’oro, cu prețul unei… come alcoolice!

Oamenii din Duda povestesc faptul că toți cei trei copii fac parte din familii modeste și cu probleme sociale. Fata, Gabi, elevă în clasa a V-a, nu este ținută prea din scurt de părinți, aceasta fumând deja, deși e doar o copilă de 12 ani. La urat, ea a fost cu un coleg de-al său, de aceeași vârstă, Andrei, care, de asemenea, face parte dintr-o familia mai dezorganizată. Băiatul de 16 ani este recent venit în Duda de la Pădureni. I-a murit tatăl și, alături de mamă, a venit la Duda, la casa bunicilor materni. Cu toții au decis să meargă cu uratul, iar cu banii câștigați s-a oprit la un bar, de unde și-au cumpărat băutura spirtoasă, Cava D’oro. “Inițial, am fost foarte revoltați când am auzit cele întâmplate, că se bănuia că au consumat cât au fost cu uratul. Adică, nu ne venea să credem că gospodarii de pe la noi, au dat copiilor băutură, în loc de bomboane. Și apoi am aflat că ei și-au cumpărat singuri băutura de la bar. Au luat două sticle de alcool. Au dat bănuții pe băutură, în loc să își ia ceva de mâncare sau un lucru. Educația pe care au primit-o acasă, asta e de vină. Părinții nu se ocupă de acești copii. Ce au văzut, aceea au făcut”, au spus unii săteni din Duda. Alții însă fac glume și spun că cei trei minori din satul lor au bătut recordul de vârstă la consumul de Cava D’oro: “E de plâns, dar e și de râs. Dacă au ajuns la spital, în comă alcoolică la numai 12 ani, ce-or face când or fi majori? Probabil, vor fi nevoiți să își apere recordul și tot într-o băutură o vor ține. Părinții, școala, Protecția Copilului, știu ceva de acești copii? Nu prea se vede”, au comentat sătenii din Duda.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.