spot_imgspot_img
14.6 C
Vaslui
25-sept.-2023

Elevii bârlãdeni, premiati la Festivalul „Universul Copilãriei”! (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -
FELICITÃRI… Elevii bârlãdeni din grupurile folk si munzicã usoarã, au fost câstigãtorii a douã concursuri! Acesti copii au obtinut, odatã cu premiile oferite si bursele de merit, acordate de Ministerul Educatiei pentru anul scolar 2023-2024!!

REZULTATE EXCELENTE… La Festivalul National de interpretare „Universul copilãriei”, organizat la Sebes, sub egida Ministerului Educatiei, elevii din Bârlad au fost cei mai buni! A câstigat premiul I, duetul Briana Gusu (Galati) si  Andy Neagu (Bârlad) cu melodia „Rewrite the stars” (Rescrie stelele) . La sectiunea folk, Locul I a fost obtinut de Luca Mastacan, mentiune Daria Nenitã, premiul special pentru compozitie, Elena Secrieru si David Violet la individual. La Grupuri, Locul II a fost obtinut de grupul-duet, „Elaris” iar Locul III a fost obtinut de grupul „Ecou”. A mai fost o mentiune obtinutã de grupul duet „Fratii Cãlin”. Acesti copii au obtinut odatã cu premiile oferite si bursele de merit, acordate de Ministerul Educatiei pentru anul scolar 2023-2024.

Festivalul National Concurs „ Universul Copilariei” este organizat în fiecare an de Clubul Copiilor de la Sebes, sub egida Ministerului Educatiei. Trei grupuri din Bârlad si anume: Grupul Folk „Ecou”, Grupul „Elarie” si Grupul „Fratii Cãlin”, au obtinut anul acesta rezultate foarte bune si au reprezentat Bârladul si pe bârlãdeni asa cum se cuvine! „Am finalizat încã un concurs national cu rezultate foarte bune. Astfel am obtinut Locul I – Luca Mastacan; mentiune – Daria Nenitã; premiul special pentru compozitie -Elena Secrieru si David Violet la individual. La Grupuri, Locul II grupul -duet „Elaris”, iar Locul III grupul „Ecou”; Mentiune a luat grupul duet „Fratii Cãlin”. Felicitãri copiilor si organizatorilor si sa sperãm ca ne vom revedea si anul viitor tot asa de bine la Festivalul de la Sebes„ a precizat prof. Cornel Plesu, coordonatorul celor trei grupuri!

Festival International – Capitala Muzicalã!

Pe 19 august, cele trei grupuri muzicale „Elaris”, „Ecou” si „Fratii Cãlin”, cãrora si s-a adãugat si al patrulea grup – „Safir”, au participat la Sibiu, la Festivalul International – „Capitala Muzicalã”. Acolo au fost înscrise la sectiunea de muzicã folk la individual si grupuri – duete. Aici grupul folk „Ecou” nu a putut participa în concurs, fiindcã anul trecut a cîstigat Trofeul Festivalului, dar a sustinut un recital de sase melodii la invitatia organizatorilor. Presedintele juriului la Sibiu a fost marea sopranã Felicia Filip, alãturi de alte mari personalitãti ale muzicii si presei de specialitate. Pe 20 August s-au stabilit rezultatele jurizãrii la sectiunea Muzicã Folk.

„Astfel copiii nostri, care au participat atât la individual cât si la grupuri-duete, au obtinut urmãtoarele rezultate: la individual – Locul I Elena Secrieru: Locul II Daria Nenitã: Mentiune David Violet. La sectiunea grupuri – Locul I Grupul „Safir” (Cãlin Nicolae si David Violet): Locul II grupul „Fratii Cãlin”. În cadrul spectacolului de galã s-au decernat Trofeele pe categorii de vârstã si sectiuni, iar cele mai importante premii pe care le-au obtinut copiii bârlãdeni sunt: Trofeul a fost cîstigat de grupul „Elaris” ( Elena Secrieru si Daria Neni) iar Trofeul pe întreaga sectiune muzicã folk a fost cîstigat de Luca Mastacan! Felicitãri si iatã cã rezultatele confirmã valoarea copiilor nostri, ca si toate celelalte premii si trofee obtinute în aceastã varã! Le multumesc copiilor pentru efortul pe care îl fac zi de zi, în fiecare sâmbãtã si duminicã, pentru a învãta, a performa într-un domeniu muzical destul de dificil. Multumesc pãrintilor pentru implicare, domnului consilier Vasile Ivan, conducerii unitãtilor scolare, director Bradu Georgel, director Daniela Jitcã Horoitã si director Dana Marinescu!”, a precizat prof. Cornel Plesu.

Un alt bârlãdean deosebit: Andy Neagu, locul I la Festivalul „Universul Copilãriei”

Elevul Andy Neagu(elev la mate-info la Colegiul Codreanu din Bârlad) a participat la sectiunea „muzicã usoarã” la Festivalul „Universul Copilãriei” de la Sebes, unde a câstigat, împreunã cu o altã interpretã, Briana Gusu din Galati, în duet si împreuna cu grupul BRIANDY, au obtinut locul 1! Cei care au participat la Festivalul „Universul Copilãriei” si au obtinut premiile I, II si III, vor promi burse de excelentã prin Ministerul Educatiei. Anul scolar trecut 2022 – 2023, copiii câstigãtori au primit 500 lei lunar iar în acest an scolar, 2023 – 2024 se pare cã valoarea bursei va fi de 700 lei/luna! Felicitãri tuturor câstigãtorilor!

Inivitatie pentru bârlãdenii iubitori de muzicã folk

<<Sâmbãta seara grupul folk „Ecou” a sustinut un program artistic în sala „Thalia” a Filarmonicii de stat din Sibiu, în calitate de cîstigãtor în anul 2022 a Trofeului la sectiunea muzicã folk. A fost un spectacol minunat sustinut în fata unei sãli arhipline si a unui public elevat. S-au primit ropote de aplauze si foarte multe aprecieri din partea spectatorilor. Juriul, în frunte cu doamna presedinta, renumita soprana Felicia Filip, a apreciat programul prezentat. Un nou succes de rãsunet pentru grupul „Ecou” care vã invitã sã-i ascultati pe 26 August într-un alt spectacol de înaltã tinutã, la Putna unde vor concerta alãturi de Trupa Ocru, Emeric Imre si Formatia Iris cu Cristi Minculescu. Va asteptãm!>>, a transmis Cornel Plesu, cel care coordoneazã si conduce grupurile de elevi! Dacã nu stiti unde sã mergeti în vacantã… Putna vã asteaptã, împreunã cu vestitii copii ai Bârladului!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.