spot_imgspot_img
spot_img
0.4 C
Vaslui
09-dec.-2023

Elevii care fac cinste Negrestiului

- Advertisement -

Raluca Nãstasã, elevã în clasa a VII-a la Scoala Gimnazialã „Mihai David” din Negresti, si Andreea Stefania Ciocan, elevã în clasa a VI-a la aceeasi unitate de învãtãmânt, vor participa la Concursul National „Ionel Teodoreanu” din Iasi, dupã ce s-au clasat pe locul al II-lea la Olimpiada judeteanã de Limba si literatura românã.

Despre cele douã eleve care fac cinste Negrestiului cadrele didactice care le-au pregãtit au doar cuvinte de laudã. Sunt copii exceptionali care promit sã aibã rezultate de invidiat în viitor. „Calificarea la Concursul National <<Ionel Teodoreanu>> reprezintã, pentru Stefania Ciocan, o confirmare a talentului, a ambitiei, dar si a nenumãratelor ore de muncã dedicate dezlegãrii tainelor limbii si literaturii române, o disciplinã în care performantele se obtin foarte greu.”, a declarat Mihaela Duca, prof. îndrumãtor al elevei olimpice. Din categoria cadrelor didactice care nu au ajuns la catedrã întâmplãtor, ci din dragoste pentru copii si pentru aceastã meserie face parte si prof. Lãcrãmioara Frãtiman. „Performanta înseamnã talent si multã muncã, lucru arãtat încã o datã de elevii scolii noastre care si-au construit un drum pavat cu reusite, cu premii deosebite obtinute la olimpiadele si concursurile scolare. Perseverenta, ambitia, efortul si dorinta de a se afirma determinã pe multi elevi sã treacã peste orice obstacol si emotie, pãsind cu încredere, devenind astfel modele de sârguintã si dãruire. Elevii scolii noastre au dorit sã ajungã departe pentru cã scoala le-a îndrumat pasii… pentru cã au deschis curios si rãbdãtor fiecare usã a cunoasterii… pentru cã au crezut în ei si în prietenia dascãlilor care le sunt si le vor fi alãturi mereu. Suntem fericiti cã avem în colectivul de elevi ai scolii noastre tinere talente si nu putem decât sã le felicitãm familia, dorindu-le succes la urmãtoarele examene ale vietii.”, a declarat Lãcrãmioara Frãtiman.

„Le multumesc domnilor profesori”

Stefania Ciocan este pasionatã si de fizicã, a participat la etapa judeteanã a olimpiadei unde a obtinut un rezultat bun. „Motivul pentru care am ales participarea la olimpiadã a fost plãcerea de a studia si de a întelege misterele acestei discipline interesante si importante. Sunt foarte emotionatã si în acelasi timp foarte fericitã cã am reusit sã mã calific la faza nationalã a concursului. Le multumesc domnilor profesori pentru încrederea si sprijinul acordat, iar colegilor le doresc mult succes în pregãtirea lor scolarã, mentionând cã participarea la olimpiade si concursuri ne oferã posibilitatea de a ne testa abilitãtile si de a încerca noi experiente.”, a declarat Ciocan Stefania.

„An de an am cãutat sã mã perfectionez”

Nãstasã Raluca a reusit sã obtinã anul acesta o mentiune la faza judeteanã a olimpiadei Lectura ca abilitate de viatã. „An de an am cãutat sã mã perfectionez în studiul limbii si literaturii române, participând la olimpiadele si concursurile organizate la nivel local si judetean. Consider cã este importantã înscrierea la olimpiadele si concursurile scolare, împãrtãsindu-le colegilor mei cã desi programul unui elev este de cele mai multe ori comprimat, sunt de pãrere cã munca nu este în zadar, iar fiecare experientã trãitã, dobânditã, contribuie la atingerea obiectivelor propuse. Parafrazând pe marele filozof Aristotel care considera cã <<Rãdãcinile învãtãturii sunt amare, dar roadele ei sunt dulci>>, recomand participarea la aceste activitãti, care oglindesc, de fapt, munca elevului si a profesorului îndrumãtor”, a concluzionat Raluca Nãstasã. (Andreea Atasiei)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.