2.6 C
Vaslui
03-dec.-2022

Elevii cer Guvernului redeschiderea școlilor: „Cu educaţia nu e de glumă!“

- Advertisement -
Consiliul Naţional al Elevilor cere Guvernului redeschiderea școlilor. Reprezentanții elevilor solicită descentralizarea deciziei privind deschiderea şcolilor. Aceștia susțin că se apropie examenele naţionale, iar multe localităţi din ţară au o rată de infectare sub 3 la mia de locuitori.
Reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor arată, într-un comunicat de presă transmis luni, că în 11 ianuarie se va încheia vacanţa de iarnă, iar elevii se vor întoarce la şcoală în format online, conform anunţurilor făcute de către Ministerul Educaţiei.

„Încă de la suspendarea cursurilor în luna noiembrie, Consiliul Naţional al Elevilor a fost în permanentă legătură cu elevii din întreaga ţară. Majoritatea colegilor noştri ne-au transmis că şcoala online este obositoare, ineficientă şi complet nesustenabilă pe termen lung. Ţinând cont de faptul că ne apropiem vertiginos de examenele naţionale, de al doilea semestru al acestui an şcolar şi că multe localităţi din ţară se află sub indicele de 3 cazuri/mia de locuitori, solicităm Ministerului Educaţiei să descentralizeze din nou decizia privind redeschiderea unităţilor de învăţământ, în funcţie de rata incidenţei la nivel local, asigurând, în acelaşi timp, materialele sanitare necesare desfăşurării cursurilor în siguranţă”, precizează reprezentanții Consiliului Naţional al Elevilor.

Elevii consideră că redeschiderea școlilor este imperios necesară
Reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor consideră că este absolut necesară realizarea unei strategii fezabile de învăţare remedială, pentru a garanta că lacunele pe care mulţi elevi le-au acumulat la începutul pandemiei şi în perioada de învăţare online din acest an şcolar nu se vor acutiza, devenind imposibil de acoperit. … https://www.bzi.ro/elevii-cer-guvernului-redeschiderea-scolilor-cu-educatia-nu-e-de-gluma-4100144?utm_source=website&utm_medium=ultima-ora-index
- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.