spot_imgspot_img
8.5 C
Vaslui
19-apr.-2024

Elevii cu cele mai mari medii, atrași de profilul real: Mate-Info și Științe ale naturii, cele mai căutate specializări din județ!

- Advertisement -
REPARTIZARE… La Liceul „Mihail Kogălniceanu” Vaslui – Matematică-Informatică, cea mai mare medie de admitere a fost 10, iar cea mai mică – 9,57.

REZULTATE… Cele mai căutate specializări de liceu au fost și anul acesta Matematică-Informatică și Științe ale naturii. La acestea au intrat elevii cu cele mai mari medii de admitere, șefii de promoție sau olimpicii. Spre exemplu, la Liceul „Mihail Kogălniceanu” Vaslui – Matematică-Informatică, cea mai mare medie a fost 10, iar cea mai mică – 9,57. De asemenea, la aceeași specializare s-au înregistrat cele mai mari medii șI la Colegiul Național “Gh. Roșca Codreanu” Bârlad (prima media – 10, ultima medie – 8,49), Liceul „Emil Racovită” (prima medie – 9,88, iar ultima – 9,11) și Colegiul Național „Cuza Vodă” din Huși (prima medie -9,87, ultima medie – 9,07). Cu cele mai mici medii s-a intrat la liceele tehnologice: Liceul “Ghenuță Coman” Murgeni (cea mai mare medie de admitere – 6,44, iar ultima medie -3,22) și Liceul “Ștefan Procopiu” (prima medie – 8,68 și ultima medie -3,00).

Ministerul Educației a publicat ieri rezultatele repartizării computerizate ale elevilor care intră la liceu în anul școlar 2022-2023. Potrivit portalului admitere.edu.ro, elevii cu cele mai mari medii s-au îndreptat către specializarea Matematică-Informatică, în timp ce elevii cu medii mai mici s-au dus la liceele tehnologice. Spre exemplu, la Liceul “Mihail Kogălniceanu” (LMK), ultima medie la Matematică-Informatică a fost 9,57. Cea mai mică medie cu care s-a intrat la acest liceu a fost la Filologie – 8,13. La Colegiul Național “Gh. Roșca Codreanu” Bârlad, ultima medie de admitere la specializarea Matematică-Informatică a fost 8,49, însă, spre deosebire de LMK, aici sunt două clase de elevi, dacă ar fi fost doar una, ultima medie ar fi fost 9,19. Cea mai mică medie de admitere cu care s-a intrat la această unitate de învățământ a fost tot la Filologie – 7,49. Și în Huși elevii cu cele mai mari medii au ales specializarea Matematică-Informatică. La Colegiul Național “Cuza Vodă”, cea mai mare medie a fost 9,87, iar cea mai mică, la această specializare, 9,07. Ultima medie de admitere în liceu a fost 7,79, la specializarea Științe sociale.

204 locuri libere în județul Vaslui

În liceele tehnologice mediile de admitere au fost mai mici, ba chiar au rămas locuri libere: 204 în județ. Cele mai multe sunt la Liceul “Ion Mincu”, acolo unde doar o clasă a fost ocupată, cea de la specializarea Științe sociale. Ultima medie de admitere la acest liceu a fost înregistrată la specializarea Mecanică – 3,76, unde au intrat doar șase elevi din 24. La Construcții au fost admiși chiar mai puțini elevi – patru. Locuri libere au rămas și la Liceul “Ștefan Procopiu”: 13 locuri la Mecanică, acolo unde s-a înregistrat și cea mai mică medie – 3, 16 locuri la Electronică automatizări și 2 la Electric. Cele mai mari medii înregistrate la această unitate de învățământ aparțin elevilor din mediul: Matematică -Informatică – 8,68 și 8,41, obținute de doi elevi din Delești, Economic – 8,45 – un elev din satul Buda, Filologie – 8,31 – un elev din Fâstâci, Științe sociale – 7,79 – un elev din Pungești. În Negrești, la Liceul Tehnologic “Nicolae Iorga”, s-a înregistrat cea mai mare discrepanță între prima și ultima medie de admitere: 9,55 la specializarea Matematică-Informatică, respectiv 4,17 la Științe ale naturii.

Elevii nerepartizați mai au o șansă: etapa a doua va începe pe 1 august

În perioada 15-20 iulie, candidații repartizați vor trebui să-și depună dosarele de înscriere la liceul la care au fost admiși. A doua etapă a repartizării computerizate va începe luna viitoare. În perioada 1-3 august își pot depune cererile de înscriere candidații care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat. De asemenea, în această etapă își pot depune cererile și cei care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen. Rezultatele repartizării computerizate vor fi afișate pe 6 august, urmând ca în perioada 8-12 august candidații să își depună dosarele de înscriere la unitățile de învățământ la care au fost adimiși.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Medii de admitere de 3.30?!parcă media era făcută intre rezultatul examenului și media anilor de studiu. …E o greșeală? !….trecând peste acest aspect, care mai este scopul examenului dacă îi înregimentați și pe cei cu note de 3.30 (finanțarea se face pe cap de elev)…..Nu se vrea calitate ,ci cantitate…..De asta nu vom evolua 😠

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.