Elevii de top ai Bârladului

SÂRGUNCIOSI… Trei dintre absolventii din acest an, unul de la Colegiul National “Gheorghe Rosca Codreanu” din Bârlad si doi de la Liceul Pedagogic “Ioan Popescu” din aceeasi localitate, au reusit performanta de a încheia cei patru ani de liceu cu 9,97 (cel de la Colegiul Codreanu) si 9,75 (douã eleve de la Pedagogic). Cum a fost sfârsitul anilor de liceu în acest an, ce vise li s-au spulberat absolventilor si cum au trecut ei peste un final de an tragic si fãrã robele pe care si le-au confectionat de la începutul anului, puteti citi în cele ce urmeazã!

Poate v-ati intrebat care sunt cele mai bune produse ale învãtãmântului bârlãdean, elevii de top “modelati” de profesorii municipiului nostru si de cei din comuna Zorleni, cei pentru care performanta pare floare la ureche, dar în spatele cãreia se ascunde un echilibru perfect între exigentã si distractiile specifice vârstei. Ei bine, “Vremea Nouã” i-a gãsit si a stat de vorbã cu cei mai buni dintre ei, astãzi doar trei dintre sefii de promotie ai liceelor bârlãdene.

Dragos Iordan, IT-istul care a fost la 3 sutimi de media 10!

Bârlãdeanul Dragos Iordan, a terminat cu media 9,97 la Colegiul National “Gheorghe Rosca Codreanu”, specilitatea Matematicã-Informaticã. Dragos a mers anual la olimpiadele de matematicã, dar a rãmas doar la faza judeteanã, deoarece pentru el excelenta trebuie fãcutã la toate materiile scolare. A preferat sã aibã 10 la toate obiectele, fãrã sã neglijeze anumite obiecte, ca sã performeze la altele. A finalizat anul acesta cu media 10, iar media pe toti anii de liceu a fost 9,97. Vrea sã urmeze Facultatea de Informaticã de la Cluj, din cadrul Universitãtii Bábes Bolyai, dorind sã devinã un IT-ist de top.

“As dori sã-i multumesc doamnei diriginte, prof. Gabi Ghidoveanu, care ne-a învãtat matematicã si nu numai. La orele de dirigintie, am avut multe de învãtat de la doamna dirigintã, am putut discuta orice problemã am avut cu ea, ne-a fost un prieten, nu un profesor. De asemenea, multumesc si pãrintilor mei, care m-au sustinut în tot ce am fãcut. Sfârsitul acesta de liceu a fost ciudat, destul de trist, fãrã aerul de festivism pe care l-am visat la terminarea de liceu: ora festivã, banchetul, robele, marsul absolventilor… Si aici, tot doamna dirigintã ne-a ridicat moralul si ne-a promis cã ne vom întâlni curând, ca sã sãrbãtorim terminarea liceului asa cum am visat”, a precizat Dragos Iordan.

Fetele de la Pedagocic, umãr la umãr: 9,75 pentru douã absolvente de top!

Liceul Pedagogic “Ioan Popescu” din Bârlad se laudã în acest an cu douã sefe de promotie, care au aceeasi medie finalã dupã 4 ani de liceu: 9,75. Cele douã sunt Diana Cãlin, clasa a XII – a P1 (Pedagogie) sI Mãdãlina Dingã – clasa a XII-a F (Filologie).

Diana Cãlin este din Tecuci, judetul Galati. O fatã extrem de ambitioasã si perseverentã, n-a dezmintit pe tot parcusul anilor de liceu: a intrat prima la admiterea de acum patru ani si a terminat tot prima, absolvind ca sefã de promotie! A fost extrem de implicatã în toate activitãtile, uimind mereu cadrele didactice cu ambitia si creativismul sãu. “Iubesc copiii de micã si iubesc si muzica. Unde le puteam avea pe amândouã? La un liceu pedagogic. Mama mea m-a îndrumat frumos, dorind sã îmi îndeplinesc visurile. Acum, dupã Bacalaureat am de ales: sã intru cel mai probabil la Învãtãmântul Primar si Prescolar (IPP la Universitatea Iasi), la Psihologie – o ramurã foarte grea, cu sustinere financiarã puternicã, iar eu nu am bani, asa cã… sau la Filologie – la limba românã. Încã mai oscilez între aceste trei posibile meserii, dar cred cã IPP-ul este cel pe care îl voi alege. Cât despre acest sfârsit de an de liceu fãrã festivismul de altã datã, pe mine nu m-a afectat. Nu sunt genul expansiv, asa cã nu sunt absolut de loc afectatã. Ba chiar mã bucur cã am mai mult timp sã pregãtesc Bac-ul si admiterea la facultate”, a spus sincerã, Diana Cãlin.

Mãdãlina Dingã, cealaltã absolventã de la Pedagogic, este din Bârlad si a obtinut, ca si Diana, 9,75, media generalã pentru toti anii de liceu. A absolvit specialitatea Filologie – intensiv în englezã. “Vreau sã merg la Facultatea de Litere din cadrul Universitãtii <<A.I.Cuza” Iasi, la specialitatea românã – germanã. Doresc sã învãt foarte bine si o limbã nordicã, cu sigurantã îmi va folosi. Dar ca meserie vreau sã devin profesor de limba românã. Anul acesta, cu final <<pandemic>> mi-a spulberat toate visele de absolvire cu robã, cu marsul acela frumos, prin ne manifestam bucuria terminãrii liceului… era frumnos, dar nu s-a putut. Sper cã voi avea posibilitatea sã îmbrac roba la terminarea facultãtii. Asa dori sã multumesc tuturor profesorilor pe care i-am avut la liceul pedagogic, pentru cã absolut toti si-au fãcut treaba constiincios, au fost exgtrem de dedicati si întelegãtori cu elevii. Ne-au fost mai mult prieteni decât profesori”, a spus Mãdãlina Dingã.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ