-7.2 C
Vaslui
08-feb.-2023

Elevii din comuna Tutova, informati de politisti despre o corectã participare la trafic (FOTO)

- Advertisement -

INFORMARE … Politistii rutieri si cei specializati în prevenirea criminalitãtii, din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, au desfãsurat activitãti informativ-preventive la Scoala Gimnazialã Tutova. Actiunea a avut rolul de a informa si constientiza elevii din ciclul primar si gimnazial cu privire la participarea în conditii de sigurantã la traficul rutier, efectele nocive ale consumului de droguri si substante psihoactive, precum si necesitatea implicãrii în prevenirea situatiilor în care acestia pot deveni victime sau participanti la sãvârsirea unor infractiuni.

Celor peste 105 elevi si 8 cadre didactice prezente la activitate le-au fost transmise recomandãri preventive referitoare la circulatia pe drumurile publice (mersul cu trotineta, bicicleta, cu rolele), precum si la comportamentul pe care trebuie sã îl aibã în mijloacele de transport sau la locul de joacã. Acestia s-au putut familiariza cu indicatoarele rutiere si regulile de circulatie pe drumurile publice prin intermediul autospecialei destinate educatiei rutiere, deplasate la Tutova. Mesajele preventive au fost îmbinate cu jocuri si au fost prezentate într-o formã care sã poatã fi înteleasã de tânãrul public: Deplasarea în calitate de pieton pe drumurile publice se efectueazã doar pe trotuare, iar în locurile unde acestea lipsesc, pe acostamente, alei laterale, iar în cazul în care toate acestea nu sunt prezente, deplasarea va fi fãcutã pe partea stângã a strãzii, cât mai aproape de marginea acesteia; Traversarea strãzii se va efectua doar prin locurile special amenajate, semnalizate cu indicatoare sau marcaje cu semnificatia „Trecere pentru pietoni” sau, în lipsa acestora, pe la coltul strãzii, în ambele cazuri dupã o temeinicã si prealabilã asigurare; Asigurã-te în stânga si în dreapta de fiecare datã când traversezi strada.

Totodatã, au fost oferite informatii utile despre efectele negative pe care drogurile le au asupra organismului, asupra dezvoltãrii lor, dar si asupra viitorului lor, cu accent pe riscul implicãrii, în calitate de victimã sau autor, în diferite infractiuni. Tinerii au putut afla prevederile legislative ce reglementeazã substantele interzise si institutiile cãrora le putem solicita sprijin în vederea acordãrii serviciilor de consiliere si asistentã pentru persoanele consumatoare de droguri. De asemenea, în cadrul activitãtii au fost transmise mesaje preventive în vederea cresterii gradului de informare cu privire la necesitatea implicãrii în prevenirea situatiilor în care copiii pot deveni victime sau autori ale unor infractiuni, principalele teme de prevenire abordate fiind prevenirea delincventei juvenile si prevenirea victimizãrii minorilor. Totodatã, au fost expuse consecintele pe care le are apelul fals la 112, au fost purtate discutii despre prevenirea disparitiilor de minori si despre siguranta în mediul online.

Activitãtile de prevenire si informare cu privire la riscurile asociate traficului rutier, siguranta minorilor si consumului de droguri, vor fi continuate în perioada urmãtoare, atât la unitãtile de învãtãmânt din mediul rural cât si la cele din mediul urban.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.