Elevii huseni, rãniti în accidentul în care a fost implicat si profesorul Clit, au refuzat sã facã plângere contra colegului lor!

DOSAR Niciunul dintre elevii care au fost rãniti în accidentul petrecut pe 7 iunie, la Husi, nu a depus plângere penalã împotriva colegului lor, în vârstã de 16 ani, care a condus fãrã drept, masina în care se aflau 11 colegi, dar si profesorul de istorie, Costin Clit. Pãrintii elevei care a fost transportatã la Iasi, imediat dupã accident, au anuntat anchetatorii cã nici ei si nici fiica lor, nu doresc sã depunã plângere pentru vãtãmare corporalã. Dosarul încã se aflã la Politia municipiului Husi, pentru cercetãri. În ce priveste comisia disciplinarã de la nivelul Colegiului “Cuza Vodã”, aceasta a încheiat verificãrile necesare, pe care însã le va prezenta în cadrul Consiliului de Administratie de dupã 15 iunie.

Rãzvan Bordea, elevul de 16 ani, care, din teribilism, s-a urcat la volanul masinii apartinând familiei sale, pentru a-si transporta în oras colegii cu care a petrecut la un picnic, dar si pe dirigintele lor, nu va fi cercetat pentru vãtãmare corporalã. Niciunul din cei 11 elevi, dar nici profesorul Costin Clit (si el rãnit în accident) nu au depus vreo plângere. “Tânãrul de 16 ani, care s-a aflat la volanul autoutilitarei si în care se mai aflau altii 11 elevi, dar si un cadru didactic, nu va fi cercetat pentru vãtãmare corporalã, întrucât nu s-a depus pe numele sãu nicio plângere. El este cercetat doar pentru conducere fãrã permis, a unui vehicul pe un drum public. Dosarul încã este în lucru la Politia municipiului Husi, urmând ca în perioada urmãtoare sã fie trimis, cu propunerile legale, la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Husi”, a precizat inspectorul Mihaela Straub, purtãtorul de cuvânt al IJP Vaslui. Rãzvan Bordea, cunoscut ca un bãiat cuminte si bun la învãtãturã, a fost foarte afectat de cele întâmplate si chiar pe patul de spital, unde el însusi se afla dupã ce a fost rãnit, întreba întruna de starea colegilor sãi. Tatãl acestuia a spus cã greseala comisã dintr-o joacã nechibzuintã, l-a marcat pe copil si zile întregi, dupã accident, acesta a refuzat sã vorbeascã. Din fericire, nici el si nici ceilalti nu au suferit rãni care sã îi punã viata în pericol, desi, câtiva dintre ei, precum si profesorul Costin Clit, având nevoie de îngrijiri medicale serioase, imediat dupã accident.

Comisia de disciplinã îsi va spune concluziile în C.A.-ul de dupã 15 iunie!

Comisia întrunitã la nivelul Colegiului National “Cuza Vodã” Husi, pentru a face verificãri pe linie disciplinarã, fatã de cei omplicati în acest eveniment nedorit, si-a terminat treaba si concluziile sunt deja conturate, au anuntat reprezentatii Colegiului. “Comisia a terminat de fãcut verificãrile care s-au impus, a ajuns la anumite concluzii, care însã vor fi comunicate în cadrul Consiliului de Administratiei. Acesta va avea loc dupã data de 15 iulie, când toate examenele vor fi terminate. Profesorii care fac parte din acestã comisie (ca multi dintre noi, de altfel) au fãcut parte din diferite comisii ale examenelor care tocmai s-au încheiat. Si de aceea, problema a rãmas sã fie discutatã în C.A.-ul de dupã 15 iulie”, a precizat profesoara Tatiana Plesu, director adjunct al Colegiului National “Cuza Vodã” Husi. De reamintit cã accidentul s-a petrecut pe 7 iunie, iar, în urma lui, 11 elevi ai Colegiului au ajuns, speriati si rãniti, la spitalul municipal Husi, respectiv la un spital din Iasi. Rãnit grav a fost, de asemenea, si profesorul Costin Clit, cel care îi însotise pe copii la un picnic. Dintr-un gest teribilist, Rãzvan Bordea a luat masina pãrintilor lui (o autoutilitarã parcatã pe un teren detinut de familia sa, în marginea orasului), pentru a-si aduce mai repede colegii în oras. Ceilalti 11 colegi s-au urcat, de-a valma, în partea din spate a autoutilitarei. În dreapta soferului s-a urcat profesorul Clit. Lipsa de experintã a fãcut ca bãiatul de 16 ani sã piardã controlul asupra volanului si sã se rãstoarne. În urma evenimentului, conducerea Colegiului i-a reprosat profesorului Clit cã a organizat activitatea fãrã aprobarea scolii, dar si cã a permis ca elevul de 16 ani sã se urce la volanul masinii încãrcate cu copii, fãrã a avea dreptul de a conduce. De partea cealaltã, pãrintii copiilor spun cã totul a fost doar un nedorit incident, care trebuie sã fie învãtãturã de minte pentru toti cei implicati! “Ei au vrut sã petreacã frumos, împreunã, vacanta de Rusalii. TotI sunt copii buni, sunt elevi cu rezultate bune, iar domnul profesor le-a fost alãturi, ca întotdeauna. Noi, ca pãrinti, am stiut totul. Domnul profesor Clit a fost invitat de noi. Cât a gresit fiecare, nu mai conteazã. TotI gresim. Sã aruncea piatra cine fãrã de pãcat, spune o vorbã. Bine cã toatã lumea e sãnãtoasã. Asa cum am spus si la scoalã, si politistilor, sã privim totul ca pe o mare învãtãturã de minte si sã avem mai multã grijã pe viitor. A fost un ghinion mare pentru toti, doar atât”, au spus pãrintii.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ