28.6 C
Vaslui
04-iul.-2022

Elevii Scolii „Stroe Belloescu” din Bârlad reprezintã judetul Vaslui la concursul national „Împarte zâmbete, nu violentã” (FOTO)

CEI MAI BUNI… Politistii Biroului Siguranta scolarã Vaslui au premiat scoala cu cel mai frumos mesaj din cadrul proiectului „Împarte zâmbete, nu violentã”. Scolile participante la concurs au fost Scoala Gimnazialã „Stroe S. Belloescu” Bârlad, Scoala Gimnazialã „Anastasie Panu” Husi, Scoala Gimnazialã Stefan cel Mare” Vaslui si Scoala Gimnazialã „Teodor Juncu” Bãcesti. În urma jurizãrii, cîstigãtoare a fost Scoala Gimnazialã „Stroe S. Belloescu” Bârlad, care va reprezenta judetul Vaslui la etapa nationalã a concursului. În data de 21 martie a.c., reprezentanti ai Biroului Siguranta scolarã, din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, au premiat elevii scolii cîstigãtoare, oferindu-le acestora o cupã si diplome.

În cadrul proiectului cu titlul „Împarte zâmbete, nu violentã!”, Inspectoratul de Politie Judetean Vaslui, în parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui, a initiat o serie de activitãti având drept scop eficientizarea modului de actiune în domeniul prevenirii violentei fizice si psihologice (bullying), care se manifestã în unitãtile de învãtãmânt, obiectivele fiind:

-identificarea unitãtilor de învãtãmânt cu risc crescut de manifestare a infractiunilor comise cu violentã, în cadrul cãrora va fi implementat proiectul;

-eficientizarea modului de punere în aplicare a normelor legislative privind prevenirea violentei fizice si psihologice în unitãtile de învãtãmânt preuniversitar;

-cresterea capacitãtii de solutionare non-violentã a conflictelor în rândul elevilor care manifestã comportamente antisociale;

-eficientizarea modului de asigurare a pazei unitãtilor de învãtãmânt implicate în proiect.

<<Politistii din cadrul Biroului Siguranta scolarã Vaslui au desfãsurat si vor desfãsura în continuare activitãti în cadrul proiectului „Împarte zâmbete, nu violentã!” care se deruleazã în perioada ianuarie – iunie 2022. Concursul s-a adresat tuturor claselor de gimnaziu din unitãtile scolare participante, fiind rezultatul efortului întregului colectiv de elevi, coordonati în acest scop de cãtre profesorii diriginti. La nivelul judetului Vaslui, jurizarea s-a fãcut de cãtre o comisie mixtã, formatã din reprezentanti ai Inspectoratul de Politie Judetean Vaslui si Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui.>>, a precizat Mihaela Manoliu, purtãtor de cuvânt al IPJ Vaslui.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Cum sa imparta zambete daca voi le-ati acoperit fața? Eu zic sa distrugem toate aparatele de filmat si de fotografiat daca legea tot nu permite sa le aratam fața. Oara cine a fost desteptul care a initiat o asemenea lege de protectie aproape totala ( fotografii blurate, tabele cu coduri etc) Oare mai intereseaza pe cineva o stire care este in asa masura ciuntita? Acei copii nu au facut nici un rau. Din contra, au facut ceva bun si ar trebui sa fie cunoscuti. Nici un parinte normal nu s-ar opune ca imaginea lor sa apara in ziar.

    • Asa este! Cea mai mare tampenie, insa organizatorii daca chiar le pasa de acest copii, puteau cere acordul parintilor pentru a folosi fotografia. Dar nu s-au obosit. Le-au blurat fețele ca la infractori, că e mai simplu, decât sa le ofere o fotografie decenta. Părintii ar trebui să solicite politiei sa elimine aceasta poza absolut idioata. Este cea mai mare tampenie ce mi-a fost data sa o vad in ultima perioada. Sa blurati fața unor copii castigatori de concurs, absolut incredibil!!! Mai bine nu o mai foloseati deloc!

  2. e bine … ce face politia scolara … dar politia betivilor si a cersetorilor cind se va infiinta .
    PE CIND,, plitistii vor umbla in uniforma cind sint in activitate ? Le este rusine…
    Oare politia scolara ar aceleasi drepturi salariale ca ce care se ocup de … altele

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here