spot_imgspot_img
22.4 C
Vaslui
15-apr.-2024

Elevii se întorc la școală. Începe ultimul modul din acest an școlar

- Advertisement -
ÎN BĂNCI… Cursurile vor continua până pe data de 16 iunie, când se va finaliza modulul 5.

CALENDAR… Elevii se întorc, începând de astăzi, 19 aprilie, din nou în bănci. Cursurile vor continua până pe data de 16 iunie, când se va finaliza modulul 5. Acest ultim modul cuprinde evaluările de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. La finalul modulului, elevii de clasa a VIII-a și cei de clasa a XII-a susțin examenele naționale: Evaluarea Națională, respectiv Bacalaureatul.

La fel ca în ceilalți ani, va exista o singură sesiune pentru Evaluarea Națională. Elevii de clasa a VIII-a vor încheia cursurile la data de 9 iunie 2023, potrivit structurii anului școlar 2022-2023, și vor susține prima probă, cea la Limba și literatura română, pe data de 19 iunie. Aceștia vor susține a doua probă, cea la Matematică, pe data de 21 iunie. Pe 28 iunie se vor afișa rezultatele, iar cei nemulțumiți vor putea depune contestații până pe 29 iunie, ora 12:00. Media obținută de candidați la Evaluarea Națională va fi singura care va conta pentru media de admitere la liceu în 2023. Ministerul Educației a decis ca, începând de anul acesta, media claselor V-VIII să nu mai conteze la media de admitere la liceu.

Anul acesta, examenul de BAC va începe cu proba de Limba română – oral

În cazul elevilor de clasa a XII-a, respectiv clasa a XIII-a, examenul de Bacalaureat începe pe 12 iunie 2023, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, fiind urmată de evaluarea competențelor digitale, în perioada 14-16 iunie, și de evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, în perioada 19-21 iunie. Probele scrise se vor desfășura în perioada 26-29 iunie 2023, după următorul program: 26 iunie – proba la Limba și literatura română, 27 iunie – proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie) și 28 iunie – proba la alegere a profilului și specializării. Primele rezultate, înainte de contestații, vor fi afișate pe 3 iulie 2023, iar rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor, vor fi afișate pe 7 iulie 2023.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.