18.2 C
Vaslui
18-sept.-2021

Elevii vasluieni au scăpat de emoțiile tezelor, care au fost anulate!

Elevii vasluieni vor trece și semestrul al doilea fără frica tezelor. Notele vor fi rotunjite după media aritmetică a notelor, la cel mai apropiat întreg.

ANULARE… Tezele școlare rămân anulate și în acest semestru, conform hotărârii luate de fostul Ministru al Educației, Monica Anisie. Măsura a fost luată din cauza numărului mare de școli care își desfășoară activitatea în scenariul roșu sau galben. În acest moment, în județul Vaslui, 250 de școli funcționează în cele două scenarii. Mediile elevilor pentru toate disciplinele școlare vor fi calculate prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor.

Elevii vasluieni au scăpat, pe întreaga durată a anului școlar 2020-2021, de emoțiile tezelor. Lucrările scrise semestriale au fost anulate, astfel copiii vor obține notele finale prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat întreg. “Pentru anul școlar 2020-2021 sunt suspendate tezele (lucrările scrise semestriale), conform OM 5977/2020. În consecință, la finalul semestrului al doilea, mediile pentru toate disciplinele se obțin prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat întreg”, a declarat Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu. Astfel, mediile la disciplinele la care nu se susțin în general teze se calculează după media aritmetică a notelor trecute În catalog, rotunjită la cel mai apropiat întreg, în favoarea elevilor. De exemplu, pentru notele 6, 8, 8 și 9 se va calcula după cum urmează: (6+8+8+9):4= 7.75, adică media va fi 8.

Din 640 de școli, 250 vor derula cursurile în scenariile roșu și galben

În județul Vaslui, nu mai puțin de 250 de școli funcționează fie în scenariul galben, fie în cel roșu, conform ultimei informări din partea ISJ Vaslui. Deoarece sistemul de învățământ nu dispune de platforme de evaluare dedicate, cu un grad ridicat de protecție împotriva eventualelor atacuri cibernetice, nu intră în calcul posibilitatea organizării tezelor online. “Având în vedere că la acest moment aproape un milion de elevi participă la toate activitățile didactice în sistem online și atât timp cât sistemul de învățământ din România nu dispune de platforme de evaluare și examinare dedicate și securizate, relevanța tezelor este mai mult decât discutabilă”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here