spot_imgspot_img
spot_img
8.8 C
Vaslui
03-dec.-2023

Elevii vasluieni, invitati sã se înscrie în Clubul de vacantã în limba francezã

- Advertisement -

EDUCATIE… Elevii vasluieni, dornici de a pãtrunde în tainele limbii franceze, sunt invitati sã se înscrie în Clubul de vacantã, prin intermediul unui formular electronic disponibil pe portalul Info-limbi moderne Vaslui. Termenul limitã este 4 iulie, ora 10:00, pentru pe 6 iulie va debuta Clubul de vacantã în limba francezã. Cursurile se vor desfãsura la Biblioteca Judeteanã „Nicolae Milescu Spãtarul” Vaslui, iar titularul de curs va fi profesorul Alexandru Mîtã, inspector scolar pentru limbi moderne.

„Clubul este destinat cu prioritate debutantilor absoluti – celor care nu au mai studiat deloc limba francezã. Se vor organiza si grupe dedicate celor din anii 1-2 de limba francezã (nivel A1) si 3-4 (nivel A2, corespunzãtor claselor a VII-a – a VIII-a). Viitorilor participanti li se solicitã sã dea dovadã de seriozitate, perseverentã si interes pentru limba francezã! Unul dintre obiectivele declarate ale Clubului este pregãtirea în vederea sustinerii examenului DELF scolaire (nivel A1 si/sau A2), la Institutul Francez din Bucuresti / Centrul Cultural Francofon Buzãu”, a explicat prof. Alexandru Mîtã.

Se fac înscrieri si pentru Trupa de teatru de animatie a Liceului „Mihail Kogãlniceanu”

De asemenea, în aceastã perioadã se fac înscrieri si pentru a completa Trupa de teatru de animatie „Teatrul Nostru * Notre Théâtre * Our Theater” a Liceului Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui. Acestia vor fi selectati printr-o probã ce va consta în recitarea cu expresivitate a unei poezii la alegere (poezie învãtatã pe de rost) si interpretarea unui mini-monolog al unui personaj dintr-o piesã de teatru (tot la alegere – maxim douã minute). „Profilul ideal al viitorilor tineri actori este urmãtorul: pasionat(ã) de teatru – în special de cel de animatie, interesat(ã) de literaturã, cu aplecare spre studiul limbilor moderne (engleza si franceza, în special), dornic(ã) sã-si dedice timpul liber repetitiilor, spectacolelor si voluntariatului. Elevii care participã la aceastã selectie sunt înmatriculati la scolile gimnaziale sau liceele din municipiul Vaslui. Nu existã limitã de vârstã pentru acesti elevi, trupa va cuprinde elevi de toate vârstele”, a mai precizat prof. Alexandru Mîtã. Înscrierile pentru aceastã selectie se fac doar online, prin completarea, pânã pe data de 4 iulie, ora 10:00, unui formular disponibil pe portalul Info-limbi moderne Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.