Elevii vasluieni se pregãtesc de etapa nationalã a olimpiadelor de informaticã si matematicã

PERFORMANTÃ…Luna aprilie va fi una solicitantã pentru tinerii pasionati de informaticã si matematicã din judetul Vaslui, care s-au calificat în etapa nationalã a olimpiadelor. Vasluiul se laudã cu un total de 23 de copii calificati la informaticã anul acesta, iar la matematicã urmeazã a fi stabilitã în curând lista finalã, dupã ultimele verificãri. La etapa nationalã vor participa doar elevii claselor VII-XII, în timp ce elevii claselor a V-a si a VI-a vor fi premiati la nivel national, dupã rezultatele obtinute în etapa a II-a. De asemenea, în functie de rezultatele de la faza finalã, aproximativ 40 de elevi de la clasele IX-XII si 30 de la clasele VII-VIII vor participa la Bucuresti la douã teste de calificare pentru alcãtuirea loturilor nationale.

Pentru elevii vasluieni calificati în etapa nationalã a olimpiadelor de informaticã si matematicã urmeazã o lunã de foc. Acestia se vor confrunta cu iubitori ai informaticii si matematicii din toatã tara, iar în final, cei mai buni vor fi selectati pentru lotul national. Datele si orele de desfãsurare ale tuturor probelor vor fi comunicate din timp pe site-urile olimpiadelor.

Peste 20 de elevi vasluieni vor participa la Olimpiada de Informaticã

23 de elevi duc mai departe reputatia Vasluiului ca fiind un oras de top al performantelor scolare. Acestia s-au calificat în etapa nationalã a Olimpiadei de Informaticã si se vor confrunta, între 6 si 11 aprilie, cu pasionati ai informaticii din toatã tara. Organizarea olimpiadei de informaticã din acest an este initiativa Societãtii pentru Excelentã si Performantã în Informaticã (SEPI). Aceasta constã într-o singurã probã de concurs, atât pentru clasele de liceu cât si pentru cele de gimnaziu. Proba constã din trei probleme de naturã algoritmicã. Durata probei este de 4 ore. La etapa nationalã concurentii vor primi din partea Societãtii diplome electronice de participare, dar si medalii. Societatea poate oferi premii speciale pentru concurentii cu rezultate deosebite.

La Olimpiada de Matematicã vor fi prezenti peste 40 de elevi vasluieni

Mai mult de 40 de elevi ai judetului Vaslui au reusit sã obtinã un punctaj care îi poate califica în etapa nationalã a Olimpiadei de Matematicã. Chiar dacã momentan este afisatã doar lista rezultatelor provizorii, toti cei afisati vor primi premii si diplome din partea Societãtii de stiinte Matematice din România (SSMR). Lista finalã va fi stabilitã în curând, dupã ce vor fi puse la punct ultimele verificãri. Dintre cei care vor fi inclusi în lista finalã, cei mai buni vor participa la Bucuresti la douã teste de calificare pentru alcãtuirea loturilor nationale. Costurile de deplasare si sedere în Bucuresti vor fi suportate de cãtre scolile din care provin elevii sau de cãtre pãrinti. Datã fiind situatia pandemicã, în situatii exceptionale, SSMR va putea deconta cheltuielile unor elevi, pe baza unei cereri prealabile. La etapa nationalã vor participa doar elevii claselor VII-XII. Elevii din clasele a V-a si a VI-a vor fi premiati la nivel national de SSMR dupã rezultatele obtinute la etapa a II-a. Proba va consta în 4 probleme, dupã formatul obisnuit al olimpiadelor nationale, iar timpul de lucru va fi de 3 ore. Proba va fi urmãritã video, iar copiile scanate ale rezolvãrilor vor fi încãrcate de cãtre organizatori pe platformã, imediat dupã concurs. Este bine de stiut cã maximum 10 elevi care nu au obtinut calificarea, dar au obtinut medalii la ultimele douã editii ale Olimpiadelor Internationale sau Balcaniadelor vor putea primi un wild-card acordat de Comitetul stiintific.

Iatã care sunt elevii de la CENTRUL JUDEȚEAN DE EXCELENȚÃ VASLUI calificați la etapa naționalã

PREMIANTI…Ei sunt elevii calificati în etapa nationalã a olimpiadei de Informaticã. Cei 21 de elevi vor arãta de ce sunt în stare în prima sãptãmânã a lunii aprilie, când vor susține proba etapei a III-a a olimpiadei. Cei mai buni dintre aceștia vor fi selectați pentru lotul național.

Elevii de la CENTRUL JUDEȚEAN DE EXCELENȚÃ VASLUI calificați la etapa naționalã – secțiunea liceu

CLASA A IX-A

1 RADU OCTAVIAN-DIMITRIE – Liceul Teoretic Mihail Kogãlniceanu Vaslui

2       TANASUCA GEORGE ALEXANDRU – Liceul Teoretic Emil Racovița Vaslui

3       TOMA IONUT CRISTIAN   – Liceul Teoretic Emil Racovița Vaslui

4       CRISTIA RAZVAN-COSMIN – Liceul Teoretic Mihail Kogãlniceanu Vaslui

CLASA A X-A

1        DIACONU RAZVAN – Liceul Teoretic Emil Racovița Vaslui

2        GHEORGHIES PETRUT-RARES – Liceul Teoretic Mihail Kogãlniceanu Vaslui

3        GRIGORIU COSMIN-CATALIN – Liceul Teoretic Mihail Kogãlniceanu Vaslui

CLASA A XI-A

1        MOCANU MATEI – Liceul Teoretic Emil Racovița Vaslui

2        ALEXANDRU NORINA STEFANIA         – Liceul Teoretic Mihail Kogãlniceanu Vaslui

3        BOGOS ANDREI – Liceul Teoretic Mihail Kogãlniceanu Vaslui

4        MIHALCEA ALEXANDRU IONUT – Liceul Teoretic Emil Racovița Vaslui

CLASA A XII-A

1        SAVA CONSTANTIN-ALIN – Liceul Teoretic Emil Racovița Vaslui

2        ALICIUC ALEXANDRU – Liceul Teoretic Mihail Kogãlniceanu Vaslui

3        TRIFAN ROBERT-GABRIEL – Liceul Teoretic Emil Racovița Vaslui

4        IORDAN ANDREI – Liceul Teoretic Emil Racovița Vaslui

Elevii de la CENTRUL JUDEȚEAN DE EXCELENȚÃ VASLUI calificați la etapa naționalã – secțiunea gimnaziu

CLASA a V-a

1 CARNU EMILIAN – Colegiul National Gh. Rosca Codreanu Barlad

2 TOMA VLAD NICOLAE – Școala Constantin Parfene Vaslui

CLASA a VI-a

1 PUICA STEFAN – Liceul Teoretic Mihail Kogalniceanu Vaslui

2 DOROBAT TUDOR GEORGE – Colegiul National Gh. Rosca Codreanu Barlad

CLASA a VII-a

1 CIOATA ANA IRINA – Școala Alexandra Nechita Vaslui

CLASA a VIII-a

1 PUICA ANDREI – Școala Mihai Eminescu Vaslui
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ