3.3 C
Vaslui
28-nov.-2022

Elevii vor avea Olimpiada Nationalã de Matematicã

- Advertisement -

SOLUTIE… Societatea Nationalã de Stiinte Matematice din România va organiza, în perioada urmãtoare, Olimpiada Nationalã „Gazeta Matematicã”, concurs ce vine ca o alternativã la olimpiadele clasice pe care Ministerul Educatiei le-a anulat din cauza pandemiei. Primele etape se vor desfãsura online, iar dacã contextul epidemiologic va permite acest lucru, etapa finalã se va putea desfãsura cu prezenta fizicã a elevilor.

Veste foarte bunã pentru elevii vasluieni pasionati de matematicã care vor sã facã performantã! Chiar dacã olimpiadele scolare au fost anulate si anul acesta de Ministerul Educatiei din cauza pandemiei, elevii tot vor avea parte de o competitie de anvergura Olimpiadei Nationale de Matematicã. Astfel, Societatea de Stiinte Matematice din România (SSMR) a decis organizarea unui concurs national, numit Olimpiada Nationalã „Gazeta Matematicã”, dupã numele primei competitii de matematicã scolarã, desfãsuratã începând din 1902, Concursul Gazetei Matematice. Competitia îsi propune sã identifice, sã încurajeze si sã promoveze elevii pasionati de matematicã (etapele initiale), sã stimuleze studiul studiului matematicii (etapa regionalã) si sã dezvolte competivitatea, talentul si performanta (etapa finalã). Primele etape, destinate tuturor elevilor de gimnaziu si liceu, vor avea loc în lunile februarie si martie si se vor desfãsura online, sub coordonarea filialei locale a Societãtii de Stiinte Matematice, cu implicarea profesorilor de la clasã si a catedrelor de matematicã din scoli. Pentru rezolvarea problemelor va fi folositã una dintre platformele de conferinte (Zoom, Google Meet etc). Pe astfel de platforme corectura se realizeazã instantaneu, la terminarea testului. Punctajul se poate comunica imediat, iar toate rezultatele se înregistreazã automat într-o bazã de date comunã. Data de desfãsurare a acestei etape va fi la alegerea profesorilor (scolii), dintre 20 si 27 februarie 2021. Urmãtoarea etapã se va organiza regional, online sau în centre de examen, în functie de evolutia pandemiei din tarã, la data de 20 martie 2021, orele 10.00, pe platforma Nationalã a Olimpiadei. Profesorii se vor înscrie în prealabil (începând cu 10 martie) pe aceastã platformã prin filialei SSMR, urmând apoi sã înscrie datele copiilor calificati la prima etapa. La ultima etapã, echivalentã a etapei finale a olimpiadei nationale scolare, vor participa doar elevii claselor VII-XII. Elevii din clasele a V-a si a VI-a vor fi premiati la nivel national de SSMR dupã rezultatele obtinute la etapa a II-a. Filialele pot organiza independent etapa finalã pentru clasa a V-a si a VI-a, tot online, dar la nivel local.

În functie de evolutia pandemiei, etapa a III-a se poate desfãsura cu participare fizicã efectivã în centre universitare (Bucuresti, Constanta, Baia-Mare, Iasi, Timisoara, Craiova, Brasov) la mijlocul lunii aprilie.
Centrul de Excelentã de la Vaslui a functionat cu motoarele turate la maxim în primul semestru

În ciuda pandemiei si a situatiei dificile pe care o traversãm din punct de vedere medical, Centrul de Excelentã de la Vaslui si-a continuat activitatea în mediul online, pregãtind elevii de top ai judetului pentru concursurile organizate la nivel regional si local. Tocmai de aceea, organizarea unei olimpiade de matematicã este un lucru benefic pentru elevi, este de pãrere profesorul de matematicã, Sorin Tiplea. „Societatea Nationalã de Stiinte Matematice din România încearcã, într-un fel sau altul, sã suplineascã lipsa olimpiadei scolare care era organizatã în mod clasic. În principiu, acest concurs se va organiza în toate judetele si cred cã se va organiza si la Vaslui pentru cã si aici existã filialã a Societãtii Nationale de Stiinte Matematice. Un al doilea motiv pentru care acest concurs trebuie organizat si la Vaslui îl reprezintã faptul cã Centrul de Excelentã de la Vaslui a functionat în semestrul I, iar noi, profesorii, am pregãtit elevii pentru concursuri. Din punctul meu de vedere este un lucru foarte bun cã vor avea ocazia sã participe la o astfel de olimpiadã”, a afirmat profesorul Sorin Tiplea.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.