3.8 C
Vaslui
09-dec.-2022

Elevul de la Seminarul Teologic din Husi, cu cea mai mare medie la BAC, un viitor preot

- Advertisement -

FELICITÃRI… Mihai Mazga este elevul care a obtinut cea mai mare medie la Bacalaureat de Seminarul Teologic “Sfântul Ioan Gurã de Aur” Husi: 9, 33 (8,65 la limba si literatura românã, 9,65 la istorie, 9,70 la geografie). Acesta îsi doreste urmeze Facultatea de Teologie Ortodoxã “Dumitru Stãniloae” din Iasi, ca mai apoi sã devinã preot. Are doar cuvinte de laudã la adresa profesorilor care i-au îndrumat pasii pe acest drum si îi îndeamnã pe cei care vor sã urmeze Seminarul sã o facã cu credintã, cu dragoste de Dumnezeu, de bisericã si de semeni.

Tânãrul este de loc din satul Fundãtura, comuna Delesti. A intrat la Seminarul Teologic “Sfântul Ioan Gurã de Aur” Husi cu gândul de a se face, dupã ce îsi va termina studiile, preot. “Este visul meu de mic copil. Pãrintii m-au îndrumat sã merg la bisericã si tot ducându-mã a început sã-mi placã foarte mult cum slujea preotul si cum se interpretau cântãrile. Era o atmosferã frumoasã, de liniste duhovniceascã, care m-a fãcut sã-mi doresc ca pe viitor sã devin si eu preot. Am dat, apoi, la Seminar, am intrat si despre perioada petrecutã în toti acesti patru ani nu pot sã vã zic decât cã a fost o perioada frumoasã, în care am descoperit viata de cãmin, slujbele minunate de la Episcopie si oameni de la care am învãtat foarte multe lucruri. Dintre toate disciplinele pe care le-am studiat, mi-a plãcut foarte mult istoria si obiectele de profil, mã refer în special la Dogmatica, care e foarte frumoasã si complexã”, a declarat Mihai Mazga.

“Le multumesc tuturor profesorilor care ne-au îndrumat pasii, nu am sã-i uit niciodatã”

Despre notele obtinute la examenul de Balcaureat, acesta spune cã e multumit, însã un rol important în aceastã reusitã îl poartã divinitatea: “pentru notele obtinute trebuie sã-I multumesc lui Dumnezeu, dar si pãrintilor si profesorilor de la Seminar pentru toate eforturile pe care le-au depus pentru a mã forma în toti acesti patru ani. Îi felicit, totodatã, si pe colegii mei, cãci au obtinut rezultate foarte bune la examen. Cu ei am format prietenii care vor dura multi ani de acum înainte, pentru cã împreunã am petrecut o perioadã frumoasã din viata noastrã”. În timpul liber, Mihai este pasionat de lecturã, dar si de sport: “îmi place sã învãt, sã ascult muzicã, dar mai ales sã citesc si sã joc fotbal, pentru cã sunt o fire mai activã. Îmi place sã citesc cãrti religioase, dar si romane politiste sau de dragoste. Spre exemplu, mi-au rãmas în suflet cãrtile “Cianurã pentru un surâs” de Rodica Ojog Brasoveanu, “Invitatie la vals” si “Scrisoare de dragoste” de Mihail Drumes, “Cartea despre fericire” de Pr. Andrei Lorgus, “Despre patimi si rugãciunea mintii”. Nu în ultimul rând, vreau sã le multumesc tuturor profesorilor care ne-au îndrumat pasii, nu am sã-i uit niciodatã. De asemenea, îi îndemn pe toti copiii care îsi doresc sã dea la Seminar sã pãseascã cu credintã, cu dragoste de Dumnezeu si de bisericã, dar si fatã de semenii nostri, pentru cã nu vor regreta”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.