Eliberat de judecãtori, violatorul femeii bolnave psihic s-a sinucis, tãindu-si jugulara!

Violator cu constiintã

SOCANT…Bãrbatul acuzat cã a agresat si violat timp de 11 zile, o femeie bolnavã psihic “a spãlat” prin gestul sãu extrem, greseala procurorului de caz care a uitat sã numere zilele pânã la expirarea mandatului de arestare preventivã si s-a trezit cã acuzatul este pus în libertate pentru viciu de procedurã!

DREPTATE…Presupusul violator al femeii de 46 de ani, din comuna Gãgesti, Viorel Halîngã, eliberat de judecãtorii vasluieni din cauza unui grav viciu de procedurã, s-a sinucis. Omul n-a putut suporta ideea cã fapta sa îngrozitoare îl va bãga pentru ani buni la puscãrie si ieri dimineatã si-a pus capãt zilelor. Astfel, dosarul în care este acuzat de viol si lipsire de libertate în mod ilegal se va clasa, Viorel Halîngã “spãlând” prin moartea sa imensa gresealã a procurorului de caz care a uitat sã numere zilele pânã la expirarea mandatului sãu de arestare preventivã si s-a trezit cã acuzatul este pus în libertate pentru viciu de procedurã! Rudele Lilicãi Sârghie, femeia violatã si sechestratã de Viorel Halîngã, nu au crezut initial cã violatorul si-a pus capãt zilelor, dar într-un final au primit informatia clarã si au zis cã “a primit ce-a meritat. Dumnezeu poate sã-l ierte, dar noi nu”.

Ieri dimineatã, în jurul orei 7.30, la 112 a sunat un bãrbat de 64 de ani, din municipiul Bârlad, care a anuntat operatorul cã si-a tãiat gâtul cu un cutit si cã este pe moarte. Imediat a fost trimisã la adresa indicatã (strada Veronica Micle) din Bârlad o ambulantã si un echipaj de politie. La fata locului a fost gãsit bãrbatul care sunase la 112, cãzut si într-o baltã de sânge, iar cadrele de pe ambulantã nu au putut face altceva decât sã constate decesul acestuia. Omul a fost identificat ca fiind Viorel Halîngã, de 64 de ani, nimeni altul decât violatorul femeii de 46 de ani, Lilica Sârghie, din comuna Gãgesti, pe care a luat-o la el acasã pe 27 noiembrie anul trecut si a sechestrat-o 11 zile, timp în care a violat-o si a bãtut-o de nenumãrate ori. “La fata locului au fost echipajul de politie si echipajul de pe Ambulantã, care au constatat decesul bãrbatului de 64 de ani din Bârlad. Cadavrul a fost ridicat si transportat la Serviciul de Medicinã Legalã Vaslui pentru a se stabili cu exactitate cauza decesului. Politistii Biroului de Investigatii Criminale au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpã, pentru a stabili împrejurãrile în care s-a produs decesul.”, a precizat subinspectorul de politie Alina Tonicã, responsabil de relatiile cu mass-media din cadrul IPJ Vaslui. “Noi am fost apelati de dimineatã, la orele 7.30, de un bãrbat, care vorbea incoerent si spunea cã si-a tãiat gâtul cu un cutit. Am ajuns la adresa indicatã, dar nu am putut decât sã constatãm decesul bãrbatului”, a precizat medicul urgentist Dan Ungureanu, de la SAJ Vaslui. Viorel Halîngã, sinucigasul, tocmai venise din puscãrie, fiind eliberat pe 8 februarie, din arestul IPJ Vaslui, unde era arestat preventiv pentru comiterea infractiunii de viol si lipsire de libertate în mod ilegal. Fusese arestat pe 6 decembrie, anul trecut. La întoarcerea acasã, Viorel Halîngã le-a spus rudelor si celor apropiati cã el se va sinucide, nedorind sã se întoarcã în puscãrie, stiind cã pentru faptele comise oricum nu scãpa de pedeapsã.


Violatorul fusese eliberat pentru viciu de procedurã!

Viorel Halîngã a fost gãsit si retinut de politistii bârlãdeni în luna decembrie anul trecut, fiind prezentat la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad, iar procurorul de caz l-a prezentat instantei cu propunerea de arestare preventivã. A primit mandat de arestare preventivã, iar pe 30 ianuarie a fost propus pentru prelungirea cu încã 30 de zile. Judecãtorii bârlãdeni au admis solicitarea, astfel cã Viorel Halîngã a fost dus în arest, mandatul acestuia expirând pe 4 februarie. Dar, surprizã! Violatorul a fãcut apel, prin avocatii sãi, care au arãtat cã procurorul de caz de la PJ Bârlad, care a solicitat prelungirea mandatului de arestare preventivã pe 30 ianuarie, depãsise termenul constitutional de solicitare a prelungirii mandatului, termen fixat în codul de procedurã penalã la cinci zile înainte de data expirãrii mandatului de arestare preventivã! Termenul pânã la care putea fi depusã cererea de prelungire a mandatului de arestare preventivã în cazul lui Viorel Halîngã era 27 ianuarie, nu 30 ianuarie! Asa cã, judecãtorii vasluieni au decis eliberarea lui Halîngã din arest si punerea lui în libertate! Iar acesta a decis, dupã ce a ajuns acasã, cã nu poate suporta detentia si a încheiat socotelile cu viata!


Familia victimei nu-l iartã nici mort!


Contactati telefonic asearã, cei din familia Lilicãi Sârghie, femeia bolnavã psihic, supusã timp de 11 zile la un tratament inuman, fiind violatã, bãtutã, sechestratã de cãtre Viorel Halîngã, au spus cã acesta a primit ce-a meritat! “Nu pot sã cred! Dar asta ne aratã cã Dumnezeu existã si cã nu lasã nimic nepedepsit pe lumea asta. Noi nu-l iertãm! Lilica noastrã este într-o stare deplorabilã, depresivã si abia am scos-o din spital, urmând sã mergem cu ea la IasI, la spitalul Socola. Dumnezeu poate sã-l ierte, noi, nu!”, au spus rudele femeii.

Vã reamintim cã, pe 25 noiembrie 2016, Lilica Sârghie, din satul Giurcani, comuna Gãgesti, persoanã cu handicap, fiind bolnavã psihic de peste 12 ani (având schizofrenie si stãri grave de depresie), a înghitit la domiciliu hipoclorit. A fost lãsatã nesupravegheatã câteva clipe si, fiind depresivã, a luat sticla cu hipoclorit si a bãut din ea. Familia, formatã din sot si trei fete, care erau acasã, a sunat la 112 si a fost chematã Ambulanta, care a transportat-o, în jurul orei 11.00, la spitalul din Bârlad. Nu au fost acceptati membri ai familiei în Ambulantã, asa cã, pe la ora 14.00, a ajuns si nora Lilicãi Sârghie la spital, cu cardul de sãnãtate. Însã Lilica Sârghei nu mai era acolo. Femeia semnase deja foaia de observatie precum cã pleacã acasã la cererea ei! Si de atunci, nimeni n-a mai stiut de ea, fiind cãutatã prin tot Bârladul si împrejurimi. Ea a reapãrut la domiciliu pe 5 decembrie, dupã 11 zile de la disparitie, timp în care a fost cãutatã asiduu de familie si politie. Dar starea în care a apãrut era jalnicã: bãtutã, cu capul spart, agresatã si vizibil speriatã. Familia a anuntat imediat Politia Bârlad, care a deschis deschis imediat un dosar de cercetare penalã, pentru cã femeia acuza faptul cã a fost rãpitã din fata spitalului de pe data de 25 noiembrie de niste cetãteni de etnie rromã si dusã la domiciliul lor, unde a fost agresatã zilnic si bãtutã. A fost identificat si autorul acestor abominabile fapte: nimeni altul decât Viorel Halângã, de 64 de ani, din Bârlad, carelocuia undeva la o casã în zona Confectii din Bârlad. Femeia rãpitã, Lilica Sârghie, a povestit politistilor si procurorului de caz prin ce orori a trecut timp de 11 zile, iar acestia au mers la Viorel Halângã acasã, l-au ridicat si au dus apoi femeia la medicul legist, care a constatat cã a fost agresatã, având lovituri vizibile pe corp, fiindu-i recoltate si analizele pentru constatarea violului. Viorel Halângã a fost dus în fata judecãtorilor bârlãdeni, cu propunerea de arestare preventivã pentru lipsire de libertate si viol. Viorel Halîngã a vãzut-o pe Lilica Sîrghie în fata spitalului, dezorientatã, asteptând pe cineva sã o ducã acasã, la Giurcani, comuna Gãgesti. A luat-o la el acasã, promitând bietei femei, care este bolnavã psihic, cã o va duce el, a doua zi, acasã, la Gãgesti, lucru ce nu s-a întâmplat. A tinut femeia sechestratã pânã când aceasta a scãpat ca prin urechile acului, când, dupã 11 zile de chin, a iesit la cumpãrãturi cu Viorel Halîngã. Femeia a fugit de la supermarketul unde era împreunã cu violatorul si rãpitorul ei si s-a dus glont la autogarã, de unde a plecat acasã.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ