spot_imgspot_img
spot_img
-0.6 C
Vaslui
11-dec.-2023

Emil Boc: „Doi moguli şi doi politicieni şi-au dat mâna pentru suspendarea lui Băsescu”

- Advertisement -

Democrat-liberalii, de la şeful de partid până la ministrul Elena Udrea şi deputatul Sever Voinescu, au reluat tema războiului dus de „moguli” şi şeful statului. PDL acuză „mogulii” că ar fi făcut o înţelegere cu liderii opoziţiei pentru suspendarea preşedintelui, purtând „o campanie anti-Băsescu”.

După președintele Traian Băsescu, mogulii pun în pericol siguranţa naţională

„Vîntu şi Voiculescu au avansat un calendar de suspendare a preşedintelui, iluzionându-se, pentru a nu ştiu câta oară, că românii îl vor urma. Televiziunile patronate de cei doi domni au intensificat campania de defăimare şi de calomniere a preşedintelui şi a PDL”, a spus Voinescu, acuzând că televiziunile conduse de cei doi prezintă în mod intenţionat anumite teme, cu scopul de a ataca PDL şi pe şeful statului. „Răul se manifestă sălbatic pe ecranele televizoarelor”, a subliniat deputatul.

Voinescu susţine că motivele pentru care Vîntu şi Voiculescu atacă puterea constant sunt interele de afaceri pe care le au cei doi. „Din 2005, nici domnul Vîntu, nici Voiculescu nu au putut să jefuiască banul public. După un drum lung şi anevoios, dosare de toate felurile care-i vizează direct sau le vizează afacerile au ajuns mai aproape de soluţionare. Iar perspectiva acestor soluţii îi sperie îngrozitor”, a afirmat Voinescu.

De altfel, aceeaşi idee a fost lansată, astăzi, şi de liderul PDL, premierul Emil Boc. „Doi moguli şi doi politicieni şi-au dat mâna pentru suspendarea preşedintelui”, a declarat Boc, susţinând că acest demers este menit „să oprească mersul justiţiei sau să-i ajute pe moguli să ajungă la resurse la care nu au avut acces în timpul mandatului actualului preşedinte”. Boc a spus că suspendarea preşedintelui ar putea periclita aderarea României la spaţiul Schengen.

Elena Udrea: Mogulii nu pot da lovituri de stat

Elena Udrea a vorbit şi ea despre moguli, pe blogul personal. „Se pare că „băieţii buni” se aşază în formaţie de luptă, conduşi în bătălie de Vântu cel neînfricat, pentru a lovi decisiv în Traian Băsescu. În ziua în care Vântu spune că „Băsescu trebuie să devină istorie în trei luni”, se porneşte o campanie de presă împotriva mea. (…) Ei bine, eu le spun acestor „stăpâni de presă” că nu vor avea câştig de cauză. Pentru că în România nu pot să facă chiar tot ce vor ei. Nu pot da lovituri de stat, nici prin intermediul presei şi nici prin partide politice nevolnice şi bine conectate la buzunarele din spate ale respectivilor domni”, scrie Udrea.

Democrat-liberalii acuză PSD că este sub comanda mogulilor. „Victor Ponta a recunoscut public că partidul său se afla sub comanda lui Vîntu până acum câteva luni. Brusc, lucrurile s-au schimbat”, a spus Voinescu.

Antonescu: „Nu pun la cale nimic cu niciun mogul”

Liberalul Crin Antonescu a reacţionat la atacurile PDL, spunând că „Emil Boc aruncă fumigene”. „Încă o dată o spun: nu pun la cale nimic cu niciun mogul. Dacă am vorbit despre suspendarea preşedintelui a fost pentru că România are nevoie să iasă din această nenorocire în care se află printr-un alt guvern, fără Boc, fără Udrea. În România nu se mai poate face nimic fără girul oligarhiei portocalii”, a precizat Antonescu, în direct, la RTV.

La rândul său, preşedintele PSD Victor Ponta a anunţat, cghiar după declaraţiile lui Sever Voinescu, că va susţine o conferinţă de presă la ora 13.00.

evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.