spot_imgspot_img
14.9 C
Vaslui
02-oct.-2023

Emotii de toamnã la Husi: revedere dupã patru decenii!

- Advertisement -

BUCURII… În aceste zile de toamnã, la Husi a avut loc un eveniment emotionant: absolventii liceului “Cuza Vodã”, promotia 1975, s-au reîntâlnit dupã patru decenii, retrãind fiorii adolescentini ai celor mai frumosi ani din viatã! Doar 45 din cei 120 de fosti elevi au reusit sã ajungã la marea revedere. Între ei s-au aflat si primii absolventi ai profilului de Matematicã-Fizicã (MF) din istoria liceului “Cuza Vodã” Husi, înfiintat la initiativa directorului de la acea vreme, prof. Stefan Bahnaru. “Cu noi a început performanta acestui profil grozav, Matematicã-Informaticã, ce a adus atâta satisfactie si premii liceului nostru, de atunci si pânã acum”, se mândresc fostii absolventi.

“Au trecut 40 de ani de la terminarea liceului, dar mi-am recunoscut imediat fiecare coleg si sunt convins cã dacã ar fi venit toti 120, tot i-as fi recunoscut”, a spus, cu însufletire, inginerul Cristi Giurgiuc, unul dintre eroii acestei revederi emotionante. Fostii liceeni au venit din aproape toate colturile tãrii, dar si din Statele Unite ale Americii (SUA), ba chiar si din Australia. Multi, desi si-au dorit, nu au putut ajunge, iar despre altii s-a vorbit la timpul trecut, întrucât firul vietii s-a oprit prea devreme. Nici fostii dascãli, atât de pretuiti peste timp, nu au putut ajunge la eveniment. “Doar patru profesori au participat la aceastã întâlnire. Este vorba despre domnul profesor Pogângeanu, care a fost dirigintele clasei de “Realã”, paralelã cu clasa mea. Din nefericire, doamna profesoarã Lizelotte Vârna, care mi-a fost dirigintã, nu mai este printre cei vii si am regretat cu totii acest lucru. Ne-am bucurat de participarea doamnei profesoare de limba francezã Georgeta Giosu, dar si a domnului profesor de geografie, Mircea Popenco, precum si de prezenta domnului Nicolau, profesor de fizicã. A fost emotionant! Husul întotdeauna a avut profesori de exceptie, care, pe lângã cunostintele de specialitate, au împãrtit cu noi – fãrã egoism – întreaga lor experientã de viatã si ne-au ajutat sã devenim oameni. Profesorii au fost strâns legati sufleteste de noi si atunci, când eram pe bãncile scolii, si acum când suntem adulti cu experientã, ne-au tratat si ne trateazã cu dragoste pãrinteascã”, a mai spus Cristi Giurgiuc.

“Ne vom revedea peste 5 ani”

Cu totii au subscris asupra faptului cã aceasta a fost cu adevãrat o generatie de exceptie. Peste 90% din ei au urmat studii superioare, devenind doctori, ingineri, profesori, cercetãtori, ofiteri, etc. Mai mult decât atât, dupã 1989, multi au intrat în afaceri, dezvoltând activitãti economice de succes. “Mã pot mândri cu colegii mei, pe care cu mare emotie i-am revãzut. Ioan Pascal, Radu Chernbach, Ilie Romila, Emilia Negrariu, Daniela Males, Dumitru Bejenaru, Aurel Vârnã, Petrisor Lothar Vârnã, Genoveva Dimir, Gabriela Grancea, Luminita Pãduraru, Tanica Luca, Veronica Târnauceanu si altii. Clasa din care am fãcut parte s-a întâlnit des, aproape în fiecare an. Am tinut legãtura. La nivel de clasa ne vom întâlni si anul viitor. Dar cu întreaga promotie ne vom întâlni din nou peste 5 ani. Si sperãm sã fim sãnãtosi si sã ajungem cu totii acele clipe frumoase”, a mai spus inginerul Cristi Giurgiuc.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.