spot_img
27.5 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Emoții și bucurie, la cele 81 de nunți de aur, sărbătorite azi, la Vaslui! (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -

ADMIRAȚIE… Momente emoționate în această după-amiază, la restaurantul Clasic din Vaslui, unde are loc evenimentul poate cel mai sensibil din tot desfășurătorul Zilelor Culturale ale municipiului reședință de județ. Într-o pauză de dans, un frumos cuplu a acceptat să ne împărtășească povestea de iubire pe care o trăiește intens, chiar după 50 de ani de căsătorie.

Este vorba despre Nunta de Aur, pe care 81 de perechi de bunici au reușit să o întâmpine tot în doi, așa cum, cu dragoste, în urmă cu 50 de ani și-au legat destinul. Sunt vasluieni care stârnesc admirația si pot însemna modele reale pentru tânăra generație. Se simt peste tot emoțiile transmise de aceste familii împlinite, care au știut să dea timpului înțelepciunea necesară, în așa fel încât să poată construi o căsnicie de jumătate de veac.

”Ne-am cunoscut la o distracție și a fost dragoste la prima vedere. În trei zile ne-am și luat”

Anica și Stere Băbăscu

Unul dintre cuplurile de aur sărbătorite în această zi a dorit să ne împărtășească din experiența de viață și câteva secrete care au dus la o căsnicie atât de durabilă. Cuplul Băbăscu trăiește și acum o poveste de iubire cum numai în povești citim și ne învață că niciodată nu este prea devreme pentru a face un pas important în viață. ”Suntem foarte bucuroși că am ajuns până la nunta de aur. Nu-i atât de ușor, chiar dacă multă lume își dorește asta. Nu multă lume ajunge să serbeze 50 de ani de căsătorie, fie din neînțelegere, fie boala îi desparte. Cred că a fost o dragoste puternică și respect reciproc. Am mai lăsat unul de la celălalt când au mai fost momente de tensiune, că așa e în viață. Ne-am cunoscut la o distracție și a fost dragoste la prima vedere. În trei zile ne-am și luat. Așa a fost să fie. De atunci au trecut 50 de ani”, a povestit Anica Băbăscu. ”Am ales-o dintre toate fetele, după inimă. Când am pus ochii pe ea, n-am mai lăsat-o”, a spus mândru Stere Băbăscu. Soția a fost confecționeră, iar soțul a lucrat la fabrica de mobilă. Pentru ei acest motiv de sărbătoare a fost unul neașteptat, de care s-au bucurat mult. ”Foarte frumoasă organizarea. Nu mă așteptam la așa ceva. Acum o săptămână am primit invitația”, a spus femeia. Aceasta a dorit să transmită cuplurilor din ziua de azi, mai nestatornice și care se plictisesc rapid de partenerul de viață, că secretul unei relații este comunicarea. ”Să fie înțelegători și să comunice unul cu altul. Asta este cel mai important. Comunicarea este cheia, dacă nu există, nu e nimic. La noi în familie soțul este stâlpul familiei, dar ne-am completat amândoi unul pe altul, am găsit mereu înțelegere, chiar și în momentele dificile. Am spus ce ne deranjează și s-a rezolvat până la urmă”, a explicat femeia.

“O viață de om, un timp îndelungat și, sunt convins, cu realizări, cu supărări, cu probleme… Dar ați învins timpul! De la an la an, simt cu bucurie că numărul celor care împlinesc 50 de ani de căsătorie se mărește. Am pornit de la 40 – 50 de familii și, iată că azi avem 81 de familii. E frumos! Mi-aș fi dorit ca toate aceste familii să fie aici, dar probleme dificile i-au făcut să nu vină. Nu îi uităm, îi respectăm și în prețuim foarte mult. Mulți, mulți ani fericiți”, a spus primarul Vasile Pavăl, cu emoție. Atmosfera a fost una frumoasă de la începutul evenimentului, iar ansamblul Rapsodia Vasluiului i-a cucerit din primul moment pe mirii de aur ai Valsuiului. Bunicii nu au mai vrut să stea la masă, s-au prins în horă și au părut că întineresc pe ritmurile antrenante. Eleganța lor se vedea atât în purtarea lor cu bună-cuviință, cât și în îmbrăcămintea atent aleasă. Cu mai multe detalii despre eveniment vom reveni pe larg în ediția de luni a ziarului Vremea Nouă.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

10 COMENTARII

 1. Uite-le si pe animalele de la 102 si pe radu animalul ( betivan si prostan)si unciuleac ( betivan si chisarcos) si cernat animalu’ prostan

  • Prostalau de radu animalu cum il cheamă a vrut sa-mi gura nevasta cat proasta cu ochelari cu care sta a plecat la supt pilă în italia.sa vezi ce bătaie i-am dat la prostan.este un dobitoc fara minte, un animal.este adevarat ce am scris.un impotent bețivan si prost de crapă.

 2. Niste duplicitari si curve care au distrus tara.Mai bine ii duceți la cimitir mai repede si le faceti o groapă comună, asta merita nu o ” petrecere” comună.hotilor.

 3. Gunoaiele betive si hoate ale Vasluiului au venit să crape în ei pe degeaba de la fabrica psd.marsh ma de aici.bataia de joc a comuniștilor și securistilor.

 4. Scurt:„Ești un dobitoc cu probleme la masardă”. Acești bătrânei au trăit într-o perioadă impusă..la care toți ( și din familia ta) au fost obligați să o urmeze!

  • Is vai de mama lor acești bosorogii, stiu eu câțiva dintre ei si bețivi și prosti, da prosti grămadă.Acesti indivizi au distrus viața copiilor si a tinerilor votand cu criminalul de iliescu.pe corneliu coposu il pupi în fur dupa ce a murit si isi cereau iertare.Parintii acestor indivizi au dus greul țării…pe timpul războaielor…ei au fost, sunt si vor ramane niste fraieri pentru societatea românească, au fost niste frumoși, lasi si trădători, dovada sta nenorocirea de dupa 89…acesti indivizi aveau între 30-40 de ani la Revoluție….si uite ce au lasat mostenire la copii…au mâinile pătate de sânge, iti dai seama? Sunt niste criminali….au omorât stăpânul care ii hrănea…pe Ceausescu….un om nu chiar atat de vinovat încât să fie executat.Daca vreti câteva dovezi uitati-va la un documentar de peste 3 ore…pe youtube…pe canalul Recorder…30 de ani de democrație….sa vezi ce fața de animale aveau, jignesc si animalele…mai rau erau…animale salbaticite.Sper sa vada si domnul Timofticiuc mesajul…si sa-mi raspunda cumva….cel puțin la acel documentar….e realitatea…niste nemernicii au fost.Au furat de pe vremea lui Ceausescu….cum vrei să fim civilizați astăzi cu asemenea mentalități și indivizi?Nu este de mirare…ce am semănat asta culegem…adica nimic…ura, beție, crime, violuri, furturi…comise de indivizi de varta această….de aur….material de trompeta.

 5. Doua mici intrebari pt. kakatu’ de primar securisto-comunist al Vasluiului:
  1. Unde sunt mastile, dobitocule, sau legea e numai pt. prosti?
  2. La ce varsta s-au casatorit unii dintre invitati, la 14-15 ani? Ca soolea ala cu maneca scurta din poza a treia n-are nici macar 70 de ani!
  Vasile, nemernicule, ai invitat muraturi comuniste de-ale tale in timp ce aia care nu sunt psd-isti au fost trecuti cu vederea pt. ca nu sunt bine … orientati politic, nu-i asa?…

 6. Cum au fost selectați? Mai sunt, dar poate nu trebuiau să apară pe acolo. Îl eclipsau pe nea Vasile… Sa fie sănătos, nu sta nimeni în mâncarea lui plătită la prietenul de congregație sau se cheamă…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.