22.2 C
Vaslui
14-aug.-2022

Epava unui avion prăbuşit în 1968 a ieșit la suprafață după 54 de ani pe un ghețar din Elveția

- Advertisement -

Epava unui avion care s-a prăbuşit în Alpii elveţieni în anul 1968 a fost descoperită după 54 de ani pe un gheţar, a anunţat poliţia din cantonul Valais. Resturile aparatului de zbor au ieşit la suprafaţă pe gheţarul Aletsch, aproape de vârfurile Jungfrau şi Monch.

Oamenii legii au precizat că epava a fost găsită joi.

„În urma investigaţiilor s-a stabilit că piesele provin de la epava unui Piper Cherokee, înmatriculat HB-OYL, care s-a prăbuşit în acest loc la 30 iunie 1968. Operaţiunile de recuperare vor fi întreprinse cât mai curând posibil”, a indicat poliţia într-un comunicat.

Potrivit ziarului regional 24 Heures, la bord se aflau un profesor, un medic şi fiul său, cu toţii originari din Zurich. Corpurile lor au fost găsite la acea vreme, însă nu şi epava, notează Agerpres.

„La momentul accidentului, acum mai bine de cincizeci de ani, mijloacele tehnice de recuperare ale epavei avionului pe un teren dificil erau limitate”, a adăugat poliţia…https://www.digi24.ro/stiri/externe/epava-unui-avion-prabusit-in-1968-a-iesit-la-suprafata-dupa-54-de-ani-pe-un-ghetar-din-elvetia-2038477

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.