14.8 C
Vaslui
26-sept.-2021

Episcopia Husilor a oferit ghiozdane si rechizite noi, pentru 1500 de copii sãrmani!

PROGRAM EPARHIAL… Noul an scolar 2021-2022 a început cu mai multã sperantã pentru 1500 de copii din satele judetului Vaslui. Acestia au primit din partea Episcopiei, prin Asociatia „Filantropia Ortodoxã Husi”, ghiozdane noi, pline cu rechizite.

Programul eparhial „Un ghiozdan pentru noul an scolar” se aflã la a IV-a editie în Episcopia Husilor. Programul se adreseazã copiilor si tinerilor proveniti din familii defavorizate si are în vedere, alãturi de bursele oferite de Centrul Eparhial Husi, prevenirea abandonului scolar.

„Prin programul eparhial „Un ghiozdan pentru noul an scolar”, derulat cu binecuvântarea Preasfintitului Pãrinte Ignatie, Episcopul Husilor, am reusit si în acest an, cu ajutorul multor oameni de bine si cu sprijinul prietenilor Asociatiei „Filantropia Ortodoxã Husi”, din Timisoara, Alba, Turda, Cluj -Napoca, Câmpia Turzii, Bucuresti, Anglia, Germania si Franta, sã pregãtim 1500 de ghiozdane complet echipate, pentru acei copii care provin din medii vulnerabile. Si pentru ei, prima zi de scoalã trebuie sã fie o bucurie si sã aibã încrederea cã, prin educatie, îsi pot face un rost frumos în viatã”, a mentionat pãrintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, presedintele Asociatiei Filantropia Ortodoxã Husi.

Copiii din Coroiesti, Mãlusteni, Tutcani, Docani, Stâncãseni,  Orgoiesti, Fundu Vãii, Albesti, Davidesti, Deleni, Grumezoaia, Hurduci, Oltenesti, Rîsesti, Stroiesti, Puntiseni, Ursoaia, Gârceni, Delesti, Cosesti, Ivãnesti, Telejna, Serbotesti, Ghermãnesti, Fãlciu, Botesti si Drânceni, alãturi de 200 de copii din  Episcopia Basarabiei de Sud, au fost ieri, în prima zi de scoalã, cu ghiozdane noi.

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

1 COMENTARIU

  1. De la voi de ce nu dați, mă??? De ce este știrea despre voi când voi nu scoateți una de un leu din buzunar??? 1500 de copii sărmani, de ce sunt sărmani? Le țineți părinții în evul mediu cu vrajelile bisericii și după va mirați de ce au 19 copii în familiile sărace.Scârbă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here