spot_img
25.1 C
Vaslui
20-iul.-2024
spot_img

Episcopia Husilor organizeazã si în acest an tabere de varã pentru 2000 de copii din judetul Vaslui

- Advertisement -

ACTIVITÃTI… 2000 de copii din întreg judetul Vaslui se vor putea bucura în aceastã varã de taberele organizate de Episcopia Husilor, în diferite locuri din judet. Este deja a VI-a editie a „Taberelor de Varã” organizate de reprezentantii Episcopiei, în parteneriat cu Asociatia „JoyCamps România”.Prin educatia nonformalã tinerii descoperã într-un mod diferit si frumos credinta, se apropie altfel de naturã si leagã noi prietenii cu studentii si masteranzii animatori voluntari”, spun reprezentantii Episcopiei Husilor.

„Proiectul eparhial de tabere de varã pentru copii si tineri „Copilãrie si credintã”, editia a VI-a, se deruleazã, cu binecuvântarea Pãrintelui Episcop Ignatie, în perioada 30 iunie – 06 septembrie 2024. Episcopia Husilor, în parteneriat cu Asociatia „JoyCamps Romania”, este prezentã, prin cele 11 tabere de câte 4 zile fiecare, în 21 de comunitãti rurale si una urbanã, pentru un numãr de  aproximativ 2000 de copii participanti. Un numãr de 107 voluntari animatori socio-educativi implementeazã activitãtile si atelierele taberelor, pe tot parcursul verii. Tinerii participã la atelierele de creatie „magic hands”, brãtãri si cruciulite, muzicã si spiritualitate, dans si sport, prim-ajutor, dar si tir cu arcul sau tehnici de orientare si supravietuire în naturã. Prin educatia nonformalã tinerii descoperã într-un mod diferit si frumos credinta, se apropie altfel de naturã si leagã noi prietenii cu studentii si masteranzii animatori voluntari. Totodatã, copiii iau parte la rugãciunile de dimineatã si de searã, oficiate alãturi de preotii organizatori. Fiecare tabãrã se încheie cu Sfânta Liturghie, unde toti participantii se împãrtãsesc cu Trupul si Sângele Domnului. În aceste zile, echipa „JoyCamps Romania” este prezentã în satul Popeni, din comuna Zorleni, unde se desfãsoarã prima tabãrã din acest an, cu implicarea parohiilor Popeni 1 si Popeni 2, a Scolii Gimnaziale din localitate si a Primãriei comunei Zorleni. La aceastã tabãrã participã un numãr de 140 de copii. Taberele care vor fi organizate în Episcopia Husilor în perioada 01 iulie – 06 septembrie 2024 vor fi în comune precum Zorleni, Vinderei, Vutcani, Ivãnesti, Bogdãnesti, Osesti, Duda-Epureni, Munteni de Sus, Drânceni, Rafaila, dar si în orasul Negresti”, au transmis reprezentantii Episcopiei, printr-un comunicat publicat pe siute-ul oficial, episcopiahusilor.ro.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

14 COMENTARII

 1. Sa-i spun acestui asa zis anonim , care de fapt este „mare” consilier al lui Broscoiu trif, sa nu mai mănânce kkt, sa nu se ia de preoții adevărați, cu coloana vertebrala și de mulți care da îl respectam pe episcopul Corneliu, și nu gunoaiele ca voi!
  Javre analfabete basarabene ,vicleni.imputiti

  • Ce-i Cornelică, te distrezi la comentat, ca doar atâta putere mai ai, tu ești cel care mananci kkt. Succes in continuare, îți ținem pumnii!

 2. Cine naiba se duce in tabere religioase pentru un blid de mâncare si rugăciuni non stop? porcăria asta numai tabără pentru copii nu e, doar împinși de nevoie se duc
  Asta inseamna sărăcie lucie, cel mai probabil asta se vrea si in continuare, ca de n-ar fi sărăcie nu s-ar duce nimeni si nici escrocii nu ar mai avea pentru ce cere bani

 3. Felicitări preoților catolici care nu plătesc presa sa apară la ziar cu activitățile care le fac.
  Broscoiul din fruntea episcopiei nu știe cum sa apară ca moțul de pe kkt.sictir nimicuri viclene și dispareti

 4. Episcopia a cumpărat „Castelul dintre vii” unde a venit Ceaușescu, cu 200.000 euro și acum trebuie sa-l renoveze.Belescoi când vede banii, ii tremura capul. A primit marea distincție, pentru furaciunea din episcopie.niste vicleni, uitati-va ce priviri au..Belescoi, Trif zis Broscoiul

 5. la randul lor popii fac colecte de la enoriasi ! sunt biserici unde popii in fiecare duminica cer mereu bani ,bani …..parca banii ii culegi de pe marginea drumului .

  • Felicitări preoților catolici care nu plătesc presa sa apară la ziar cu activitățile care le fac.
   Broscoiul din fruntea episcopiei nu știe cum sa apară ca moțul de pe kkt.sictir nimicuri viclene și dispareti

 6. Am citit comunicatul de pe site ul Episcopiei si m am minunat: “multumim preotilor care ne primesc”…dixit Rugina! Bai baiatule, toate taberele s au facut exclusiv pe cheltuiala preotilor! Toate aceste activitati prezentate frumos de presa sunt platite de Cj, sponsori, protopopii cotizeaza sunand preotii sa dea bani. Se cheltuie putin, minim, vezi ziua copilului, unde cei prezenti au primit un meniu, o apa si o inghetata. Restul banilor raman in buzunarele lui Ignatie si Berehoi. Ei deconteaza apoi din nou, din veniturile episcopiei. Taxe peste taxe, carti la suprapret, multeee, desigur, vin, lumanari( vreo 300 tn pe an). Si, binenteles, in prim plan este mereu episcopul si Berehoi.Am vazut ca au multumit dlui Ciomaga. Banii dati de el ca sponsorizare pt aceste tabere sunt in buzunarul lor! Cam asta este reteta . Colecte peste colecte, dar nimeni nu stie cat s a strans, cat s a dat. Pentru ca beneficiarii primesc nici jumate din cat dau preotii. Cand a venit, Ignatie perora ca nu are nevoie de bani sa se roage. Dar el este mai lacom decat Corneliu.
  Centrele pt batrani: primariile platesc utilitatile, Cj salariile, dar beneficiarii platesc vreo 4500 ron sa stea acolo.Deci..profit . Dar ne spune nonsalant tatucul Ignatie ca nu sunt bani, ca el face activitate sociala! Rusine! Centrele pt copii: fac oamenii pomeninpe acolo, primariile platesc utilitatile, Cj salariile
  Am inteles ca cel de la Falciu s a inchis. Racla: nimeni nu stie cat costa, la Barlad s au strans deja vreo 2 miliarde vechi. Bani si bani, investitii in imagine si presa.Mi e scarba!

  • Cornelus draga sau slugoilor lui, calominiati, calomniati, ca sa iasa ceva. Dar nu va iese nimic. Nici voi nu credeti ce scrieti. Muriti de ciuda ca Ignatie e un om serios si face atatea pentru copiii si batranii saraci. Dracul din voi nu suporta binele facut.

   Nu mai manipula si minti ca li se cer popilor (Radu, Melinte, Tudorica fripturica si vicleanul sau altii slugoi de a lui Cornelus frecus). Nu li se cere niciun ban pe activitatile sociale, nici pe altceva, desi ar trebui sa fie si ei solodari cu asa ceva, asa cum se face in toata tara. Asta o stiti chiar voi. Sunt boerii toti preotii de cand a venit Ignatie. Asta le cere doar sa se roage si sa fie cinstiti. Nimic mai mult. Dar si asta ii deranjeaza pe slugile lui Cornelus sau pe altii care sunt cu dezlegarile, alde Melinte vraciul, care este si eretic, slujeste pe la bisiericile catolice din oras si nu ii place sa faca Liturgie.

   Activitatile sociale sunt sustinute de episcopie, filantropia Husi, de parohiile din strainatate si de oameni de bine. Primariile sustin foarte putin. Nici 15%. Salarii si toata functionarea centrelor sunt suportate de episcopie. Dar muriti de ciuda ca mii de copii si batrani se bucura de dragostea bisericii.
   Scoateti minciuni ca poate cineva va crede. Sunteti niste draci. Asta e adevarul. Oricum pe Ignatie nu il intereseaza prostiile voastre. Cornelus stie ca Ignatie nu il denigreaza si nu deschide gura ca sa se auda tot ce a facut Cornelus: bani scosi din episcopie si dati lui Olaru, abuzuri peste abuzuri.

   Ignatie e prea bun si nu va face nimic. Desi ar trebui sa va zboare pe toti. Incepand cu Marinica frutinica, smecherul de la Sf Dumitru si terminand cu prietenul lui, Melinte vraciul de Husi.

   Aici e duhul necurat a lui Cornelus: moare de ciuda si il ataca pe Ignatie, care nu-l intereseaza banii, nici bogatiile, nici faima, ci doar sa ajute pe cei saraci si pe preoti, carora le da bani din buzunarul lui si traieste simplu.

   Va luati si de presa, spunand ca este platitta. Nu plateste nimeni nimic. Ia intrebatii-i pe ei. Cornila daca a facut prostii si presa a facut ordine, va deranjeaza. Presa nu inseamna mizerie, cum cred slugile lui Cornelus, ci oameni cinstiti si care iubesc biserica. Ati vorbit denigrat-o pe aici si pe Alina Darie, numind-o analfabeta si proasta., cand ea e una dintre cele mai destepte ziariste din Vaslui. Aici e tot mana lui Cornelus. El nu o suporta pe Alina Darie, ca scria despre mizeriile lui.

   Asa ca manipulati in alta parte. Nici voi nu credeti ce scrieti. Si voi stiti cat e de bun Ignatie si cate face pentru judetul nostru.

   • De ce nu are dreptate, care minciuna ?
    Nici eu n-am văzut vreodată sa spuna câți bani s-au strâns, la orice colecta fac, unde se duc banii aia si cât s-a donat ? nu e normal sa spuna ?
    Donați pentru nu știu ce, pun si conturi dar nimic nu mai răsuflă dupa asta, donați pentru racla, nu spun nici cat costa nici cat s-a donat, nimic, unde se duc banii si cat s-a donat ?

  • Sa mergi la Filantropia sa iei doi pamperși sa i pui pa ochișori, ca tare mai plângi după Corneliu Poponila, tare mai plângi după epoca corupta și sulfuroasă din vremea lui. Sunteți tari pe comentarii, dar in realitate sunteți niște lași. Cinste episcopului Ignatie, care face treaba buna, voi mai schimbați pamperșii pana una alta.

   • Asta se numește înșelătorie nu lucruri bune, la donații totdeauna se spune cat este necesar si cat costa obiectivul, când s-a atins suma se pune stop si se anunță, când donațiile depășesc suma si popii nu anunță nimic e înșelătorie, tot ce se colectează in afara sumei necesare fără sa se anunțe e furt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.