2.1 C
Vaslui
28-ian.-2022

Episcopul Husilor, pacient de rând în containerele de la Boli Infectioase! Modest si smerit, PS Ignatie a preferat Spitalul Bârlad

PS Ignatie, episcopul Hușilor

CÃLDURA SMERENIEI… Desi s-ar fi putut interna la spitale din Iasi sau Bucuresti, unde ar fi putut beneficia de o îngrijire specialã si de conditii de cazare mai deosebite, Episcopul Husilor, Preasfintitul Ignatie, a ales sã se interneze de rând cu toti vasluienii suferinzi de Covid-19, într-unul din cele cinci containere amplasamente în perimetrul Spitalului din Bârlad. Acolo se aflã internat acum, unde a adus bucurie si un licãr în plus de sperantã bolnavilor care aproape cã nu puteau crede cã preotul cu haine simple si cu zâmbet cald, aflat pe patul de alãturi, este nimeni altul decât Ierarhul Husilor. Iatã, asadar, cum Episcopul care, într-o searã de Crãciun, a mers sã ducã mâncare caldã oamenilor strãzii din Bârlad si a cinat cu ei, în adãposturile lor, nu îsi dezminte firea modestã si atât de apropiatã cu oamenii simpli, aflati în nevoie. A cerut discretie în tot ceea ce priveste situatia sa de acum, însã oamenii din jur nu pot sã nu remarce: «E de-o simplitate si de o cãldurã în purtarea sa Prea Sfintitul, cã nici nu stii cã el e Episcopul Husilor. Ar fi putut sta acum în lux, într-o rezervã cu medici multi în jurul sãu. Dar dânsul a cerut sã fie adus aici, cu noi. Mãnâncã cu noi, stã cu noi în container, ne vorbeste, primeste acelasi tratament cu noi. Dumnezeu ne va ajuta pe toti », le-a povestit rudelor, cu lacrimi în ochi, unul din pacientii internati în aceastã perioadã în Spitalul din Bârlad.

Dupã internarea Preasfintitului Ignatie la Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad, Episcopia Husilor a tinut sã facã o serie de precizãri necesare. „Episcopia Husilor doreste sã aducã la cunostinta opiniei publice cã Pãrintele Episcop Ignatie, în urma efectuãrii unui test pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, a fost declarat pozitiv. Preasfintia Sa a luat mãsura izolãrii încã de la primele simptome, înainte de primirea rezultatelor testului, iar dupã confirmare a mers pentru a se  interna la Spitalul <<Elena Beldiman>> din Bârlad.

Profesionalismul managerului, a personalului medical si conditiile de spitalizare din unitatea medicalã de la Bârlad sunt la un standard înalt, iar starea de sãnãtate a Ierarhului Husilor este una bunã.

Episcopul Ignatie a îndemnat stãruitor, încã de la începutul pandemiei, în cuvântul pastoral din 22 martie 2020, sã fie respectate cu strictete recomandãrile autoritãtilor abilitate cu privire la gestionarea acestei crize pentru cã:  «Virusul nu umblã de unul singur, ci este „transportat” de oamenii contaminati. Cred cã si în aceastã recomandare Dumnezeu ne dã un semnal cã este benefic sã ne smulgem din zgomotul lumii, din alergãtura epuizantã a sãrmanei fiinte omenesti, care nu mai are resursele necesare de a se interioriza, pentru cã este împrãstiatã în cele trecãtoare si în cele fãrã de niciun sens pentru lumina sufletului nostru. În mod paradoxal, distantarea socialã si fizicã dintre oameni coincide cu o apropiere mai profundã de Hristos si, implicit, o apropiere sufleteascã mai intensã între noi (…) Tineti cont doar de ceea ce vã este comunicat oficial de cãtre autoritãtile abilitate în gestionarea crizei, în care ne aflãm, si de ceea ce spun specialistii în domeniu. Restul este doar materie toxicã, care întretine inutil angoasa si dezordinea gândurilor, pentru a ne arunca în deruta manipulãrilor grosolane si a socurilor existentiale», a spus PS Ignatie.

În spiritul tuturor actiunilor de sprijin acordate unitãtilor medicale si persoanelor din categoriile vulnerabile, precum si a recomandãrilor de preventie, fãcute pânã în prezent de Centrul Eparhial Husi, îndemnãm, în continuare, pe toti credinciosii, sã trateze cu maximã responsabilitate, fãrã a lãsa loc la panicã, mãsurile de protectie împotriva infectãrii cu noul coronavirus si sã nu cadã victime ale niciunui tip de manipulare în acest domeniu. Rugãm pe Milostivul Dumnezeu sã aibã grijã de cei bolnavi, de cei sãnãtosi, de bãtrâni, de tineri, de copii si de îngerii sãnãtãtii noastre, care sunt medicii si asistentii medicali, credinta fiind cea care alungã cu adevãrat orice formã de fricã în fata virusului.”, se mentioneazã într-un comunicat postat pe site-ul Episcopiei Husilor.

 

Ultimele Știri
Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here