spot_img
27.5 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Epopeea a luat sfârsit: dupã o caznã de un sfert de veac, cinematograful de la Husi va oferi din nou filme publicului!

- Advertisement -

NOTABIL… Dupã nu mai putin de 24 de ani, de când a rulat ultimul film în cinematograful de la Husi, iatã cã vineri, 17 mai 2024, va fi reaprins marele ecran al cinemaului „Dacia”. Primele filme au fost deja stabilite, la fel si pretul biletelor, care variazã între 16 si 27 de lei. În definitiv, o sperantã sincerã a multor localnici se împlineste în aceastã sãptãmânã. Era pãcat ca în „orasul dintre vii”, unde cinematograful a fost generatii la rând si divertismentul principal, sã fie tinut ca o ruinã îmgropatã în gunoaie si moloz chiar în centrul orasului. Tinând cont de însemnãtatea momentului, responsabilii au adus filme noi, produse în 2024, precum „Challengers” si „Planeta Maimutelor – Noul Regat”.

Pentru Husi este un eveniment notabil redeschiderea cinematografului „Dacia”, dupã 24 de ani, de când, cu zgomot surd de lanturi ruginite, acestuia i-au fost închise usile ponosite. Pe moment, localnicii nu au simtit efectele unui asemenea gest, cãci în anii 1990 – 2000, orasul o ducea greu, cu somaj mult, cu probleme economice foarte mari, iar cinematograful pãrea sã fie ultima lor problemã. Cu timpul însã, cu cât lucrurile au început sã se schimbe, aspiratiile au devenit altele, iar nevoia de culturã, de locatii civilizate în care sã se întâmple evenimente bune pentru suflet, pentru constiintã, s-a acutizat. S-a întâmplatã însã ca „viziunile” conducerii Primãriei de imediat dupã anii 2000 sã nu fie în asentimentul localnicilor, asa cã au fost edili care dãdeau cinematograful ca si „mort” ireversibil, din cauze dintre cele mai diverse. Pânã la urmã, în mandatul care tocmai se încheie, s-a reusit atragerea unei finantãri consistente, prin CNI, bani cu care clãdirea a fost refãcutã si dotatã dupã cele mai moderne standarde.

Când scopul e bun pentru comunitate, si disputele din Consiliul Local pot avea un rezultat concret si util

A fost o întreagã problemã în Consiliul Local si cu privire la „paternitatea” acestei realizãri. Primarul Ioan Ciupilan, cel care va rãmâne în istoria localã neconventionalã ca primarul în mandatul cãruia s-a redeschis cinematograful „Dacia”, a fost supãrat cã liberala Cãtãlina Popa si-a asumat si ea initiativa. Dar dincolo de orgoliile politice, liberala Cãtãlina Popa are meritul de a fi fost consilierul care a insistat mult în Consiliul Local pentru refacerea cinematorgafului „Dacia”, iar primarul Ioan Ciupilan are, la rândul sãu, meritul, deloc de neglijat, cã a reusit sã aducã banii de la CNI, printr-o investitie aproape de necrezut. A rãmas de poveste expresia „sãrut-mâna, vã iubesc”, rostitã la telefon de primarul Ciupilan, cãtre o doamnã de la CNI, cu putere de decizie asupra finantãrii. Întrucât discutia a devenit publicã, dat fiind faptul cã se petrecea la telefon chiar în timpul unei sedinte de Consiliu. Unii nu l-au crezut si au bãnuit cã e o scenetã, însã surpriza a fost cã finantarea chiar s-a concretizat atunci si, iatã, în 2024 obiectivul este fãcut si deschis publicului. În concluzie, actiunile celor doi vechi si activi opozanti, Ioan Ciupilan si Cãtãlina Popa, au fost necesare pentru rezultatul final, chiar dacã, în aparentã, putea fi interpretatã doar o hartã politicã. Iatã cã, dacã scopul este bun pentru comunitate, disputele dintre opozantii activi în Consiliul Local pot avea rezultate concrete si utile.

Preturi între 16 si 27 de lei pentru vizionarea unui film la cinema „Dacia” de la Husi

Programul la Casieria cinematografului va fi, zilnic, de la 9,00 la 16,00. Elevii, studentii si pensionarii vor plãti pentru un film prezentat pânã la ora 16,00 un pret între 16,00 si 19,00 lei, iar toti ceilalti spectatori, între 20 si 23 de lei. Seara însã pretul creste putin si elevii, studentii si pensionarii vor plãti între 22 si 25 de lei, iar ceilalti, între 23 si 27 lei. Diferenta de pret este datã de ochelarii pentru realitatea virtualã, 2 D sau 3 D. Fatã de Iasi, de pildã, unde multi huseni au mers la cinema în tot acest timp, preturile sunt considerate acceptabile.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Era și normal sa-i dea drumul acum, doar e an electoral, se mai asaltează câte o străduță, așa se prostesc masele de oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.