Epureni, singura localitate din județ cu restricții dure privind combaterea pandemiei!

SUB INCIDENȚA COVID… Comuna Epureni este singura localitate din județul Vaslui care are o rată a incidenței Covid-19 mai mare de 4 la mia de locuitori și unde s-au impus restricții!

SITUAȚIE COVID-19… Situația epidemiologică la nivelul județului Vaslui prezentată de Direcția pentru Sănătate Publică Vaslui, se prezintă astfel – 14.472 de cazuri confirmate cu noul coronavirus: -273 de persoane internate în spital: 254 pe secții (asimptomatici 1, forme ușoare 31, forme medii 105, forme severe 117) și 19 în ATI (intubați 6, pe masca CPAP 9); 395 de persoane decedate; 13.322 de persoane vindecate; 482 de persoane pozitive la domiciliu. La nivelul județului Vaslui, dintr-un număr total de 28 de paturi ATI, mai este disponibil doar un pat. Cât privește rata de incidență a Covid-19 în județul Vaslui, aceasta nu depășește 1,5 la mie pe tot județul. Pe comune și orașe, cea mai mare rată a incidenței Covid-19 este în comuna Epureni, de 5,76 la mia de locuitori, fiind singura localitate unde se aplică noile reglemetări, mai precis în weekend se închid magazinele alimentare la orele 18.00, iar populația nu mai poate ieși din case după orele 20.00 decât cu declarație pe proprie răspundere sau cu adeverințe de la angajator dacă trebuie să meargă la muncă.

Prefectura Vaslui a transmis Hotărârea nr. 26 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vaslui, prin care precizează că în tot județul doar o singură localitate intră sub incidența noilor reglementări, privind combaterea coronaviruslui. Este vorba despre comuna Epureni, unde rata incidneței pentru Covid-19, la 14 zile, este de 5,76 la mia de locuitori. În celelalte localități (3 municipii, 2 orașe și 80 de comune) nu se aplică noile reguli impuse de Guvern. Astfel că, la Epureni, doar în weekend se închid magazinele alimentare la orele 18.00, iar locuitorii nu au voie să iasă din case după orele 20.00, decât dacă este strict necesar (medic, urgențe de familie, farmacii), completând o declarație pe propria răspundere, precum și având adeverințe date de angajatori, în cazul celor care muncesc după orele 20.00 și trebuie să meargă acasă sau la muncă.

Deocamdată, localitățile care nu au rata de incidență peste 4 la mia de locuitori, nu intră sub aceste reglementări, deși circulă niște fake news-uri că s-ar fi trimis adrese de la poliție, la niște patroni din Bârlad, că trebuie să închidă la orele 18.00 prăvăliile lor numite supermarketuri! „Nici nu se pune problema deocamdată la Bârlad. Rata de incidență pentru data de 28 martie este de 3,84 la mia de locuitori, deci sub 4 la mie. Rămân valabile regulile de până acum, din Hotărârea CJSU Vaslui nr. 24/26 martie. Iată ce localități au incidența Covid între 3 și 3,9 la mia de locuitori: Coroiești – 3,086, Banca – 3,206, Poienești – 3,212, Crețești – 3,515, Ciocani – 3,550, Municipiul Bârlad – 3,847 și Grivița 3,913.

Pentru localitățile din județul Vaslui, prevăzute, în care rata incidenței cumulative a COVID-19, în ultimele 14 zile, este mai mare de 3%o de locuitori, începând cu data de 28 martie, ora 00:00 și până la data de 10 aprilie 2021, ora 24:00, se instituie următoarele măsuri:

Interzicerea organizării și desfășurării activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte; interzicerea organizării și desfășurării spectacolelor de tipul drive-in și organizării și desfășurării în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale; interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor. Se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective; interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități în spațiile publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent; desfășurarea activității restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități. Se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective; interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc”, au menționat reprezentanții CJSU Vaslui, în Hotărârea 26 din 27 martie.
1 COMENTARIU

  1. Pai asa se iau prostii, prin invaluire ca sa-i pui in tema pe “desteptii” care nu ar accepta. Drept urmare, in urma studiilor s-a stabilit ca la Epureni sunt cei mai prosti… apoi cei care urmeaza nu au ce sa comenteze ca sunt langa Epureni… sunt curios cand ajungeti la Murgeni va dati pantalonii jos? :))

LĂSAȚI UN MESAJ