11.6 C
Vaslui
20-mai-2022

Erori la platforma de asigurări de sănătate. Este a treia zi la rând când sunt probleme

Platforma de asigurări de sănătate are din nou probleme. Este a treia zi la rând când se înregistrează erori de conectare, deoarece sistemul este subdimensionat şi construit pe tehnologii şi echipamente învechite.

Erori la platforma de asigurări de sănătate. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a anunţat vineri că platforma informatică a asigurărilor de sănătate a înregistrat disfuncţionalităţi în ultimele trei zile.

Pentru a treia zi consecutiv se înregistrează erori de conectare, întrucât sistemul este subdimensionat şi construit pe tehnologii şi echipamente învechite. Instituţia anunţă că a demarat un proiect pentru redimensionare.

”În ultimele 3 zile, platforma informatică a asigurărilor de sănătate (PIAS) a înregistrat unele disfuncţionalităţi care au fost investigate şi s-au luat masuri pentru remedierea lor. Disfuncţionalităţile nu au fost rezolvate în totalitate, astfel că şi astăzi există situaţii în care la accesarea platformei de către furnizori se mai înregistrează erori de conectare. CNAS, împreună cu partenerii care asigură mentenanţă PIAS, fac eforturi pentru remedierea cât mai urgentă a situaţiei”, a transmis, vineri, CNAS.

Potrivit sursei citate, din analizele efectuate până în prezent asupra platformei, una dintre cauze o reprezintă suprasolicitarea PIAS, dat fiind că în această perioadă o parte dintre furnizorii aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurări încarcă în platformă raportările lunare. …https://www.romaniatv.net/erori-la-platforma-de-asigurari-de-sanatate-este-a-treia-zi-la-rand-cand-sunt-probleme_5769248.html

Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here