spot_imgspot_img
26.2 C
Vaslui
29-sept.-2023

Eroul de la Teisoru a plãtit cu viata!

- Advertisement -

SFÂRSIT Florin Cepraga, bãiatul în vârstã de 16 de ani din localitatea vasluianã Teisoru care si-a riscat viata în lacul de acumulare de la Puscasi pentru a salva de la înec doi amici de scãldat, a trecut în lumea dreptilor. Moartea sa i-a socat pe cunoscuti, care sperau în sansa lui de recuperare, chiar dacã s-a aflat în comã profundã de mai bine de o sãptãmânã!

La doar 16 ani, bãiatul din comuna vasluianã Teisoru, Florin Cepraga a fãcut un gest extrem: a salvat cu pretul propriei vieti, viata altor doi copii! Cei doi copii se scãldau în lacul de acumulare Puscasi, de lângã comuna cu acelasi nume. Curentii i-au tras într-o zonã cu apa mai adâncã, s-au speriat si au început sã strige dupã ajutor. Cu toate cã nu stia sã înoate în apa adâncã, bãiatul de 16 ani a sãrit în apa învolburatã. Pe unul dintre copii l-a scos fãrã probleme. Când s-a întors dupã al doilea, a avut ghinion. Copilul s-a urcat pe umerii bãiatului, si a reusit astfel sã se salveze de la înec. Din pãcate, Florin nu a mai reusit sã se ridice la suprafata apei. A fost scos de acolo 20 de minute mai târziu, fãrã suflare. A fost resuscitat de medici, timp de 25 de minute si, în mod miraculos, inima lui a început sã batã din nou. Florin a fost transportat în stare gravã la un spital din Iasi. Timp de o sãptãmânã s-a aflat în comã profundã, fiind tinut în viatã numai de aparate. La mai bine de o sãptãmânã dupã ce si-a salvat prietenii de la înec, Florin Cepraga a încetat din viatã sâmbãtã noaptea.

Satul Teisoru, în doliu

Întreaga comunitate din localitatea Teisoru deplânge disparitia lui Florin Cepraga. Atât familia unuia dintre bãietii pe care Florin Cepraga a dorit sã-l salveze, Nãstase, cât si edilul comunei Puscasi vor sã contribuie financiar pentru a sprijini familia pusã la grea încercare. „Tot ce pot sã spun acum e cã vom acorda un ajutor finaciar, de 500 lei, si vom mai plãti sicriul si o parte din pomene”, a spus Neculai Ignat, primarul comunei Puscasi. Familia Nãstase este si ea alãturi de familia îndoliatã. “Toatã lumea din satul nostru este îndureratã de ceea ce s-a întâmplat cu Florin. Nimãnui nu i-ar fi plãcut sã se afle în situatia asta. Cu sigurantã îi vom sprijini familia, îi vom ajuta la coroane, la tot ceea ce este crestineste de fãcut pentru familia lui Florin”, ne-a declarat sora lui George Nãstase, unul dintre prietenii lui Florin Cepraga salvat de la înec. Atât vecinii, cât si cei care l-au cunoscut pe Florin deplâng disparitia sa prematurã din aceastã lume. “Acest copil este un mare erou. Exemplul sãu ar trebui sã-i lumineze pe toti, pe atâtia oameni care au uitat ce înseamnã sã tii la semeni si sã-i ajuti. Chiar sã te si sacrifici pentru ei. Pentru cei ce nu pot sau nu stiu cum sã se comporte în fata unui astfel de exemplu, ar fi bine mãcar o rugãciune sã învete si sã-i dedice acestui minunat copil. Avem nevoie de copii si de un viitor cu astfel de exemple de putere de dãruire si sacrificiu”, sunt de pãrere mai multi vecini ai familiei Cepraga.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.