spot_imgspot_img
spot_img
1.8 C
Vaslui
09-dec.-2023

Eroul de la Teisoru se zbate intre viata si moarte

- Advertisement -

GRAV Dupã ce a sãrit în apã sã-si salveze doi prieteni, Florin Cepreaga, de 16 ani, din localitatea vasluianã Teisoru, se aflã în stare gravã la un spital iesean, în comã de gradul IV. Între timp, discutiile în sat, pe marginea acestui subiect sunt contradictorii. Desi mai multi martori oculari au declarat cã Florin a sãrit în apã sã-si salveze prietenii, tatãl unuia din bãiatul salvat crede cã a fost vorba de un accident. În loc sã-i fie reconoscãtor adolescentului care i-a salvat bãiatul, acesta fabuleazã pe marginea unor scenarii ciudate.

Ieri, la casa familiei Cepraga era liniste. Pãrintii erau plecati la spital, unde stau alãturi de Florin, iar acasã au rãmas sã aibã grijã de gospodãrie ceilalti doi frati. Ionut, în vârstã de 14 ani, spune cã fratele sãu Florin stia sã înoate, însã nu si în apa adâncã. “Stia sã înoate, însã nu foarte bine, nu stia sã calce apa, adicã nu putea sã înoate la adâncime. Ne este teamã cã l-am putea pierde, suntem cu totii îngrijorati de soarta lui”, spune Ionut Cepraga. În schimb, tatãl bãiatului salvat de la înec, George Nãstase, nu crede cã bãiatul sãu a fost salvat de Florin. “Din ce am auzit si eu vorbindu-se, din sat a plecat o gascã de 8 bãieti la scãldat pe barajul de la Puscasi. Acolo, dupã cum fac bãietii ca sã impresioneze care e mai tare, a început fiecare sã sarã de pe pod, iar unii au ajuns unde era apa mai adâncã. Ce mã mirã faptul cã în preajmã erau pescari, puteau mãcar sã-I atentioneze sã nu se avânte prea departe. Dacã George al meu s-a bãgat în apã mai adâncã, si Florin a sãrit dupã el si într-adevãr stia sã înoate, de ce s-a înecat si el?! Acest baraj ar trebui împrejmuit cu un gard, chiar am sã discut cu domnul primar al comunei pentru a întreprinde ceva în acest sens, pentru ca acolo s-au întâmplat atâtea tragedii ce ar putea fi evitate. Este un pericol social”, a declarat Marcel Nãstase, tatãl bãiatului salvat de la înec, fãrã sã se gândeascã mãcar o clipã la faptul cã un alt bãiat se zbate între viatã pe patul de spital dupã ce i-a salvat fiul.

Florin Cepraga, în comã profundã!

În timp ce George Nãstase si-a revenit, fiind internat la Sectia Pediatrie a Spitalului judetean de Urgentã Vaslui, Florin Cepraga a fost transferat la un alt spital din Iasi, unde se zbate între viatã si moarte. “Când a fost adus la spital, Florin Cepraga se afla într-o stare extrem de gravã. L-am vãzut atât în timpul noptii, cât si dimineatã. Avea hematurie, iar pupilele erau fixe, semn cã nu-i mai functiona creierul. Nu mai avea niciun reflex, se afla în comã de gradul IV. Celãlalt bãiat, George Nãstase era bine de la început, se va externa în cursul zilei de luni. Acesta este cel de-al doilea caz de înec de anul acesta, în urmã cu o lunã jumãtate s-a mai prãpãdit un bãiat de la Feresti”, ne-a declarat medicul pediatru Narcis Gafton.

Bãiatul salvat spune cã nu l-a vãzut pe Florin

Dupã ce a trecut razant pe lângã moarte, bãiatul salvat de la înec, George Nãstase, spune cã nu se va mai avânta niciodatã în apã. Despre cum a fost salvat de la înec, îsi aduce aminte cum a apucat în apa adâncã pe cineva de un picior, apoi de mânã care l-a si scos afarã din apã. “Fãceam baie, la un moment dat aveam apa pânã la brâu, când, deodatã, am intrat în apa mare. Nu stiu sã înot, însa Florin stia. Erau niste pescari la baraj, care împreunã cu ceilalti bãieti cu care venisem au fãcut un lant uman. Pe unul dintre ei l-am prins de picior, apoi de mânã, atât îmi aduc aminte. Pe Florin nu l-am vãzut, nu cred cã a sãrit dupã mine. Nici nu stiu ce a vrut sã facã”, ne-a povestit George Nãstase, bãiatul salvat de la înec.

“A sãrit sã salveze doi bãieti”

“Noi eram aici, dãdeam la peste când i-am vãzut cã vor sã facã baie. Le-am zis cã asta nu vreme de scãldat, cã e frig si cã sunt valuri, dar ei nu au ascultat. Erau trei bãieti, dintre care doi mai mici. Ãia doi s-au bãgat în apã si au fost luati de val. Cel mai mare a sãrit dupã ei si a reusit sã îi scoatã la mal, dar din pãcate el nu a mai iesit la suprafatã. Un pescar a vrut sã intre sã îl scoatã, dar când a vãzut cã apa e foarte adâncã si cã sunt valuri asa mari, s-a retras, cu toate cã era un bun înotãtor. Salvarea a venit cam în 20 de minute împreunã cu pompierii care l-au scos din apã. Sã dea Dumnezeu sã trãiscã, pentru cã a fost curajos si nu meritã sã piarã asa tânãr.”, ne-a declarat un pescar, care a fost martor la întreaga scenã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.