33.1 C
Vaslui
02-iul.-2022

Etichetele lui Pleşu: Ponta e tânăr cu mentalitate senilă, Băsescu otrăveşte viaţa politică

Omul de cultură a făcut, la Hotnews-RFI, o analiză a vieţii politice româneşti şi internaţionale. Andrei Pleşu spune că Antonescu este „maleabil”, Băsescu provoacă tensiuni, Ponta nu are proprietatea cuvintelor, iar documentele Wikileaks nu sunt chiar o întâmplare.

Andrei Pleşu a analizat la Hotnews-RFI spectrul politic d ela noi şi invazia de documente Wikileaks din străinătate. Despre avalanşa de documente secrete, Pleşu spune: „Nu vreau să fac teorii conspiraţioniste, dar, în general, când documente de acest tip şi în această cantitate ies la suprafaţă, nu poate fi vorba de un nebunatic jucăuş”.

Despre fostul său consiliat de la Cotroceni, Pleşu şi-a menţinut opiniile prezentate şi cu alt prilej, considerând că nu s-a ridicat la nivelul promisiunii iniţiale: „Printr-o anumită neglijenţă a spontaneităţii, el a instituit un tip de tensiune publică, de natură să otravească orice episod al vieţii noastre politice”.

După ce Liiceanu l-a criticat de curând pe Băsescu, şi Andrei Pleşu a luat o distanţă de sintagma „intelectualii lui Băsescu”: „Nici Liiceanu, nici Cărtărescu, nici Patapievici, nici eu nu ne-am născut în 2005. N-am apărut pe scenă prin Traian Băsescu. Şi sperăm să rămânem pe scenă şi după ce Traian Băsescu nu o să mai fie preşedinte. Ideea că destinele noastre sunt nişte orbite în jurul lui Traian Basescu e comică. Noi putem să avem o anumită adeziune la un moment dat la un anumit om şi la o anumită politica, putem să ne răzgândim”.

În ceea ce priveşte liderii Opoziţiei, Pleşu nu a avut cuvinte d elaudă pentru nici unul. „Domnul Ponta nu are proprietatea cuvintelor. Foloseşte şi cuvantul „dracu” într-un fel în care nu coincide cu fişa postului, foloseşte şi cuvântul „legionar” ca pe o etichetă utilizată în anii ’50 în România. Dumnealui e tânar şi cu o mentalitate senilă”.Pleşu, fără să susţină că Ponta nu ar avea şi calităţi, crede că nu va reuşi să se menţină lider al PSD.

Referitor la Crin Antonescu, aprecierea este la fel de dură: „Eu nu ştiu cine este domnul Antonescu. E un băiat flexibil, maleabil. Nu am auzit de la el nimic consistent în materie de construcţie politică. Păi domnul Antonescu ba se pupă cu Geoană, ba nu se mai pupă. Ba se împrieteneşte cu Ponta, ba se dezprieteneşte. Eu nu ştiu cine este domnul Antonescu. „Crin Antonescu vorbind despre superficialitate e o fabulă în sine. Dacă el crede că problema României s-a născut din cauza comportamentului meu public înseamna că are un somn uşor”, a adăugat Andrei Pleşu.

realitatea.net

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here