spot_img
23.5 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Eu cu munca, PDL cu vrăjeala

- Advertisement -

În data de 15 aprilie 2012, în prima zi de Paşte, vrâncenii din comunele Spulber şi Nereju au rămas izolaţi după ce apele Zăbalei, umflate de ploi, au surpat malul stâng şi au distrus drumul judeţean 205 D pe o porţiune de 60 metri.

Drumul s-a surpat pentru că nu am avut banii necesari pentru a face apărările de mal distruse de inundaţiile din 2005. Am refăcut fundaţia drumului, am turnat un strat de asfalt de egalizare, dar nu am mai avut banii necesari să continuăm lucrările. Am făcut toate demersurile omeneşti posibile la Guvernul României pentru a ne aloca aceşti bani! Fireşte, am vorbit cu pereţii. Nimănui din Guvernul PDL nu i-a păsat că drumul judeţean în care noi am investit 54,751 milioane lei poate fi distrus de o ploaie puternică.

Cu pereţii am vorbit şi în iarna aceasta, când sud-estul României a fost sub zăpadă de 8-9 metri şi Guvernul PDL s-a făcut că nu vede ce se întâmplă în Vrancea. Atunci, oamenii simpli stăteau câte 2-3 zile în maşini, prin benzinării fiindcă drumurile erau închise, iar parlamentarii pedele erau duşi la Bucureşti cu avionul să-l voteze prim-ministru pe Mihai Răzvan Ungureanu.

Cu pereţii am vorbit şi în 2011 când i-am scris fostului prim-mi-nistru, Emil Boc, preşedintele PDL, şi i-am cerut să continue investiţia pe drumul naţional 2 D Focşani-Ojdula pentru că altfel acest drum, în care s-au investit milioane de euro, riscă să se deterioreze.

Şi colegii mei din administraţie vorbesc cu pereţii atunci când nevoile lor exced bugetele locale şi când cer sprijin pentru finanţarea unor lucrări. Menţionez aici problemele primarului Daniel Nicolaş de la Odobeşti care a făcut un studiu de fezabilitate privind îndiguirea oraşului şi a cerut Guvernului României finanţarea necesară pentru că, la orice oră, 140 de gospodării pot fi luate de viitură la fel cum poate fi luat de viitură şi DN 2 M, în zona staţiei de benzină Unirea. Şi el a vorbit cu pereţii!

Nici colegul meu Ion Petre, primarul oraşului Panciu, nu beneficiază de alt tratament din partea Guvernului PDL. Este primarul care implementează cele mai multe proiecte europene din Vrancea, dar atunci când solicită sprijin pentru cofinanţare, Guvernul îi închide uşa în nas.

Eu, colegii mei Ion Petre şi Daniel Nicolaş, dar şi miile de colegi din ţară vorbim la pereţi atunci când adresăm o solicitare Guvernului României pentru că noi suntem pesedişti, iar Guvernul are urechi de auzit şi ochi de văzut doar pentru pedelişti.

În tot acest timp, trompetele portocalii nu ezită să mintă, să inventeze fel de fel de fantasmagorii pentru a transforma o catastrofă naturală într-un atac politic absolut jenant.

Dacă am fi trăit într-un stat în care clasa politică ar fi fost responsabilă, atunci am fi văzut astăzi, la Focşani, miniştri şi secretari de stat care să vină să vadă ce pot face mai mult decât am făcut noi deja pentru cei 4.000 de vrânceni de la Spulber şi Nereju.

Astăzi, la Focşani, a venit ministrul Administraţiei şi Internelor care a vorbit despre cu totul şi cu totul alte teme. A vorbit despre organizarea alegerilor şi despre cum va trimite el Corpul de Control în fiecare judeţ al României ca să se respecte legea. Aş fi lăudat acest demers dacă s-ar fi gândit să trimită membri ai Corpului de Control din MAI şi la Ambasada României de la Paris ca să vadă cum de este posibil să se voteze o dată pe minut! L-aş fi felicitat şi dacă ar fi avut măcar intenţia de a se oferi să-i sprijine pe vrâncenii din Spulber şi Nereju făcând, în Guvern, demersurile necesare pentru ca judeţul Vrancea să primească bani pentru lucrările de regularizare şi calibrare a râului Zăbala. Nu a făcut nimic din toate acestea.

Având o vastă experienţă în administraţia publică nu mă mai miră comportamentul miniştrilor PDL, la fel cum nu mă mai miră faptul că trompetele portocalii fac tot posibilul să transforme tragedia produsă de o calamitate naturală într-un subiect politic.

Deoarece consider că în politică este nevoie şi de puţină onestitate, îi somez pe cei din pedele şi pe trompetele lor portocalii să dezbată şi modul în care centura ocolitoare a municipiului Gherla s-a surpat la o zi după ce a fost inaugurată de premierul Emil Boc şi cum această centură s-a mai surpat, încă o dată, după ce a fost reparată!

Tot pe cei din pedele care apar pe la TV şi plâng de grija vrâncenilor îi somez să se intereseze şi de starea drumului naţional 2 N Dumbrăveni- Chiojdeni- Jitia, surpat de ploile din 15 aprilie 2012 şi devenit celebru după ce vrâncenii de aici au ieşit la pescuit în craterele din şosea.

De asemenea, în numele vrâncenilor îi somez pe cei de la PDL să nu ne mai poarte de „grijă” pe la televizor că noi rezistăm până la toamnă de o asemenea manieră încât să îi trimitem la lada de gunoi a istoriei atunci când vor fi alegeri. În caz că sunt totuşi interesaţi de ce facem, îi informăm că am redat circulaţia pe DJ 205 D, la două zile după Sărbătorile Pascale, iar după ce USL va câştiga alegerile şi oameni responsabili vor prelua puterea vom face şi lucrările de regularizare şi calibrare a râului Zăbala.

www.monitorulvn.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.