spot_imgspot_img
spot_img
0.1 C
Vaslui
08-dec.-2023

Europa, casa noastrã!

- Advertisement -

La Scoala Gimnazialã « Luiza Zavloschi », sat Buda, structurã a Scolii Gimnaziale « Mihai Eminescu », sat Osesti, se desfãsoarã în perioada mai-iunie 2013 activitãti în cadrul programului « Europa, casa noastrã » – o campanie de informare si comunicare anualã lansatã de cãtre Reprezentanta Comisiei Europene în România si Ministerul Educatiei Nationale. Campania se aflã la a treia editie si îsi propune sã informeze elevii si profesorii cu privire la proiectul de integrare europeanã (istoria, prezentul si viitorul acestuia), prioritãtile de comunicare ale Comisiei Europene, dar si informatii care îi privesc direct (posibilitatea de a studia si a lucra în statele membre, implicarea în activitãti de voluntariat, schimburi între tineri, participarea la internship-uri).

Campania din 2013 este structuratã pe trei componente : «Vizite si dezbateri în scoli », « Lider european » si «Ziua Europei ». Din activitãtile derulate sub îndrumarea prof. Elena Gosav – consilier educativ si a înv. Ionela Alexandroae amintim :

 Sã descoperim Europa împreunã !(ce înseamnã integrare europeanã ?, tãrile UE, opinii pe subiecte europene, drepturi si obligatii ca cetãteni europeni etc.) ;

 Concursul de desene « Ziua Europei » ;

 Prima femeie primar din Europa- Luiza Zavloschi – concurs de eseuri ;

 Frumusetea satului meu- interes european – drumetie.

Seria activitãtilor va continua si la Scoala Gimnazialã « Mihai Eminescu », sat Osesti, în perioada 11-13 iunie.

înv. Irimia Ioana-Vali

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.